Povești din hypermarket

Contributors.ro, 31 martie 2025 05:20

Cândva, în vremea în care literatura dramatică europeană era luată cu asalt de valul de revoltă al celor numiți tinerii furioși, Arnold Wesker scria o piesă intitulată Bucătăria. Probabil că o făcea cu gândul de a provoca o breșă în ceea ce se chema visul american, pătrunzând într-un mod deloc amabil în ceea ce se […] Articolul Povești din hypermarket apare prima dată în Contributors.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Contributors.ro

Acum 24 ore
11:20
Printre numeroasele curiozități ale noii abordări americane a războiului ruso-ucrainean se numără presupunerea că alegerile anticipate din Ucraina ar putea fi utile sau chiar decisive în încheierea luptelor. În special, afirmația că o schimbare rapidă la vârful Ucrainei, și anume un nou președinte, ar putea contribui la obținerea păcii este susținută în prezent nu numai […] Articolul Chiar dacă ar avea loc, alegerile din Ucraina nu ar pune capăt războiului ruso-ucrainean apare prima dată în Contributors.
10:20
Sunt cu soția, vrem să mergem acasă. Comandăm un Uber. Ne preia o Skoda Octavia neagră, cu un interior elegant, fin odorizat. La postul de radio știri. Putin refuză condițiile de pace propuse de americani. Nu îmi pot abține un comentariu către Dana, despre amuzamentul cu care Putin îl joacă pe degete pe Trump. Intervine […] Articolul SRI-ul să meargă cu taxiul! apare prima dată în Contributors.
07:50
Au trecut aproape 7 ani de la apariția în limba română, la editura ieșeană Polirom, a cărții lui Paul Lendvai, Ungaria lui Orbán. Lendvai, ziarist de meserie, stabilit după Revoluția din 1956 la Viena, comentator politic experimentat al spațiului politic est-european (așa cum au mai fost, de pildă, cam în aceeași vreme Victor Meyer sau […] Articolul Nesigurul Orbán apare prima dată în Contributors.
Ieri
08:20
Europa trebuie să investească în securitatea și apărarea continentului, în timp ce continuă să susțină Ucraina să facă față agresiunii Rusiei. Pentru a aborda eficient aceste provocări, "Cartea Albă" subliniază câteva direcții de acțiune: (i) închiderea lacunelor de capabilități, cu un accent pe capabilitățile critice identificate de statele membre; (ii) sprijinirea industriei de apărare europene prin cerere agregată și achiziții comune; Articolul După optzeci de ani. Reînarmarea Europei apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
În lumea noastră mică totul pare neschimbat. Cumpărăm lapte de la același magazin, plătim facturi la același ghișeu, facem duminica aceiași mici la grătar și lunea mergem la servici în același trafic. Aparent nimic nu se schimbă, dar, în realitate, dincolo de orizont, se strânge un mare tsunami care va mătura tot ceea ce ne […] Articolul Zeitgeist 2025 apare prima dată în Contributors.
14:00
Avem două mari probleme la nivelul bugetului Primăriei Generale. Prima, o scădere a veniturilor din pixul Guvernului Ciolacu care taie banii Primăriei Generale și favorizează sectoarele. Aceasta este însă cuplată cu o capacitate foarte limitată a municipalității de a atrage venituri din alte surse. A doua problemă, cheltuielile enorme cu subvenționarea marilor servicii publice, aflate […] Articolul Cum a rămas Primăria București fără bani și cu investițiile blocate. Din nou apare prima dată în Contributors.
05:20
Cândva, în vremea în care literatura dramatică europeană era luată cu asalt de valul de revoltă al celor numiți tinerii furioși, Arnold Wesker scria o piesă intitulată Bucătăria. Probabil că o făcea cu gândul de a provoca o breșă în ceea ce se chema visul american, pătrunzând într-un mod deloc amabil în ceea ce se […] Articolul Povești din hypermarket apare prima dată în Contributors.
30 martie 2025
07:50
În desfășurarea non-kinetică a războiului său, Moscova utilizează un argument pseudo-democratic pentru a obține sprijin internațional pentru destabilizarea internă a Ucrainei. Noile evoluții semnificative din Statele Unite din ultimele două luni indică faptul că a doua inaugurare a lui Donald J. Trump ca președinte al SUA, în ianuarie 2025, deschide o nouă eră în istoria […] Articolul Solicitarea Kremlinului ca Ucraina să organizeze alegeri nu are vreo legătură cu democrația apare prima dată în Contributors.
