Despre suveranismul lui Nicolae Ceaușescu pe înțelesul lui George Simion
Contributors.ro,
15 mai 2025 12:00
În competiția electorală pentru președinția României s-a ajuns la invocarea lui Nicolae Ceaușescu ca model politic pentru viitorul președinte al României. Înțeleg că schimbarea de generație la 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 determină ștergerea memoriei istorice despre ceea ce a însemnat regimul autoritar al dictatorului Nicolae Ceaușescu. În demografia istorică, 35 […] Articolul Despre suveranismul lui Nicolae Ceaușescu pe înțelesul lui George Simion apare prima dată în Contributors.
• • •
Alte ştiri de Contributors.ro
Acum 12 ore
12:00
În competiția electorală pentru președinția României s-a ajuns la invocarea lui Nicolae Ceaușescu ca model politic pentru viitorul președinte al României. Înțeleg că schimbarea de generație la 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 determină ștergerea memoriei istorice despre ceea ce a însemnat regimul autoritar al dictatorului Nicolae Ceaușescu. În demografia istorică, 35 […] Articolul Despre suveranismul lui Nicolae Ceaușescu pe înțelesul lui George Simion apare prima dată în Contributors.
Acum 24 ore
07:50
Întâmplarea a făcut să recitesc zilele acestea celebrul roman al lui William Golding, Împăratul muștelor. A fost scris după Al Doilea Război Mondial și este o parabolă distopică despre conviețuire și supraviețuire. Subiectul este desigur bine-cunoscut, însă simt nevoia să redau puțin povestea, fiindcă mi s-a părut tulburător de actuală. Un avion se prăbușește într-o […] Articolul Votați-l pe Ralph! apare prima dată în Contributors.
07:40
Ne vom da jos din pat și luni dimineața. După votare. În ce țară? În România. Se scrie, se vorbește enorm în aceste zile despre cei doi candidați la președinție. După anularea primului tur din noiembrie 2024, acest tur doi de acum va face și mai clară, disperant de clară, diferența de timp istoric în care trăiesc, […] Articolul Ce ne facem noi cu noi? apare prima dată în Contributors.
Ieri
20:40
Iluzoria pace din Ucraina – despre dificultatea extremă de a da satisisfacţie atât agresorului cât şi victimei. Conexiunea cu alegerile prezidențiale din țara noastră # Contributors.ro
Războiul Rusiei contra Ucrainei nu pare că se apropie rapid de final, în niciunul dintre scenariile clasice – înfrângere, armistițiu, sau acord de pace. Cu toate că ritmul cu care rușii reușesc să mai ocupe noi teritorii ucrainene este unul de melc, iar Kievul rezistă încă cu destul succes. Ambele armate suferă pierderi grele, în […] Articolul Iluzoria pace din Ucraina – despre dificultatea extremă de a da satisisfacţie atât agresorului cât şi victimei. Conexiunea cu alegerile prezidențiale din țara noastră apare prima dată în Contributors.
11:20
Cornul care le răsare în frunte celor atinși de rinocerită, întărirea agresivă a minții, ca un semn că mintea nu mai gândește, ci atacă, este imaginea cea mai bună pentru ceea ce se întâmplă în ziua de azi. Populismul contemporan este o patologie ideologică epidemică, un fel de Covid ideologic. Simptomele acestei boli le-a descris […] Articolul Video. Theodor Paleologu despre patologiile puterii, demagogie și George Simion apare prima dată în Contributors.
08:30
Despre scriitor nu se poate vorbi decât folosind un prezent al relecturii: moartea autorului însuşi este, în ordinea literaturii, un detaliu înscris în devenirea imaginaţiei sale. Actul scrisului este, prin chiar revolta împotriva trecerii şi a timpului, o înfruntare a uitării şi a amneziei. Iar Mario Vargas Llosa este parte din acest continuum de […] Articolul Mario Vargas Llosa sau despre tenacitatea imaginaţiei apare prima dată în Contributors.
08:20
Un personaj cunoscut mai ales ca șef de galerie de fotbal, lipsit de apetența muncii, implicat în schimb în numeroase scandaluri, nu doar că a avut tupeul să candideze la cea mai înaltă poziție de reprezentare a statului, ci chiar a obținut de două ori mai multe voturi decât celălalt candidat, medaliat cu aur la […] Articolul Șansele unui tandem al decenței: Nicușor Dan și Ilie Bolojan apare prima dată în Contributors.
