Președintele care ne seamănă sau cel care ne întrece?

Contributors.ro, 6 mai 2025 18:30

Există o întrebare esențială care revine mereu, mai ales în preajma alegerilor: de ce ne atrag mai tare liderii care „ne seamănă” decât cei care ne-ar putea ridica? De ce căutăm confortul familiarului, chiar și atunci când știm că schimbarea adevărată cere altceva – mai multă competență, mai multă rigoare, mai multă viziune? Românii vor […] Articolul Președintele care ne seamănă sau cel care ne întrece? apare prima dată în Contributors.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Contributors.ro

Acum 24 ore
10:00
Vă propun să vă gândiți la reforma administrativă pe care o face președintele Trump. Nu vreau să analizăm argumentele pro și contra unor măsuri particulare. Sunt sigur că atât autorii reformei, cât și cei vizați de ea au multe și detaliate argumente, încât, pentru cineva care nu are acces la toate datele și nu dedică […] Articolul Piața are mai multe speranțe de la politicieni liberali decât de la economiști apare prima dată în Contributors.
06:10
O coincidență a făcut să citesc romanul Cântecul profetului scris de Paul Lynch și tradus impecabil în românește de Iulia Gorzo (Editura Humanitas Fiction, București, 2025), recompensat în 2023 cu Booker Prize, la doar câteva zile după ce am văzut filmul brazilian cu nominalizări la Oscar Sunt încă aici. Romanul este o distopie, toate faptele […] Articolul În întuneric apare prima dată în Contributors.
Ieri
18:30
Există o întrebare esențială care revine mereu, mai ales în preajma alegerilor: de ce ne atrag mai tare liderii care „ne seamănă” decât cei care ne-ar putea ridica? De ce căutăm confortul familiarului, chiar și atunci când știm că schimbarea adevărată cere altceva – mai multă competență, mai multă rigoare, mai multă viziune? Românii vor […] Articolul Președintele care ne seamănă sau cel care ne întrece? apare prima dată în Contributors.
18:10
Introducere Populația rezidentă a României scade cu aproximativ 5% (1,07 milioane) între ultimele două recensăminte din octombrie 2011 și decembrie 2021. Pentru a înțelege unde s-au produs, pe teritoriul țării, scăderi sau creșteri de populație este utilă o analiză la nivelul ariilor rezidențiale mici, de tipul satelor și orașelor, periferice sau centrale, la nivel de […] Articolul Declin și spor demografic în așezările umane mici din România apare prima dată în Contributors.
17:10
Mai întâi, iluziile… Pe 22 aprilie 2025 se putea citi: Spania înregistrează prima zi din săptămână în care rețeaua națională este alimentată în proporție de 100% cu energie regenerabilă. Rețeaua națională a Spaniei a funcționat pentru prima dată pe bază de energie regenerabilă pe 16 aprilie, energia eoliană, solară și hidro acoperind întreaga cerere de […] Articolul Iluzii și deziluzii energetice. Ce putem învăța după blackout-ul din peninsula iberică apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
Suntem din nou în turul doi. Haideți să vedem ce am învățat din turul întâi și cum vor arăta următoarele săptămâni: 1. Bazinul suveranist a crescut de la 32% la peste 41%. Asta înseamnă că furia anti-sistem este principalul motor politic în acest moment și acest val este doar în creștere. Înseamnă de asemenea un […] Articolul Turul doi va fi despre curaj apare prima dată în Contributors.
07:10
Citesc în materialele de presă și în însemnările răspândite pe rețelele sociale că cea mai nouă premieră a Teatrului Regina Maria din Oradea, jucată în spațiul generos al Sălii Mari, ar fi fost una mult așteptată. Indubitabil așa este și numai dacă luăm sintagma stricto senso. Căci de la premiera anterioară, cea cu Un inamic […] Articolul Poate că data viitoare… apare prima dată în Contributors.
4 mai 2025
09:10
Moştenirea deceniului Klaus Iohannis este impasul democratic de acum. România pe care o lasă ca legat succesorului său  Klaus Iohannis este un  stat a cărui economie şi politică externă au devenit expresia însăşi a slăbiciunii  noastre ca naţiune. Stabilitatea în numele căreia pluralismul şi competiţia au fost subminate se dovedesc a fi fost doar o […] Articolul România: Preşedintele şi destinul unei republici apare prima dată în Contributors.