29 martie 2025
11:30
Reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai “Coaliției celor binevoitori” privind securitatea în Ucraina a avut loc pe 27 martie la Paris, sub leadershipul președintelui francez Emmanuel Macron și al prim-ministrului britanic Keir Starmer. La reuniune a participat și președintele interimar al României, Ilie Bolojan. Lideri din peste 31 de  țări –  nu numai […] Articolul “Coaliția celor binevoitori”: care sunt următorii pași? apare prima dată în Contributors.
09:00
Şi nu este nevoie de un an comemorativ spre a  ne aduce aminte ce cei care, asemeni lui Iuliu Hossu, au ales curajul , credinţa şi demnitatea umană în anii în care laşitatea şi abjecţia păreau a fi unicul drum al supravieţuirii. Şi nu  doar un an comemorativ, oricât de încărcat de emoţie, ne poate […] Articolul Iuliu Hossu şi curajul demnităţii umane apare prima dată în Contributors.
28 martie 2025
12:10
Origine sănătoasă. Decreței. Orfelinatele groazei. Pentru generația mea, acestea nu au fost doar niște cuvinte, niște vorbe goale; au fost fapte, au fost realități, au fost părți din viață. Umilitoare, ce e drept: când mi s-a spus prima oară că am „origine sănătoasă”, am știut clar că am fost insultat, dar n-aș fi putut spune […] Articolul S-au crezut zei apare prima dată în Contributors.
08:50
Pe data de 12 martie 2025, Academia Română a organizat Sesiunea Omagială ,,Centenar Solomon Marcus (1925-2025)”. Titlul sesiunii este oarecum înșelător fiindcă profesorul Solomon Marcus, născut pe 1 martie 1925, a plecat dintre noi pe 17 martie 2016. În cadrul acestei sesiuni au fost prezentate unsprezece alocuțiuni prin care a fost omagiată personalitatea multidimensională a […] Articolul Solomon Marcus. Despre matematică și limba română apare prima dată în Contributors.
08:40
Finalul de an 2024, marcat de criza de pe marginea anulării scrutinului prezidenţial, a lăsat în urmă nu numai o populaţie extrem de polarizată, cu o încredere scăzută în ceea ce priveşte legitimitatea alegerilor, dar şi multe întrebări fără răspuns şi o democraţie slăbită. Deşi motivele care au stat la baza anulării scrutinului prezidenţial au […] Articolul Starea democraţiei în România: cu ce rămânem după tumultuosul final de an 2024 apare prima dată în Contributors.
04:10
Cleaner, thriller purtând subtitlul Atentat la înălțime, este un film de o valoare medie. Nu este nici pe departe un film de Oscar, însă scenariștii Simon Uttley, Paul Andrew Williams, Matthew Orton și regizorul Martin Campbell au folosit cam toate ingredientele de care era nevoie pentru ca cele mai bine de 90 de minute pe […] Articolul Împușcând doi iepuri cu un singur foc de armă apare prima dată în Contributors.
27 martie 2025
09:20
Lucrurile nu arată bine, trebuie să fim lucizi și realiști. Dincolo de optimismul și triumfalismul declarațiilor Administrației Trump II, care ne tot anunță cât de „bine merg discuțiile” și că echipa noului președinte face „o treabă grozavă”, „fantastică”, „măreață”, nimeni altcineva din afara echipei MAGA, a trumpiștilor și a Rusiei lui Putin nu vede și […] Articolul În Rusia lui Putin nu avem încredere. America lui Trump se îndepărtează de Europa. Ce ne va spune finalul războiului din Ucraina apare prima dată în Contributors.
26 martie 2025
15:10
Theodor Paleologu și-a făcut doctoratul despre gandirea lui Carl Schmitt, un teoretician politic important și foarte controversat, care a facut parte la un moment dat din Cel de-al Treilea Reich. Interviul de mai jos pleacă de la întrebarea cât de relevant este Carl Schmitt astăzi pentru înțelegerea Trumpismului? Care sunt riscurile și aspectele provocatoare ale […] Articolul Despre trumpism, prin lentila ideilor lui Carl Schmitt. Interviu cu Theodor Paleologu apare prima dată în Contributors.