08:10
România, sub zodia antreprenoriatului politic – Între ingineria schimbării metodice și falimentul din fașă # Contributors.ro
Sistemul politic românesc a fost zguduit din temelii în urma acestui sezon electoral prelungit. Partidele devenite tradiționale, partide care, într-o formă sau alta, s-au cartelizat sub tutela unei adevărate stabilitocrații, au încasat lovituri peste lovituri din partea unui electorat din ce în ce mai mobilizat. Sub stindardul unei politici managerialiste, o politică izolată de piața […] Articolul România, sub zodia antreprenoriatului politic – Între ingineria schimbării metodice și falimentul din fașă apare prima dată în Contributors.
06:30
Cea mai recentă carte a profesorului Adrian Cioroianu, apărută la finele anului 2024 la editura bucureșteană Curtea veche, poartă titlul Noul Război Mondial al vechilor orgolii (în care vom cădea cu toții prizonieri). Un subcapitol din consistenta prefață a volumului, volum care este, înainte de orice, o pledoarie defel patetică în favoarea scrisului și a cititului, și nu oricum, […] Articolul Istorie și geopolitică apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Situația actuală economică este destul de sumbră. În cele ce urmează analizez un set de măsuri pentru un viitor guvern, orice culoare ar avea el, care ar putea oarecum îmbunătăți situația. Aceste măsuri nu sunt originale, nu îmi aparțin, ceea ce fac eu este doar să le sistematizez într-un pachet și să vedem unde am […] Articolul Victoria nu va fi un triumf, ci un duș rece. Economia după alegeri apare prima dată în Contributors.
08:50
Clujul a avut mulți ani un primar naționalist feroce, dar singurul lucru pe care l-a realizat a fost că a vopsit băncile din parcuri în roșu, galben și albastru. După plecarea lui, fantasticele oportunități ale orașului și zonei au fost fructificate inteligent: accentul pe învățământul superior, stimularea investițiilor, românești și străine, atragerea fondurilor europene. Articolul Alegeri cruciale. Hai să alegem în cunoștință de cauză! apare prima dată în Contributors.
08:10
În zilele acestea tensionate în care se pune în discuție însăși salvgardarea democrației liberale a României, lipsesc din conversația națională tocmai cele fără de care această concepție rămâne goală de conținut: partidele politice. Personal, socotesc drept iluzorie și contraproductivă orice încercare de modernizare națională care să ignore imperativul modernizării partidelor politice tradiționale, îndeosebi PSD și […] Articolul Poate național liberalismul să scoată România din gheara fascismului? apare prima dată în Contributors.
02:20
Furia asta electorală am mai văzut-o, acum 25 de ani. Îi știm și cauza. Alegerile precedente, din 1996, produseseră prima schimbare democratică de putere, și cu asta un enorm val de entuziasm. În imaginația votanților noii puteri se încheiase „perioada de tranziție”, urma să aibă loc o schimbare fundamentală, o guvernare cinstită și competentă coordonată […] Articolul De unde vine furia electorală apare prima dată în Contributors.
12 mai 2025
16:00
Am avut de curând un dialog sincer cu un prieten foarte drag. Am vorbit despre votul de duminica. El alege GS. Eu ND. Ne leagă multe – ani de prietenie, admirație reciprocă, o relatie umană construită pe încredere și respect. Ne despart, însă, viziuni foarte diferite asupra lumii. El este un om profund credincios, care […] Articolul După vot: ne mai putem vorbi? apare prima dată în Contributors.
14:30
Fac parte din generația născută într-o Românie suverană, când laptele se dădea pe cartelă. Nu m-a întrebat nimeni. Am supraviețuit grație rudelor din Germania, care îi trimiteau mamei cu poșta lapte praf. La grădiniță, pe când aveam doar vreo cinci ani, am fost făcuți Șoimi ai patriei și băgați în uniforme portocalii. Nu ne-a întrebat […] Articolul Ai șansa să fii întrebat(ă). Ce răspunzi? apare prima dată în Contributors.
06:10
Pare-se că în stagiunea ce se încheie, lui Shakespeare nu i-a mers defel rău pe scena orădeană. După un interesant, provocator, deși nu tocmai egal valoric Richard III la Teatrul Regina Maria, la Teatrul Szigligeti se joacă Cum vă place. Scriere shakespeariană fanion care, pentru teatrul din România (și nu doar pentru cel de limbă […] Articolul Un comic derivat din tragic apare prima dată în Contributors.