06:50
Riscuri mari Spania „a pățit rușinea” ca să intre în blackout. Este prima țară care este afectată de nesăbuința Bruxellului de a impune statelor membre UE cerința să intre în epoca “zero emisii”. Suntem de acord ca Uniunea Europeană trebuie să se distanțeze (măcar o perioadă) de gazul rusesc, că folosirea cărbunelui este poluantă, dar […] Articolul Energia regenerabilă este nesigură și mai scumpă decât se spune – Lecția Spania apare prima dată în Contributors.
3 mai 2025
07:40
De zeci de ani suntem învățați că atunci când nu avem pe cine vota, să alegem răul cel mai mic. Să votăm tactic, cum se spune zilele astea. Și într-adevăr pare că nu avem altă soluție. Cel puțin nu în acest weekend. Dar suntem condamnați oare să votăm întotdeauna răul cel mai mic? Nu. Sistemul […] Articolul Ce facem când nu avem pe cine vota? apare prima dată în Contributors.
07:30
În comunitatea matematicienilor, unul dintre mituri spune că nu noi alegem problemele cărora le dedicăm timpul și energia noastră ci problemele sunt cele care ne aleg pe noi. Am identificat treisprezece caracteristici care pot explica un anumit tip de comportament într-o cheie de decodificare a personalității unui matematician. Orice asemănare cu realitatea este absolut neîntâmplătoare. […] Articolul Treisprezece reguli de decodificare și un fals tratat de psihologia personalității apare prima dată în Contributors.
2 mai 2025
07:40
Celei mai recente producții a regizorului James Hawes, cu Remi Malek, actor laureat cu Oscar în rolul unui geniu informatic, specializat în criptografie, angajat al CIA, i s-a reproșat un oarecare deficit de originalitate și un nepermis surplus de previzibilitate.  S-a spus că Amatorul ar fi a nu știu câta producție cu acest titlu, că […] Articolul Superinteligențe apare prima dată în Contributors.
1 mai 2025
14:50
Din perspectiva abstractă a interesului public, opțiunea rațională în alegerile prezidențiale din 4 mai este netă: Nicușor Dan. O spun impresiile informate, o descriu analizele competente, o surprind câteva emisiuni populare dedicate „profilurilor de candidați”[i]. Cu toate acestea, câteva zile înaintea primului tur, rezultatul alegerilor prezidențiale rămâne incert. Este consecința dezinformărilor, a defăimărilor și a […] Articolul Miza campaniei de compromitere a lui Nicușor Dan apare prima dată în Contributors.
30 aprilie 2025
13:20
Luptă cu baionete și cuțite în cabina telefonică, asta este dezbaterea „politică” de la prezidențiale pe care o s-o vedeți (probabil) timp de trei zile. Nimic despre cum refacem economia, care stă pe loc – nici nu avea cum să meargă înainte din consum cu scumpiri de importuri, imobiliare și divertisment. Hai să dinamizam un […] Articolul Dacă nu ați murit de plictiseala sau nu v-ați sinucis de disperare după dezbaterea de luni seara vă propun 10 locuri pentru discuții despre viitorul României apare prima dată în Contributors.
13:10
Dreptul sau obligația de a vota este o caracteristică esențială a democrației, iar exprimarea dreptului de vot este declarația nescrisă a unui cetățean, declarație de acceptare a contractului social și de implicare în comunitatea în care trăiește sau în care s-a născut. Este emigrația o expresie a suspendării sau a rezilierii contractului social între cetățean […] Articolul Dreptul la vot al cetățenilor care trăiesc în Diaspora. Mic studiu comparativ. Păreri pro și contra apare prima dată în Contributors.
13:00
„Am crezut tot ce am citit. / Am trăit cu știrile voastre / am scris cu literele voastre / am ținut în brațele mele / tot ceea ce nu am fost (…) / inima mea să o înveliți / într-un ziar.”[1] – Ioan T. Morar Săptămâna Patimilor a debutat cu vestea că Mario Vargas Llosa […] Articolul Periplu ardelean în Săptămâna Luminată apare prima dată în Contributors.