06:40
Un număr de 20 de cercetători, într-un fel sau altul profesional legați de Facultatea de Teatru în limba maghiară a Universității de Arte din Târgu Mureș (e vorba despre cadre didactice, actuali sau foști doctoranzi și studenți) și-au reunit eforturile și au publicat în 2024, grație colaborării dintre editurile UArtPress și Presa Universitară Clujeană, o […] Articolul Analize apare prima dată în Contributors.
25 martie 2025
07:40
„Dacă (…) admitem că sectele își programau adepții să îndeplinească anumite acțiuni considerate, din punctul de vedere al bunului simț, drept aberante, imorale, scandaloase, distructive ori primejdioase pentru ordinea statelor, atunci trebuie să admitem și că orice altă instanță și instituție – să zicem Statul, ori Biserica – programează și ea indivizii, la scară de […] Articolul Fagocitoză apare prima dată în Contributors.
24 martie 2025
19:20
Şase săptămâni. Doar atât a trecut de la discursul Secretarului de Stat al Apărării Pete Hegseth de la Bruxelles în care anunţa o nouă abordare a Administraţiei Trump referitor la legătura transatlantică, precum şi implicarea SUA în cadrul NATO şi în războiul din Ucraina. Sase săptămâni care par a egala opt decenii scurse din momentul […] Articolul “Negocieri de pace” pentru încetarea focului – un “măr otrăvit” folosit de Federaţia Rusă apare prima dată în Contributors.
07:00
Pe afișul curent al Teatrului Nottara a apărut de relativ puțină vreme spectacolul cu piesa Bădăranii de Carlo Goldoni. Despre care suntem înștiințați că a fost tradusă în românește de Sică Alexandrescu. Un clasic al regiei românești, un self made man căruia teatrul românesc, atât din perioada interbelică cât și din anii imediat următori, îi […] Articolul Confuzii de persoane? apare prima dată în Contributors.
23 martie 2025
19:30
Nu vei ajunge niciodată la destinație dacă te opreștisă arunci cu pietre în fiecare câine care te latră.Winston Churchill (trad. pers.) Pe 4 aprilie 2014 am publicat primul meu articol pe această platformă – Gasland sau puterea manipulării, prima luare de poziție publică a unui specialist din România împotriva diabolizării fracturării hidraulice și a extragerii gazelor de […] Articolul Când istoria se repetă… Ceainicul lui Russell este un bisturiu epistemologic, nu un baros ideologic apare prima dată în Contributors.
19:30
Nu este o simplă înșiruire turistică de localități, sunt orașele în care au existat sau mai există fabrici, uzine și combinate care formau coloana vertebrală a industriei de apărare a României. Vorbim despre apărare în Uniunea Europeană din februarie 2022, cu o lejeritate dezarmantă, daca permiteți licența, așa cum nu s-a mai vorbit de multă […] Articolul Când ați fost ultima data la Victoria? Sau la Filiași, la Plopeni, la Sadu, la Mija, la Tohan, la Făgăraș? Când ați fost ultima data la Cugir? apare prima dată în Contributors.
21 martie 2025
09:40
Institutul Național de Statistică, Eurostat sau Divizia de Statistică ONU sunt numai câteva instituții sau organizații internaționale ce oferă suficiente date statistice sau care pun la dispoziție publicului analize pentru evaluarea evoluțiilor demografice din România. Câteva exemple de publicații ce permit evaluarea caracteristicilor declinului demografic din România, fenomen ce se încadrează într-un tabloul demografic negativ […] Articolul Îmbătrânirea populației României – fenomen greu de oprit apare prima dată în Contributors.
09:00
După o ultimă lună extrem de intensă din punct de vedere electoral, marcăm depășirea perioadei de înscriere în cursa prezidențială și avem în sfîrșit cei 11 jucători de pe terenul electoral. Spuneam într-un text anterior că pînă pe 20 martie vom asista la un show în care putem să stăm relaxați pe canapea în timp ce […] Articolul Calcule pentru Palatul Cotroceni apare prima dată în Contributors.
08:50
Desființarea USAID, concedierea a zeci de ofițeri de informații ai CIA, cruciade împotriva “gangsterilor guvernamentali”, excluderea profesioniștilor din ecosistemul de securitate națională din conversațiile internaționale cu miză mare și bagatelizarea conceptului de expertiză la nivelul guvernului federal – sunt doar câteva din deciziile recente ale administrației Trump ale ultimei luni. Privite împreună, acestea pot confirma […] Articolul Statecraft Anti-stat: noua politică de stat a administrației americane și răspunsul României apare prima dată în Contributors.
