Producătorii de energie verde cer verificări privind modul de formare a prețurilor: Sunt exagerat de mari

Adevarul (Romania), 28 octombrie 2024 16:15

Preţurile energiei electrice din piaţa de echilibrare au ajuns exagerat de mari față de cele din Piaţa pentru Ziua Următoare, devenind insuportabile pentru producătorii din sectorul regenerabilelor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
19:15
Se apropie Crăciunul și deși pentru mulți britanici asta înseamnă o excursie pe Oxford Street pentru a cumpăra cadouri pentru familia lor, infractorii români au altă preocupare, scrie Daily Mail.
19:15
Premierul Michel Barnier al Franței a fost operat în weekend, a anunţat luni Guvernul, conform Reuters.
Acum o oră
18:30
Corinna Kopf, o influenceriță cunoscută pentru fotografiile și videoclipurile pe care le posta pe OnlyFans, a luat o decizie neașteptată.
18:30
Incident într-un mall din Cluj, unde un agent de securitate a avut, duminică, o altercație cu o hoață, dar nimeni nu a intervenit.
Acum 2 ore
18:15
Aderarea României la spațiul Schengen cu frontierele terestre reprezintă un interes mai mare Ungariei decât țării noastre, conform Peter Szijjarto, șeful diplomației maghiare.
18:15
Dronele fără pilot care trec „ilegal” frontiera de stat a României vor putea fi distruse sau neutralizate, dacă zborul acestora nu va putea fi „luat sub control” de către forțele militare române sau ale NATO.
17:45
Rețeaua de socializare X, deținută de Elon Musk, a devenit un vehicul pentru răspândirea teoriilor conspirației legate de frauda electorală, cu ajutorul programului bazat pe inteligență artificială Grok, o funcție la care au acces doar utilizatorii premium.
17:45
Împrumutul va fi acordat de Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA), prin intermediul fondului Băncii Mondiale.
17:45
Vremea se răcește și vin ploile la începutul lui noiembrie. Ce spun meteorologii?
17:30
Un elev de clasa a 6-a din Iași a reușit să șteargă nota pusă de un profesor de muzică în catalog, după ce a mers împreună cu părinții în instanță.
Acum 4 ore
17:15
Mai multe surse ucrainene au relatat că trupele ruse controlează o parte semnificativă a orașului Selidovo , dar nu ocupaseră complet localitatea luni, 28 octombrie.
17:15
Blocul ARO-Patria, clădire emblematică pentru arhitectura modernă din perioada interbelică, va fi consolidat cu fonduri naţionale nerambursabil
17:00
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță că luni s-au desfășurat probe pe rețeaua feroviară modernizată de pe Coridorul IV Pan-Europea pentru circulația reală a trenurilor.
17:00
Statul are datorii restante de aproape un an către furnizorii de energie, a spus luni Dana Dărăban, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).
17:00
Într-o seară magică pe scena din Las Vegas, vocea puternică a lui Adele a fost întreruptă brusc de o emoție copleșitoare.
16:45
Din cauza structuriii din lemn, flăcările s-au extins rapid asupra întregii clădiri.
16:30
Constănțeanca de 33 de ani are patru înfrângeri în cinci partide disputate după suspendarea pentru dopaj.
16:30
Cum a ajuns chirurgia minim invazivă să facă parte din rutina zilnică a medicului. Ce este de dorit pentru viitorul chirurgiei robotice și secretul unei bune colaborări cu pacientul.
16:30
Elena Lasconi, președinte USR și candidat la alegerile prezidențiale, a declarat la dezbaterea electorală organizată de Antena 3 CNN că Mircea Geoană s-a întâlnit, recent, cu o persoană care „conduce o divizie de hackeri care au manipulat alegerile în peste 30 de ţări din lume".
16:15
Fosta primă doamnă Michelle Obama a intrat sâmbătă în campania electorală pentru a o sprijini pe Kamala Harris, făcând apel să fie votat un „un adult la Casa Albă” și lansând un atac extraordinar asupra lui Donald Trump, pe care l-a acuzat de minciuni, gesturi copilărești și declin moral.
16:15
Preţurile energiei electrice din piaţa de echilibrare au ajuns exagerat de mari față de cele din Piaţa pentru Ziua Următoare, devenind insuportabile pentru producătorii din sectorul regenerabilelor.
16:00
Un fost deținut rus trimis pe front și-a împușcat zece camarazi în timp ce dormeau și a dezertat, în regiunea Zaporojie, raportează canalul de Telegram „Spy Dossier”
16:00
Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a fost eliberat din funcție.
16:00
Washingtonul şi Bruxellesul cer o anchetă cu privire la posibile fraude electorale, după victoria Partidului prorus Visul Georgian în alegerile legislative de sâmbătă din Georgia, relatează AFP.