11 mai 2025
23:10
Votul comunitar la prezidențialele din România, 4 mai 2025: consistența între profilul perceput al candidatului și locul votantului # Contributors.ro
Contextualizarea local-regională și temporală a votului la turul I al prezidențialelor din 4 mai 2025 poate fi utilă, practic și teoretic. Din ambele puncte de vedere putem fi interesați de modul în care votul comunitar (în sensul de vot la nivelul comunelor sau orașelor) se leagă de sărăcie-dezvoltare la nivel spațial sau de tradiția locală […] Articolul Votul comunitar la prezidențialele din România, 4 mai 2025: consistența între profilul perceput al candidatului și locul votantului apare prima dată în Contributors.
16:30
Într-o țară unde orice politician cu gura mare poate poza în salvator, alegătorii ajung, inevitabil, să confunde țipătul cu viziunea. Iar când discursul e bine ambalat în tricolor și lupta anti-sistem, se pot vinde orice iluzii – inclusiv aceea că suveranismul este o formă de curaj patriotic. Nu este. E o strategie globală cu interese […] Articolul Suveranismul nu e patriotism, e strategie globală apare prima dată în Contributors.
16:30
Fuga din rai. România, la răscrucea strategică între două viziuni de politică externă # Contributors.ro
Turbulențele geopolitice în cascadă din vecinătatea României și din întreaga lume obligă România la reconectări imediate, coerente și pe termen lung în sistemul de relații internaționale. Provizoratul actual, generat de prelungirea calendarului electoral, face ca România să rateze importante oportunități succesive de poziționare și acțiune în plan extern. Acest provizorat se va încheia de jure […] Articolul Fuga din rai. România, la răscrucea strategică între două viziuni de politică externă apare prima dată în Contributors.
10 mai 2025
17:20
Ieri, 9 mai, un spectacol regizat la Iași de un foarte cunoscut fost actor a fost suspendat pe motiv de …vreme nefavorabilă. Pe 5 mai, pe Facebook, actorul amenințase: „„turul II vine însă ca un val imens și veți ajunge în canal sau la canal”. Departe de a fi un necunoscut, actorul a avut celebritatea […] Articolul Actorul ca sălbaticul apare prima dată în Contributors.
12:20
Lui George Simion i se aplică uneori eticheta de “huligan” sau “golan”, ceea ce nu este neapărat un apelativ negativ, dat fiind modul cum Nicolae Ceaușescu a catalogat manifestanții de la Timișoara sau cum Ion Iliescu s-a exprimat la adresa manifestanților din Piața Universității din București. În schimb, lui Nicușor Dan i se aplică, oarecum […] Articolul “Tocilarul” apare prima dată în Contributors.
11:40
Motto… luptă, luptă și dă-i, și dă-i și luptă…(O scrisoare pierdută, I. L. Caragiale) Într-o vreme în care amenințări grave apar peste tot în lume, punând în pericol supraviețuirea omenirii și necesitând răspunsuri colective foarte energice, în România, unii politicieni, jurnaliști, analiști și influenceri luptă cu „sistemul”, care după spusele lor, este vinovat de toate […] Articolul Lupta împotriva sistemului apare prima dată în Contributors.
9 mai 2025
14:30
O lectură obligatorie, celebrul roman „Ora 25” al autorului român Constantin Virgil Gheorghiu, deși scris în 1949, ne arată ce se poate întâmpla într-o societate dezumanizată, divizată, care nu reușește să își găsească obiective și valori comune, într-o perioadă de mari tulburări și transformări – așa cum a fost perioada imediat următoare celui de-al Doilea […] Articolul A 25-a oră apare prima dată în Contributors.
09:20
Canadienii au votat la alegerile federale recente cu președintele american în gând și cu furie în suflet. Năucitoarea propunere făcută de Trump – „Canada, cel de-al 51-lea stat” – a revoltat imens spiritul canadian. Pe 28 aprilie, indignarea față de agresiunea Omului Tarif de la Washington a adunat masiv oamenii la urne, aducând la putere […] Articolul Uraganul Trump nu spulberă Frunza de Arțar apare prima dată în Contributors.
07:50
La aproape zece ani de la prima lui apariție pe ecrane, superinteligentul expert în calcule și cifre Christian Wolf, excelent interpretat Ben Affleck, revine. Tot în regia lui Gavin O’Connor. O face pentru a da curs solicitării directoarei adjuncte a Trezoreriei americane pe nume Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robbinson), dornică să rezolve misterul crimei căreia i-a […] Articolul Contabilul revine apare prima dată în Contributors.
