Campania a început, revin și jocurile de culise? Cum a pierdut, cu 15 ani în urmă, Mircea Geoană „finala” prezidențială

Adevarul (Romania), 25 octombrie 2024 16:00

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a pierdut cu 15 ani în urmă cursa pe ultima sută de metri. Personajele care atunci jucau roluri principale par să revină și să „facă jocurile”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
18:30
O serie de înregistrări și declarații ale unei martore au fost șterse de judecătorii de la Tribunalul din Iași din dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.
Acum 30 minute
18:15
Cătălin Predoiu afirmă că armata română este modernă și bine pregătită pentru provocările actuale.
Acum o oră
18:00
După greutățile întâmpinate în 2023, piețele europene de gaze și energie electrică s-au stabilizat în al doilea trimestru al anului 2024. România a dat dovadă de o creștere semnificativă, depășind mai multe state europene.
18:00
Toamna, plăcinta cu dovleac este desertul preferat al românilor, însă acesta este folosit și în alte preparate. Este o legumă sănătoasă și dulce. Cum se coace și cum alegem cel mai bun dovleac, am aflat de la Jamila Cuisine.
18:00
Frații Tate și-au continuat în ultimul timp ieșirile, spectacolele și jocurile cu intimidarea victimelor. Totul li se pare mai ușor în România, unde există nenumărate feluri de a trage de timp într-un proces.
17:45
Un dezvoltator imobiliar ar fi mințit mai multe persoane că le va construi case, printr-un contract de prestări servicii pe care nu l-a îndeplinit.
17:45
Premierul Marcel Ciolacu a discutat vineri cu reprezentanții asociațiilor rezerviștilor militari.
Acum 2 ore
17:30
Un bărbat înarmat cu un cuţit a rănit patru persoane, vineri, într-un supermarket din Sankt Petersburg. Atacatorul a fost arestat de poliţie, a anunţat Comitetul de Anchetă regional.
17:15
O cercetarea sociologică realizată de INSCOP Research, în perioada 11-18 octombrie 2024, arată că părerile românilor sunt împărțite și uneori surprinzătoare.
17:00
Candidata USR la prezidențiale, Elena Lasconi, spune despre șeful SPP, Lucian Pahonțu, că se pregătește prelungirea funcției sale, deși are 20 de ani de când și-a început mandatul.
17:00
Alegerile parlamentare şi prezidenţiale din lunile noiembrie şi decembrie au declanşat un val de cheltuieli care ar urma să ducă deficitul bugetar la 8% din PIB în acest an, scrie Reuters.
16:45
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic susține că odată cu venirea sezonului rece este normal să simțim mai multe nevoia de a consuma carne. Specialistul a explicat care sunt avantajele consumului de carne de pui și porc.
16:45
De Ziua Armatei, președintele Klaus Iohannis a reafirmat implicarea României în apărarea Ucrainei și a anunțat măsuri pentru combaterea dronelor rusești care survolează teritoriul românesc.
Acum 4 ore
16:30
O șoferiță, filmată de camerele de supraveghere, a lovit un câine nevinovat cu mașina. Cazul a revoltat comunitatea locală și a ajuns în atenția autorităților.
16:30
16:15
Boris Pistorius nu a asigurat deocamdată finanţarea necesară, scrie publicaţia germană Der Spiegel.
16:00
Poliția Locală Vaslui a fost obligată de instanță să plătească 300 de lei cheltuieli de judecată lui Cristi Călin, un călugăr autoproclamat amendat anterior pentru cerșetorie.
16:00
Începând cu anul 2022, președintele rus Vladimir Putin și omul de afaceri Elon Musk, au păstrat legătura în secret.
16:00
Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a pierdut cu 15 ani în urmă cursa pe ultima sută de metri. Personajele care atunci jucau roluri principale par să revină și să „facă jocurile”.
16:00
Soldații nord-coreeni trimiși în Ucraina se confruntă probabil cu măsuri punitive aspre, care sunt menite să prevină dezertarea lor, spun experți citați de Business Insider.
15:45
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească la Kiev pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, motivul fiind vizita efectuată de acesta din urmă în Rusia pentru participarea la summitul BRICS care a avut loc în oraşul Kazan.
15:30
15:30
Un bărbat din Olt a fost reținut pentru viol și pornografie infantilă după ce a înregistrat un adolescent de 14 ani în ipostaze sexuale.
15:15
Panourile fotovoltaice pot pierde peste 50% din capacitatea de producție dacă nu sunt întreținute corespunzător, având nevoie și de o verificare tehnică anuală pentru a nu-și pierde din eficiență.
15:15
Banca Rusiei a majorat vineri dobânda de politică monetară cu 200 de puncte de bază, până la 21%, cel mai ridicat nivel de după luna februarie 2003, în încercarea de a ţine sub control inflația.