07:30
Valentina Glajar, cercetătoare născută în România, cu o carieră academică de invidiat desăvârșită în Statele Unite, specializată pe specificitățile cadrului politico-cultural est-european, pe literatura de expresie germană din țara natală și pe cariera literară a Hertei Müller, a publicat în 2023 o carte de excepție. Apărută în limba engleză în Statele Unite, cartea se intitulează […] Articolul O poveste de dosar apare prima dată în Contributors.
29 aprilie 2025
15:00
De bine, de rău, economia României a continuat să meargă onorabil, în continuarea unui trend care are aproape trei decenii. PIB-ul României în 1995, primul pentru care avem date publicate de Uniunea Europeană pe baza unei metodologii unitare, era de 28,6 miliarde euro. În 2024 el a ajuns la 353,8 miliarde euro. Explicația pentru acest […] Articolul Cancerul selecţiei adverse. România, între creștere economică și colaps politic și administrativ apare prima dată în Contributors.
28 aprilie 2025
16:10
În primele zile din ianuarie, am vorbit despre „cele trei Românii politice” și despre semnificațiileparadigmatice ale acestor opțiuni electorale clar conturate din 2025, pentru viitorul țării[1]. Alegerile de acum sunt comparabile ca importanță cu alegerile prezidențiale din 1996 și cu cele din 2004, care au decis, fiecare în parte, direcția strategică a României în momente […] Articolul Cele trei Românii politice au cuvântul. Alegerea ne va influența pentru o generație apare prima dată în Contributors.
09:00
Încercarea ciudată de mediere în războiul ruso-ucrainean a administrației Trump are repercusiuni asupra intereselor naționale ale Americii pe termen lung. Absenta Secretarului de Stat american Marco Rubio de la recentele consultări euro-americane de la Londra, dedicate încetării războiului ruso-ucrainean, a anticipat eșecul acestor negocieri. Noua inițiativă diplomatică lansată de Washington odată cu revenirea lui Donald […] Articolul Autogolurile geostrategice ale SUA în Europa de Est apare prima dată în Contributors.
08:40
Din toamna anului 2023, educația din România se realizează sub – cum altfel? – stricta și severa aplicare a legilor Nr. 198 și Nr. 199, cu completările și adăugirile lor neterminate. Nici până astăzi termenele de elaborare a unor proceduri și metodologii specifice nu au fost îndeplinite și respectate la timp. Amânarea lor a devenit […] Articolul Educația de masă, educația de elită apare prima dată în Contributors.
07:20
Devine din ce în ce mai limpede că omul de teatru complex, deopotrivă regizor, autor de texte dramatice, light și sound designer plus inventiv creator de spații sonore care e Radu Afrim, a luat curajoasa decizie de a scrie cu mijloace proprii măcar o parte din istoria comunismului românesc. O istorie eminamente personală și obligatoriu/ […] Articolul Naufragii apare prima dată în Contributors.
25 aprilie 2025
22:20
Ilie Bolojan a ținut un moment de reculegere la moartea Suveranului Pontif și l-a numit pe Papa Francisc ”prieten apropiat al poporului român”. Papa Francisc a fost mai mult decât atât, el a fost un patriot român mai mare decât suntem mulți dintre noi. Eram la Gheorgheni în vacanță la începutul lui iunie 2019 și […] Articolul Papa Francisc nu a fost doar un prieten apropiat al poporului român. A fost un adevărat patriot român, mai mare decât mulți dintre noi apare prima dată în Contributors.
13:30
Am citit la un moment dat un studiu care concluziona că mamele sunt de două ori mai inteligente decât restul femeilor. Argumentul era că pot rezolva în același timp de două ori mai multe lucruri. Să fii mamă te transformă într-o variantă mai bună a ta, mai practică, mai eficientă, multilateral dezvoltată, vorba unor tovarași […] Articolul Mama mea e cea mai bună și mai frumoasă din lume apare prima dată în Contributors.
11:20
Când ai emoții, riști să nu iei decizia cea mai bună pentru tine, iar acum trăim încă un moment de emoție publică. O hotărâre judecătorească nedefinitivă, eronată, nelegală, pentru care nu există motivare juridică și dată de o instanță care nu era competentă pe subiect, nu ar trebui să ne acapareze prea mult atenția. Să […] Articolul Pledoarie pentru echilibru în fața emoției publice: Hotărârea Curții de Apel Ploiești apare prima dată în Contributors.