8 mai 2025
09:10
Diferența dintre mândrie și demnitate în politică. Ce pot învăța forțele centriste românești de la primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu # Contributors.ro
Introducere După primul tur al alegerilor prezidențiale, avem în finală – așa cum era de așteptat – un candidat izolaționist și un candidat centrist. România se află acum în fața unor alegeri care vor influența nu doar propriul său parcurs european, ci și alte evenimente electorale importante din regiune: alegerile parlamentare din Republica Moldova din […] Articolul Diferența dintre mândrie și demnitate în politică. Ce pot învăța forțele centriste românești de la primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu apare prima dată în Contributors.
09:00
”Boss, dacă tu nu vii, ăla nu se bagă, ălalalt nu vrea, atunci cu cine să guvernam țara?”. Asta mi-a spus, după ce am refuzat cu lașitate să intru in guvern, un politician care a încercat să schimbe modul de a face politică chemând mediul de afaceri la guvernare. Motiv pentru care l-au scuipat toți. […] Articolul Băi! Daca sunteți așa valoroși, intrați voi la guvernare! apare prima dată în Contributors.
7 mai 2025
10:00
Vă propun să vă gândiți la reforma administrativă pe care o face președintele Trump. Nu vreau să analizăm argumentele pro și contra unor măsuri particulare. Sunt sigur că atât autorii reformei, cât și cei vizați de ea au multe și detaliate argumente, încât, pentru cineva care nu are acces la toate datele și nu dedică […] Articolul Piața are mai multe speranțe de la politicieni liberali decât de la economiști apare prima dată în Contributors.
06:10
O coincidență a făcut să citesc romanul Cântecul profetului scris de Paul Lynch și tradus impecabil în românește de Iulia Gorzo (Editura Humanitas Fiction, București, 2025), recompensat în 2023 cu Booker Prize, la doar câteva zile după ce am văzut filmul brazilian cu nominalizări la Oscar Sunt încă aici. Romanul este o distopie, toate faptele […] Articolul În întuneric apare prima dată în Contributors.
6 mai 2025
18:30
Există o întrebare esențială care revine mereu, mai ales în preajma alegerilor: de ce ne atrag mai tare liderii care „ne seamănă” decât cei care ne-ar putea ridica? De ce căutăm confortul familiarului, chiar și atunci când știm că schimbarea adevărată cere altceva – mai multă competență, mai multă rigoare, mai multă viziune? Românii vor […] Articolul Președintele care ne seamănă sau cel care ne întrece? apare prima dată în Contributors.
18:10
Introducere Populația rezidentă a României scade cu aproximativ 5% (1,07 milioane) între ultimele două recensăminte din octombrie 2011 și decembrie 2021. Pentru a înțelege unde s-au produs, pe teritoriul țării, scăderi sau creșteri de populație este utilă o analiză la nivelul ariilor rezidențiale mici, de tipul satelor și orașelor, periferice sau centrale, la nivel de […] Articolul Declin și spor demografic în așezările umane mici din România apare prima dată în Contributors.
17:10
Iluzii și deziluzii energetice. Ce putem învăța după blackout-ul din peninsula iberică # Contributors.ro
Mai întâi, iluziile… Pe 22 aprilie 2025 se putea citi: Spania înregistrează prima zi din săptămână în care rețeaua națională este alimentată în proporție de 100% cu energie regenerabilă. Rețeaua națională a Spaniei a funcționat pentru prima dată pe bază de energie regenerabilă pe 16 aprilie, energia eoliană, solară și hidro acoperind întreaga cerere de […] Articolul Iluzii și deziluzii energetice. Ce putem învăța după blackout-ul din peninsula iberică apare prima dată în Contributors.
5 mai 2025
13:00
Suntem din nou în turul doi. Haideți să vedem ce am învățat din turul întâi și cum vor arăta următoarele săptămâni: 1. Bazinul suveranist a crescut de la 32% la peste 41%. Asta înseamnă că furia anti-sistem este principalul motor politic în acest moment și acest val este doar în creștere. Înseamnă de asemenea un […] Articolul Turul doi va fi despre curaj apare prima dată în Contributors.