06:20
Brazilia. Rio de Janeiro. Începutul anilor ’70.  Aparent totul e ok, iar viața cotidiană decurge pe făgașurile normalității. Marile bulevarde din oraș sunt luminate a giorno, magazinele, indiferent de profil, nu au nici cea mai mică problemă în a-și îndeplini rostul. Poți asculta și dansa oricând, ce și cum vrei, fără să ai parte de nici […] Articolul Certificatul de deces apare prima dată în Contributors.
20 martie 2025
07:50
Contributors: Discuția telefonică între președinții Putin și Trump s-a încheiat de ore bune. Avem două comunicate contradictorii, cel american și cel al Kremlinului. Fiecare vorbește despre altceva. Convorbirea telefonică avea ca obiectiv încheierea unui acord de încetare a focului. Președintele ucrainean Zelenski a acceptat o încetare a focului necondiționată, săptămâna trecută. Ce a răspuns Putin? […] Articolul „Putin a preluat inițiativa, iar acum mingea e în curtea lui Trump”. Interviu cu analistul Armand Goșu apare prima dată în Contributors.
19 martie 2025
06:50
În urmă cu câteva luni, apărea la editura ieșeană Polirom, romanul lui Pablo Maurette intitulat Transmigrație. O carte despre un tânăr care își abandonează pe neașteptate studiile doctorale  spre a se dedica cercetării misterelor morții savantului de origine română Ioan Petru Culianu. Un deces despre care a aflat cp ar exista oarecare indicii că ar […] Articolul Secretele lui Mircea Eliade apare prima dată în Contributors.
18 martie 2025
08:20
Problema terorismului este una dintre cele mai grave probleme ale Turciei, principala problemă de securitate internă a țării. Flagelul terorismului este asemeni unei răni care nu se poate cicatriza nicidecum. Apariția Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK – clasificată drept organizație teroristă de către Ankara și aliații săi occidentali) și lupta acesteia împotriva statului turc din […] Articolul Pace prin dezarmare? Depunerea armelor de către PKK – implicații pentru securitatea și stabilitatea Turciei apare prima dată în Contributors.
17 martie 2025
08:30
Curtea Constituțională a publicat motivele respingerii contestației lui Călin Georgescu la decizia Biroului Electoral Central de respingere a înregistrării candidaturii acestuia la alegerile prezidențiale din 2025. Nici un cunoscător al cadrului constituțional nu se putea aștepta ca d-l Georgescu să aibă câștig de cauză la CCR (judecând după calitatea surprinzător de slabă a contestației depuse, […] Articolul Analiza Hotărârii 7/2025 CCR (candidatura lui Călin Georgescu) apare prima dată în Contributors.
06:30
Un sunet monoton și persistent ce se va dovedi a fi cel produs de vântul. Scena sălii Studio a Teatrului.Maghiar de Stat din Cluj Napoca învăluită în ceață. Transformată de scenograful Bocskai Gyopar  într-o cameră de spital parcă din alte vremuri. Dacă nu cumva chiar din alt secol. Cameră cu ferestre sparte și ziduri coșcovite […] Articolul Ultima vizită apare prima dată în Contributors.
16 martie 2025
08:40
1. Introducere Descoperirile științei nu sunt niciodată finale. Nu putem să zicem „gata, am terminat”. Avem nevoie de o atitudine sănătoasă de scepticism și asupra lucrărilor „ortodoxe”, dar și asupra lucrărilor „eretice”. Dacă ne dorim o dezbatere științifică, rațională, trebuie să studiem scrupulos datele, presupunerile, metodele și concluziile tuturor lucrărilor științifice din domeniu, și să […] Articolul Ceainicul lui Russell și planeta care fierbe apare prima dată în Contributors.
08:40
I would sooner expect to see a goat to succeed as a gardenerthan expect humans to become responsible stewards of the Earth.James LovelockGaia: The Practical Science of Planetary Medicine În era contemporană, narațiunea schimbării climatice a devenit un mecanism psihosocial sofisticat de transfer al responsabilității, asemănător ritualurilor antice de purificare prin sacrificiu. Acest studiu demonstrează, […] Articolul Țapul ispășitor al climatologiei moderne: O analiză crtică a atribuirii responsabilității pentru dezastre apare prima dată în Contributors.