15:00
Controversata operă de artă "Comedian", realizată de Maurizio Cattelan, ar putea să se vândă cu peste 1 milion de dolari la o licitaţie, un expert afirmând că "publicul va decide adevărata sa valoare".
14:45
Un ONG din Republica Moldova a sesizat autoritățile în urma unor imagini de la un azil de bătrâni din Comrat, capitala Găgăuziei, unde doctorul ștampila pentru cei vârstnici.
14:45
Inculpat pentru viol şi vizat de numeroase plângeri pentru violenţe sexuale, gigantul cinematografiei franceze Gérard Depardieu va fi judecat luni la Paris pentru agresiuni sexuale comise asupra a două femei în timpul unei filmări din 2021.
Acum 6 ore
14:30
Noua Lege a pensiilor creează o uriaşă inechitate pentru aproximativ 20.000 de silvicultori, care nu mai pot fi încadrați în fosta grupă I de muncă, denumită acum munca în condiții speciale.
14:30
Grupul iranian de hackeri, acuzat că a interceptat e-mailuri ale campaniei lui Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, a reușit să vândă o parte din materialul furat.
14:30
Un pompier ucrainean, suspectat de trădare, a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Bărbatul s-ar fi alăturat forțelor ruse la începutul conflictului.
14:30
14:15
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că de luni, 28 octombrie, încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș. Lucrările vor fi realizate doar cu materiale şi tehnici specifice.
14:15
Rebecca Tentea, o adolescentă de origine română, care locuiește cu familia în Wembley, a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Marea Britanie la categoria 13-15 ani. Anul viitor, tânăra va reprezenta UK într-o competiție globală de frumusețe în Statele Unite ale Americii.
14:15
Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a anunțat că șase candidați la alegerile prezidențiale beneficiază de protecție pe durata campaniei electorale, dintre care trei candidați beneficiază de protecție pe baza funcțiilor pe care le au.
14:15
14:15
Soldaţi nord-coreeni vor lupta împotriva trupelor ucrainene începând de duminica aceasta, a afirmat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cerând Occidentului să exercite "o presiune tangibilă" asupra Moscovei şi Phenianului ca urmare a acestei "escaladări”.
14:15
Programul de transport al liniilor STB nu va fi afectat de trecerea la ora de iarnă, care va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 26/27 octombrie, a anunțat Societatea de Transport București.
14:00
Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, afirmă că se conturează planuri la nivel european pentru reconstrucția Ucrainei și îi îndeamnă pe oficialii români să acționeze proactiv, astfel încât România să nu depindă doar de asistența externă.
14:00
Mircea Lucescu a anunțat lista stranierlor pentru meciurile cu Cipru și Kosovo. Ce se întâlmpă cu Hagi și Pușcaș
13:45
Te-ai gândit vreodată că locuința ta poate deveni o sursă independentă de energie? Cu soluția E.ON Solar Casa Verde, nu doar că vei produce energie verde, ci vei economisi bani pe termen lung și vei contribui activ la protejarea mediului.
13:45
Copiii nu ar trebui să participe la petreceri de Halloween, afirmă ÎPS Teodosie, care consideră că aceste activități îi expun la „amăgire și întuneric” și îi îndepărtează de „lumină”.
13:45
Guvernul italian a fost criticat pentru că a lăudat soldații fasciști care au luptat în El Alamein, la cea de-a 82-a aniversare a bătăliei din cel de-al Doilea Război Mondial.
13:45
După ce au creat haos pe Transfăgărășan, urșii au invadat acum și stațiunea montană, obligând turiștii să rămână închiși în camere după lăsarea întunericului.
13:30
Autoritățile au efectuat percheziții la firme de pe platforma industrială din Sebeș, a companiei Kronospan. S-a deschis un dosar și pentru săvârșirea infracțiunilor de export de deșeuri ilegale, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.
13:15
Curtea de Apel Constanţa a amânat, din nou pronunțarea, în dosarul în care arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă. Avocații săi au contestat mai multe probe.
13:15
Deși Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se atacă reciproc și au evitat să se mai afișeze împreună, în prima zi a campaniei electorale cei doi au participat la ceremonia de Ziua Armatei Române, alături de președintele Klaus Iohahnnis.
13:15
Un medic-șef de la Spitalul Oțelu Roșu, Caraș-Severin, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Acesta ar fi eliberat contra-cost concedii și rețete medicale false. Ofițerii DGA au organizat un flagrant și au efectuat percheziții la spital și la locuința medicului.
13:00
Procurorul din Los Angeles a cerut rejudecarea procesului fraților Menendez, condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea părinților în anul 1989, în Beverly Hills.
13:00
La 25 octombrie 1944, Armata Română a intrat în oraşul Carei preluând controlul asupra întregului teritoriu pierdut în urma Dictatului de la Viena din 1940.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.