05:00
În Drop- Jocul terorii, mai toți protagoniștii, indiferent că se situează de partea bună sau de cea rea a baricadei, ajung să fie, la un moment dat, plini de sânge. Unii dintre ei chiar își mai rup o mână sau un picior. Însă numai răii și neutri (așa cum este cazul  pianistului plasat acolo poate […] Articolul Matrimoniale și teroare apare prima dată în Contributors.
24 aprilie 2025
09:20
În aprilie 2025, bursele americane au suferit scăderi semnificative. Indicii principali au înregistrat pierderi istorice: Dow Jones: -9,48% în două zile (peste 4.000 de puncte);  S&P 500: -10% în două zile; Nasdaq: în teritoriu bear, -5,8% într-o zi; VIX: 45,31 (nivel record din 2020) Dintre cauzele de menționat sunt politicile comerciale ale administrației americane, și, […] Articolul Se pregătește o nouă criză? România și turbulențele de pe bursele americane apare prima dată în Contributors.
23 aprilie 2025
18:40
A trecut ceva timp de când nu am mai scris nimic despre crypto-active, în general, și despre bitcoin (btc), cel mai important crypto-activ, în special. În aparență, lucrurile merg foarte bine pentru btc. A continuat să crească, dacă ne uităm la perioade mai lungi de timp, de la 16.500 $ în ianuarie 2023, la un […] Articolul Cum “balenele” conduc piața crypto apare prima dată în Contributors.
08:30
Un titlu- Sfântul numărul 6- care rămâne doar pentru foarte puțină vreme enigmatic căci explicația lui va fi dezvăluită încă din primele pagini ale cărții. Totuși avem de-a face și pe mai departe cu o undă de nesigur deliberat sau de mister, umbră conservată ca atare până la sfârșitul lecturii. Chiar și într-o scurtă explicație […] Articolul Martirul apare prima dată în Contributors.
07:00
Papa Francisc a dorit să schimbe din temelii Biserica Catolică şi de fapt întreaga lume în care trăim. A fost ales în 2013 pentru a favoriza o regiune a lumii în care Biserica Catolică a regresat într-un ritm greu de crezut. America Latină, profund catolică datorită colonizării spaniole, s-a transformat în ultimele decenii în tărâmul […] Articolul Ştim “câte divizii are Papa” dar nu există un răspuns la întrebarea unde vor fi plasate de acum înainte apare prima dată în Contributors.
22 aprilie 2025
09:00
Cuprins I. De la licheaua eternă la lichelele (noastre) istoriceII. Licheaua din postcomunismIII. O mafie camuflată în partidIV. Genialitatea răuluiV. Standardizarea figurilor răuluiVI. Eu cu cine nu votez? 12 criteriiVII. CV-ul cărui politician e cel mai scandalos?VIII. Managementul științific al contraselecțieiIX. Elogiul elitelorX. Eu cu cine votez?XI. Ponta, Antonescu, Simion… Ce-au făcut ei pentru România? […] Articolul Eu cu cine (nu) votez? apare prima dată în Contributors.
21 aprilie 2025
05:50
Majoritatea criticilor serioși ignoră la modul declarativ genul, socotind că ar fi sub demnitatea lor de “creatori de puncte de vedere” să scrie despre spectacole bazate pe texte de vodevil. De piese bulevardiere cărora li se mai spune și piese bine făcute, Aceasta în pofida faptului că teoreticieni dintre cei mai aplicați ai teatrului absurdului […] Articolul Dincolo de luptele critice pierdute apare prima dată în Contributors.
19 aprilie 2025
08:40
Președintele Donald Trump a impus taxe vamale împotriva celor mai mari trei parteneri comerciali ai SUA, atrăgând imediat represalii din partea Mexicului, Canadei și Chinei și provocând haos piețele financiare. Începând din 4 martie 2025, au intrat în vigoare tarife de 25% pentru importurile mexicane și canadiene și de 10% pentru energia electrică importată din […] Articolul Protecționismul: soluție sau problemă? apare prima dată în Contributors.