08:40
Scurta mea experiență pe Contributors mi-a dat prilejul să verific o constatare pe care o făcea, cândva, Andrei Pleșu, în marginea proastei folosiri a inteligenței la români. O subspecie patologică (și foarte răspândită) de inteligență locală este cea al cărei impuls este excesul critic. Inteligența ca “modalitate de a fi prost dispus”. Nimic nu coagulează […] Articolul Ars longa, vita brevis (sau de ce medicina nu este matematică) apare prima dată în Contributors.
15 martie 2025
09:10
In memoriam George Bondor Ne cuibăriserăm într-un colț al bibliotecii din Freiburg, unde se afla o masă imensă cu vreo zece calculatoare. Acolo se refugiaseră de fapt toți cei care aveau de scris, care trebuiau să producă ceva, pe care îi aștepta termenul predării doctoratului sau abilitării. Erau de toate națiile: germani, italieni, americani, asiatici […] Articolul Ce te faci când nu mai înțelegi viața? apare prima dată în Contributors.
08:50
Publicată în 1945, cartea „Societatea deschisă și dușmanii ei” (Humanitas, 2017) este opera majoră a filozofului filozof englez de origine austriacă Karl Popper. Această lucrare a constituit o sursă de inspirație importantă pentru orientarea politică definită de Winston Churchill prin celebrul său discurs din 1946 de la Fulton (Missouri) și de la Zurich: formarea unui […] Articolul Societatea deschisă și dușmanii ei actuali apare prima dată în Contributors.
08:40
            Prin 1995 când mă apucasem de lucrarea de diplomă la Universitate pornisem cu ambiții mari. Pentru că erau anii de glorie ai „postmodernismului” și nimeni nu prea putea să spună ce e animalul ăsta ( însuși numele fiind o sugestie că e ceva ce urmează după modernism, fără să poată spune ceva definitoriu) mă […] Articolul Cei ce sparg intenționat bibelourile apare prima dată în Contributors.
14 martie 2025
05:20
Atacul din 5 septembrie, filmul din anul 2024 al regizorului Tim Fehlbaum, pe un scenariu nominalizat la Oscar scris de regizor împreună cu Moritz Binder și Alex David, este interesant din cel puțin două puncte de vedere. Mai întâi fiindcă reface cu lux de amănunte succesiunea de evenimente sângeroase din dimineața zilei de 5 septembrie […] Articolul München. 5 septembrie 1972 apare prima dată în Contributors.
13 martie 2025
11:10
M-am ferit ani de zile să mai merg la concerte. Gândurile, îngrijorările, temerile mă năpădeau de fiecare dată când muzica încerca să-și croiască loc spre suflet. Deunăzi, la Ateneu, la un program cu lucrări de Ceaikovski și Elgar, am reușit să ascult, în sfârșit, în sala de concert, pe viu, Patetica da capo al fine […] Articolul Când răul dă navală apare prima dată în Contributors.
12 martie 2025
08:50
Cariera de candidat a  lui Călin Georgescu a ajuns, o dată cu decizia de ieri a Curţii Constituţionale, la   capătul ei. Venită după  hotărârea   Biroului Electoral Central, intervenţia Tribunalului Constituţional clarifică, definitiv şi irevocabil, statutul domniei-sale.  Previzibil dată fiind jurisprudenţa care se conturase deja,  verdictul Curţii poate fi privit ca o formă de exercitare a […] Articolul România şi democraţia militantă:  însemnări despre vremuri tulburi apare prima dată în Contributors.
06:30
Un scurt text semnat de Doina Ruști și publicat pe ceea ce în limbaj editorial-tipografic se cheamă urechi îi furnizează cititorului două informații importante. Prima ține de faptul că cel mai recent roman al scriitoarei, roman ce se cheamă Ferenike (Editura Humanitas, București, 2024), e unul cu caracter declarat autobiografic. Aceasta însemnând că genul e […] Articolul Memorie, istorie, autobiografie apare prima dată în Contributors.
11 martie 2025
06:50
Pe 9 martie a.c., seara târziu, Biroul Electoral Central a publicat decizia sa de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu. Argumentele sunt artificiale și inadaptate. BEC invocă „atitudinea în manifestă contradicție cu valorile statului de drept”, însă dovada cu putere juridică ar fi trebuit să fie verdictul unei instanțe judecătorești. Îi impută candidatului nerespectarea formulei […] Articolul Candidatura lui Călin Georgescu este neconstituțională. Dar nu din motivele bălmăjite ale BEC apare prima dată în Contributors.