07:10
Citesc în materialele de presă și în însemnările răspândite pe rețelele sociale că cea mai nouă premieră a Teatrului Regina Maria din Oradea, jucată în spațiul generos al Sălii Mari, ar fi fost una mult așteptată. Indubitabil așa este și numai dacă luăm sintagma stricto senso. Căci de la premiera anterioară, cea cu Un inamic […] Articolul Poate că data viitoare… apare prima dată în Contributors.
4 mai 2025
09:10
Moştenirea deceniului Klaus Iohannis este impasul democratic de acum. România pe care o lasă ca legat succesorului său Klaus Iohannis este un stat a cărui economie şi politică externă au devenit expresia însăşi a slăbiciunii noastre ca naţiune. Stabilitatea în numele căreia pluralismul şi competiţia au fost subminate se dovedesc a fi fost doar o […] Articolul România: Preşedintele şi destinul unei republici apare prima dată în Contributors.
06:50
Riscuri mari Spania „a pățit rușinea” ca să intre în blackout. Este prima țară care este afectată de nesăbuința Bruxellului de a impune statelor membre UE cerința să intre în epoca “zero emisii”. Suntem de acord ca Uniunea Europeană trebuie să se distanțeze (măcar o perioadă) de gazul rusesc, că folosirea cărbunelui este poluantă, dar […] Articolul Energia regenerabilă este nesigură și mai scumpă decât se spune – Lecția Spania apare prima dată în Contributors.
3 mai 2025
07:40
De zeci de ani suntem învățați că atunci când nu avem pe cine vota, să alegem răul cel mai mic. Să votăm tactic, cum se spune zilele astea. Și într-adevăr pare că nu avem altă soluție. Cel puțin nu în acest weekend. Dar suntem condamnați oare să votăm întotdeauna răul cel mai mic? Nu. Sistemul […] Articolul Ce facem când nu avem pe cine vota? apare prima dată în Contributors.
07:30
Treisprezece reguli de decodificare și un fals tratat de psihologia personalității # Contributors.ro
În comunitatea matematicienilor, unul dintre mituri spune că nu noi alegem problemele cărora le dedicăm timpul și energia noastră ci problemele sunt cele care ne aleg pe noi. Am identificat treisprezece caracteristici care pot explica un anumit tip de comportament într-o cheie de decodificare a personalității unui matematician. Orice asemănare cu realitatea este absolut neîntâmplătoare. […] Articolul Treisprezece reguli de decodificare și un fals tratat de psihologia personalității apare prima dată în Contributors.
2 mai 2025
07:40
Celei mai recente producții a regizorului James Hawes, cu Remi Malek, actor laureat cu Oscar în rolul unui geniu informatic, specializat în criptografie, angajat al CIA, i s-a reproșat un oarecare deficit de originalitate și un nepermis surplus de previzibilitate. S-a spus că Amatorul ar fi a nu știu câta producție cu acest titlu, că […] Articolul Superinteligențe apare prima dată în Contributors.
1 mai 2025
14:50
Din perspectiva abstractă a interesului public, opțiunea rațională în alegerile prezidențiale din 4 mai este netă: Nicușor Dan. O spun impresiile informate, o descriu analizele competente, o surprind câteva emisiuni populare dedicate „profilurilor de candidați”[i]. Cu toate acestea, câteva zile înaintea primului tur, rezultatul alegerilor prezidențiale rămâne incert. Este consecința dezinformărilor, a defăimărilor și a […] Articolul Miza campaniei de compromitere a lui Nicușor Dan apare prima dată în Contributors.
30 aprilie 2025
13:20
Dacă nu ați murit de plictiseala sau nu v-ați sinucis de disperare după dezbaterea de luni seara vă propun 10 locuri pentru discuții despre viitorul României # Contributors.ro
Luptă cu baionete și cuțite în cabina telefonică, asta este dezbaterea „politică” de la prezidențiale pe care o s-o vedeți (probabil) timp de trei zile. Nimic despre cum refacem economia, care stă pe loc – nici nu avea cum să meargă înainte din consum cu scumpiri de importuri, imobiliare și divertisment. Hai să dinamizam un […] Articolul Dacă nu ați murit de plictiseala sau nu v-ați sinucis de disperare după dezbaterea de luni seara vă propun 10 locuri pentru discuții despre viitorul României apare prima dată în Contributors.