18 aprilie 2025
07:10
Nefiind defel un fan al filmelor cu bătăi  ba și cu morți în serie, nu am gustat din calea afară filmul Un bărbat de onoare, regizat de David Ayer, socotit a fi un expert în domeniu. Un film cu Jason Stathman în rolul bărbatului rău, rău dar bun care sacrifică totul pentru a face o […] Articolul Mafioți ruși și oameni de onoare apare prima dată în Contributors.
17 aprilie 2025
09:00
Kellogg am văzut că s-a plâns că revista Time nu-l citează corect când vorbește de zone de ocupație ca în Germania. Cred că omul acesta n-a fost la școală – sau o fi fost, că e general american – a lipsit de la Academia Militară. Eu aveam o părere foarte bună spre militarii americani. Articolul VIDEO Istoricul Armand Goșu: Ce n-au reușit rușii, încearcă acum să facă Trump, adică să îngenuncheze Ucraina apare prima dată în Contributors.
16 aprilie 2025
07:40
Așa-zișii suveraniști și-au arogat de la sine titulatura fără a defini cu claritate și argumente cum și prin ce anume se diferențiază viziunea lor socio-politică de naționalismul interbelic sau de oricare altă formă de naționalism. Din punctul meu de vedere, suveranismul nu are nimic de a face cu suveranitatea, cel puțin nu cu suveranitatea consacrată […] Articolul Suveranismul anti-suveran apare prima dată în Contributors.
06:20
Instaurat la data de 14 septembrie 1940, Statul național- legionar și-a încetat existența cinci luni mai târziu. La data de 27 ianuarie 1941, așa-numitul guvern Antonescu 2, cel în a cărui componență se aflau și reprezentanții Legiunii, a fost înlocuit cu un altul din care legionarii au fost cu desăvârșire excluși, iar pe 14 februarie Statul […] Articolul Cinci luni din istoria României apare prima dată în Contributors.
15 aprilie 2025
18:20
In memoriam Mario Vargas Llosa     Un gânditor a numit moartea „suprema pătimire a omului”. Eroul dintr-o nuvelă a lui Tolstoi moare urlând, pentru că în ultimele zile ale vieții își dă seama că a trăit degeaba, că nimic nu mai poate fi reparat, reluat, îndreptat. A trăit așa cum „se trăiește” și „se moare” […] Articolul Moartea ca adevăr ultim al vieții apare prima dată în Contributors.
08:50
Masacrul din Duminica Floriilor este semnul terifiant al unei continuităţi. Pentru Rusia lui Vladimir  Putin teroarea este unica manifestare a politicii externe, iar crimele de război sunt imaginea, teribilă, a  propriei viziuni despre relaţiile dintre naţiuni. Mai mult decât un act de barbarie,  atacul din Duminica Floriilor este o provocare  lipsită de  ambiguitate. Departe de […] Articolul Federaţia Rusă şi teroarea ca  armă de război apare prima dată în Contributors.
14 aprilie 2025
12:20
Dragă domnule Gabriel Liiceanu, Țin neapărat să vă scriu câteva rânduri despre aniversarea celor 35 de ani de la înființarea Humanitas, deși e foarte greu să cuprind într-un singur mesaj ce a însemnat editura asta în formarea mea spirituală și intelectuală. Țin minte perfect ziua aceea din 1996 când tata a venit acasă cu o […] Articolul O scrisoare deschisă despre un magister, discipolii săi și o editură care a împlinit 35 de ani apare prima dată în Contributors.
06:30
Nu știu dacă, atunci când s-a apucat să scrie Lysistrata, dragostea mea, binecunoscutul dramaturg Matei Vișniec a avut în minte o foarte frecvent citată frază datorată  celebrului teoretician și strateg militar Carl Philip Gotlieb von Clausevitz. Care susținea că starea normală a omenirii ar fi războiul. Știu doar, grație unei mărturii a scriitorului, mărturie inserată […] Articolul Lysistratismul-o istorie apare prima dată în Contributors.
12 aprilie 2025
15:10
Un articol recent – ‘Next-Level’ Chaos Traces the True Limit of Predictability – publicat în Quanta Magazine prezintă o explorare profundă a indecidabilității în sistemele fizice, introducând un concept care depășește teoria tradițională a haosului și care ar putea remodela înțelegerea noastră a ceea ce poate fi prezis în sistemele complexe. În matematică și informatică, […] Articolul Indecidabilitatea și predicția climatică: Examinarea limitelor științei climatice prin prisma teoriei haosului „next level” apare prima dată în Contributors.