10 martie 2025
20:40
Contributors.ro: Nici nu știu cu ce să încep. Inițial doream să vorbim despre consecințele conflictului dintre Zelenski și Trump din Biroul Oval, la 28 februarie. Știrea momentului este că mâine, marți încep negocierile în Arabia Saudită. Rușii cu americanii, ucrainenii cu americanii. La ce să ne așteptăm? Armand Goșu: Aceste negocieri vor aduce ceva mai […] Articolul În ajunul negocierilor din Arabia Saudită, istoricul Armand Goșu vorbește despre socotelile greșite ale americanilor și neputințele europenilor. De ce disprețuiește Trump Ucraina? (Interviu) apare prima dată în Contributors.
12:40
Până în 2006 stagiul militar a fost obligatoriu în România, cam toata generația decrețeilor a făcut armata cu mâna pe Kalașnikov, pe AG7, pe TAB, etc. Am făcut armata în 1985 la Zalău, infanterie, băieții admiși la medicină în Cluj-Napoca făceau armata acolo, camarazi de arme fiind cei de la TCM din Sibiu și de […] Articolul Uitați o clipa de alegeri. Europa se înarmează, Rearm Europe. Sunteți pregătiți să vă apărați țara? Sau, sunteți pregătiți să deveniți refugiați de război? apare prima dată în Contributors.
05:10
Sala Transilvania, cu toate gravele ei defecte de construcție, multe dintre ele născute din economii nechibzuite, este locul în care cele două Teatre din Oradea (Regina Maria și Szigligeti) montează spectacole de studio. Unele dintre ele bune. Despre cele mai recente producții dau seama în cele ce urmează. 1.Responsabilitatea debutului Dacă e adevărat că, așa […] Articolul Spectacole de studio la Oradea apare prima dată în Contributors.
04:50
Toată nebunia a pornit cu o abordare rezonabilă: eliminarea discriminării la care erau supuse diferite minorități (rasiale, religioase, sexuale și altele), ceea ce este în spiritul egalității în drepturi, de natură să descătușeze resurse, altfel irosite. Până aici, nimic de obiectat. Din nenorocire, lucrurile au luat o turnură ce frizează teatrul absurdului. “Corectitudinea politică” a […] Articolul De la “woke” la MAGA apare prima dată în Contributors.
9 martie 2025
13:00
România și Moldova au încheiat anul 2024 cu „nopți albe” electorale și migrene pe care au încercat, reciproc, să și le vindece. Spre finalul lunii octombrie, în plină campanie electorală la București, turbulențele politice din România intrau în plan secundar. După un referendum aflat sub incidența tunurilor hibride rusești și un scrutin prezidențial existențial pentru […] Articolul Contractul social moldo-român – Despre potențialul unui proiect de țară comun apare prima dată în Contributors.
8 martie 2025
14:40
„Să știți că eu lucrez bine cu femeile. Ele, între ele, se ceartă mereu. Așa că au nevoie de un bărbat să le conducă” mi-a spus la un eveniment un domn din administrația publică, cu o oarecare funcție, care încerca să-mi transmită, fără să clipească, serios, că este un om care apreciază mult femeile și […] Articolul Mai e nevoie de feminism în 2025? apare prima dată în Contributors.
11:10
Care mit? Ce este plagiatul „bun”? Încerc să răspund, să detaliez, ceea ce am schițat, în alt context, în puține cuvinte (Sandu 2025), pentru a limpezi lucrurile. Să încep cu concluzia. Oricînd a fost comis, ieri sau alaltăieri, plagiat „bun” nu există, din simplul motiv că furtul intelectual de tip plagiat ajută, poate, hoțul. Comunitatea, […] Articolul Despre mitul plagiatului „bun” apare prima dată în Contributors.
08:50
Sacrificiul eroilor este, în secolul XX, un sacrificiu ce stă sub semnul singurătăţii. Nu este loc, în acest veac teribil, pentru  curajul solidarităţii, ci doar pentru frica ce dizolvă comunităţi şi întinde asupra lumii întregi un   zăbranic al laşităţii.  Eroul este, prin chiar conduita sa, tăgăduirea  ordinii pe care o susţine totalitarismul:  gestul său de […] Articolul Eroul şi tiranul sau despre singurătatea curajului apare prima dată în Contributors.
Mai multe ştiri
©2004—2025 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.