15:45
Ministerul Sănătății a anunțat eliberarea dr. Cătălin Apostolescu din funcția de manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Decizia a fost luată din cauza existenței unor restanțe de plată pentru o perioadă de trei luni consecutive, care depășesc termenul scadent.
15:30
Doi bărbaţi suspectaţi că la începutul lunii august au omorât o persoană vârstnică în județul Prahova, peste care intraseră în casă cu scopul de a-i fura banii, au fost arestaţi preventiv după aproape trei luni.
15:30
Patru bărbați au fost arestați în Vâlcea după ce au provocat un scandal uriaș la un botez, fiind acuzați de încăierare, distrugere și alte infracțiuni.
15:30
În 2023, concentrațiile gazelor cu efect de seră din atmosferă au înregistrat o creștere semnificativă, iar asta va influența temperaturile în anii următori.
15:30
Black Friday este fără îndoială unul dintre cele mai așteptate evenimente de shopping din an, oferind reduceri substanțiale la o gamă largă de produse, inclusiv telefoane mobile și accesorii.
Acum 6 ore
15:00
Bursa de Valori București (BVB) și Depozitarul Central (DC) avertizează investitorii că în piață acționează o grupare de escroci care pretind că sunt angajați ai acestor instituții și folosesc anumite tactici pentru a-i convinge pe posibilii investitori să le dea informații cu caracter personal.
15:00
14:45
Un motociclist de 30 de ani a decedat într-un accident rutier în urma unei coliziuni cu un autoturism. Conducătorul autoturismului ar fi fost o femeie cu care victima ar fi petrecut timpul înainte de accident.
14:45
O rețea de tuneluri de sub o biserică a fost descoperită de către o echipă de cercetători la situl arheologic din Mitla, statul Oxaca, Mexic.
14:30
Rusia a revendicat luni, 28 octombrie, preluarea unei alte localităţi în estul Ucrainei, la sud-est de oraşul strategic Pokrovsk, nod logistic cheie pentru armata ucraineană de care forţele ruse se apropie de la o zi la alta.
14:30
Mai multe persoane s-au încăierat duminică, în Glina, fiind reținute de polițiști și trimise la Parchet cu propunere de arestare preventivă, scrie Agerpres.
14:30
Un gigant din industria auto a anunțat că va face concedieri și va închide trei din fabricile sale, urmând ca în 2025 - 2026 să opereze și o diminuare a salariilor, potrivit sindicatelor.
14:00
Un șofer a fost oprit de polițiștii de frontieră în Portul din Constanța pentru că autocamionul pe care îl conducea avea numere false. Vehiculul era căutat de autoritățile din Polonia pentru a fi confiscat.
14:00
Directorul general al ELCEN, Claudiu Creţu, a făcut luni un bilanț al situației încălzirii locuințelor din Capitală, exprimându-și speranța că vom avea o iarnă mai ușoară.
14:00
Vizita premierului Ungariei stârnește furie în UE pe fondul îngrijorărilor generalizate cu privire la intimidarea și constrângerea alegătorilor.
13:45
O misiune a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, va efectua o vizită la Bucureşti, pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice.
13:45
Paul Andrews, cunoscut mai bine sub numele său de scenă Di'Anno, a murit în ziua de 21 octombrie sărac și singur într-un apartament de locuințe sociale, după ce a suferit o serie de probleme de sănătate. Viața sa a fost distrusă de droguri și de alcool.
13:45
Creșterea taxelor frânează scăderea prețurilor gazelor și majorează prețul energiei electrice în UE, a anunțat luni Eurostat.
13:30
Fosta ocupantă a locului 1 mondial a ajuns la patru înfrângeri în cinci partide, după suspendarea pentru dopaj.
13:30
Teheranul va „utiliza toate instrumentele disponibile” pentru a răspunde atacului de sâmbătă al Israelului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Esmaeil Baghaei, potrivit Reuters.
Acum 8 ore
13:15
Problemele economice și lipsa resurselor umane îl pot forța pe președintele rus Vladimir Putin să ia decizii importante cu privire la modul în care să folosească resursele pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care este purtat războiul pentru a păstra stabilitatea regimului său.
13:15
Luni dimineața, centrala telefonică a Primăriei Sectorului 5 a fost atacată cibernetic de hackeri.
13:15
Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficiente energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei, a anunțat luni ministrul Mediului, Mircea Fechet.
13:15
Rețeaua de mituire a alegătorilor moldoveni, realizată prin intermediul unei bănci ruse de oamenii oligarhului fugar Ilan Șor, a fost elaborată de serviciile speciale rusești, anunță șeful Procuraturii Generale din Republica Moldova, Ion Munteanu.
13:15
123Credit.ro anunță extinderea portofoliului său de servicii financiare cu lansarea unei noi divizii specializate în finanțarea leasing-urilor auto și a creditelor pentru companii.
13:00
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat luni că avizul Guvernului asupra proiectului de lege privind pensiile militare nu a fost unul negativ, ci în document se spune că este "decizia Parlamentului".
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.