06:20
În mod just și legitim, programul explică faptul că România este obișnuită să asculte și să urmeze liniile de la Bruxelles, fără să se implice activ în dezbaterile din forurile europene. Ce rămâne să aflăm este însă ce ar trebui să spună? Propunerile făcute în cadrul acestui capitol sunt necesare, însă au o problemă fundamentală: ele setează cadrul, dar nu și conținutul. Articolul România, înainte, dar cu aceeași viteză: top propuneri ale lui Crin Antonescu din programul electoral apare prima dată în Contributors.
06:00
„În ziua de azi, mulți spun că comunismul și fascismul sunt singurele alternative practice în politică și că cel care nu îl susține pe unul îl susține de fapt pe celălalt. Eu mă aflu în opoziție față de amândouă și nu pot accepta niciuna dintre aceste alternative, așa cum, dacă aș fi trăit în secolul […] Articolul „America great again”, prin încercare și eroare apare prima dată în Contributors.
05:40
Un articol recent – ‘Next-Level’ Chaos Traces the True Limit of Predictability – publicat în Quanta Magazine prezintă o explorare profundă a indecibilității în sistemele fizice, introducând un concept care depășește teoria tradițională a haosului și care ar putea remodela înțelegerea noastră a ceea ce poate fi prezis în sistemele complexe. În matematică și informatică, […] Articolul Indecibilitatea și predicția climatică: Examinarea limitelor științei climatice prin prisma teoriei haosului „next level” apare prima dată în Contributors.
11 aprilie 2025
09:00
Hoții de subiecte, debutul în lung-metraj al regizorului Tudor Petremarin, e un film cu liceeni. Cu totul altfel decât liceenii anilor ’80 din filmele lui Nicolae Corjos și George Șovu.  Care mergeau la ședințe UTC, erau prietenește dojeniți și apărați de directoarea jucată de Cristina Deleanu,  erau fascinați de profesorul de Filosofie Socrate- elegantul Ion Caramitru […] Articolul Examen de Bacalaureat apare prima dată în Contributors.
9 aprilie 2025
09:20
              Nu cred că vreuna din temele pe care agenda zilei ne face să le discutăm până la nesaț, clipă de clipă, este cu adevărat importantă. Nici cea despre turma noastră de candidați la președinție (majoritatea lor n-a făcut nimic care să-i recomande pentru înalta funcție), nici cea despre eroul nostru de peste ocean, nici cea […] Articolul 35 de ani. Cine a ctitorit Humanitas? apare prima dată în Contributors.
08:00
Introducere Dezvoltarea nu este altceva decât gradul de satisfacere a cerințelor umane acceptate ca importante într-un spațiu social dat, de câștigare a libertăților fundamentale în domeniile politic, economic, social, de transparență și securitate, în principal (Sen,1999). Una dintre cele mai cunoscute măsurători în acest sens este indicele dezvoltării umane (Ul Haq, 1995), propus la nivel […] Articolul Se poate reduce sărăcia locală fără măsurarea ei? apare prima dată în Contributors.
08:00
Prima barieră în dezvoltarea industriei energetice naționale este Legea achizițiilor publice. Știm că în producția de gaze, Romgazul, cu acționariat majoritar de stat, deține aproximativ 45% din producție iar în producția de energie electrică doar regenerabilele (aproximativ 20%, luând în considerare și mica parte de hidro ce nu aparține Hidroelectrica) nu sunt sub administrarea statului. […] Articolul Ticaloșia legislației din energie  apare prima dată în Contributors.
08:00
Populara serie a Biografiilor romanțate ce face parte din diversificata ofertă de carte a editurii Polirom ne-a făcut cu puțină vreme în urmă surpriza apariției unui volum dedicat Rodicăi Ojog-Brașoveanu. Surpriză mai întâi fiindcă, deși intens savurate de cititori aparținând unor categorii sociale și de vârstă extrem de diferite, romanele polițiste provoacă un interes în […] Articolul O datorie achitată apare prima dată în Contributors.
Mai multe ştiri
©2004—2025 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.