13:10
Dreptul la vot al cetățenilor care trăiesc în Diaspora. Mic studiu comparativ. Păreri pro și contra # Contributors.ro
Dreptul sau obligația de a vota este o caracteristică esențială a democrației, iar exprimarea dreptului de vot este declarația nescrisă a unui cetățean, declarație de acceptare a contractului social și de implicare în comunitatea în care trăiește sau în care s-a născut. Este emigrația o expresie a suspendării sau a rezilierii contractului social între cetățean […] Articolul Dreptul la vot al cetățenilor care trăiesc în Diaspora. Mic studiu comparativ. Păreri pro și contra apare prima dată în Contributors.
13:00
„Am crezut tot ce am citit. / Am trăit cu știrile voastre / am scris cu literele voastre / am ținut în brațele mele / tot ceea ce nu am fost (…) / inima mea să o înveliți / într-un ziar.”[1] – Ioan T. Morar Săptămâna Patimilor a debutat cu vestea că Mario Vargas Llosa […] Articolul Periplu ardelean în Săptămâna Luminată apare prima dată în Contributors.
07:30
Valentina Glajar, cercetătoare născută în România, cu o carieră academică de invidiat desăvârșită în Statele Unite, specializată pe specificitățile cadrului politico-cultural est-european, pe literatura de expresie germană din țara natală și pe cariera literară a Hertei Müller, a publicat în 2023 o carte de excepție. Apărută în limba engleză în Statele Unite, cartea se intitulează […] Articolul O poveste de dosar apare prima dată în Contributors.
29 aprilie 2025
15:00
Cancerul selecţiei adverse. România, între creștere economică și colaps politic și administrativ # Contributors.ro
De bine, de rău, economia României a continuat să meargă onorabil, în continuarea unui trend care are aproape trei decenii. PIB-ul României în 1995, primul pentru care avem date publicate de Uniunea Europeană pe baza unei metodologii unitare, era de 28,6 miliarde euro. În 2024 el a ajuns la 353,8 miliarde euro. Explicația pentru acest […] Articolul Cancerul selecţiei adverse. România, între creștere economică și colaps politic și administrativ apare prima dată în Contributors.
28 aprilie 2025
16:10
Cele trei Românii politice au cuvântul. Alegerea ne va influența pentru o generație # Contributors.ro
În primele zile din ianuarie, am vorbit despre „cele trei Românii politice” și despre semnificațiileparadigmatice ale acestor opțiuni electorale clar conturate din 2025, pentru viitorul țării[1]. Alegerile de acum sunt comparabile ca importanță cu alegerile prezidențiale din 1996 și cu cele din 2004, care au decis, fiecare în parte, direcția strategică a României în momente […] Articolul Cele trei Românii politice au cuvântul. Alegerea ne va influența pentru o generație apare prima dată în Contributors.
09:00
Încercarea ciudată de mediere în războiul ruso-ucrainean a administrației Trump are repercusiuni asupra intereselor naționale ale Americii pe termen lung. Absenta Secretarului de Stat american Marco Rubio de la recentele consultări euro-americane de la Londra, dedicate încetării războiului ruso-ucrainean, a anticipat eșecul acestor negocieri. Noua inițiativă diplomatică lansată de Washington odată cu revenirea lui Donald […] Articolul Autogolurile geostrategice ale SUA în Europa de Est apare prima dată în Contributors.
08:40
Din toamna anului 2023, educația din România se realizează sub – cum altfel? – stricta și severa aplicare a legilor Nr. 198 și Nr. 199, cu completările și adăugirile lor neterminate. Nici până astăzi termenele de elaborare a unor proceduri și metodologii specifice nu au fost îndeplinite și respectate la timp. Amânarea lor a devenit […] Articolul Educația de masă, educația de elită apare prima dată în Contributors.
07:20
Devine din ce în ce mai limpede că omul de teatru complex, deopotrivă regizor, autor de texte dramatice, light și sound designer plus inventiv creator de spații sonore care e Radu Afrim, a luat curajoasa decizie de a scrie cu mijloace proprii măcar o parte din istoria comunismului românesc. O istorie eminamente personală și obligatoriu/ […] Articolul Naufragii apare prima dată în Contributors.
25 aprilie 2025
22:20
Papa Francisc nu a fost doar un prieten apropiat al poporului român. A fost un adevărat patriot român, mai mare decât mulți dintre noi # Contributors.ro
Ilie Bolojan a ținut un moment de reculegere la moartea Suveranului Pontif și l-a numit pe Papa Francisc ”prieten apropiat al poporului român”. Papa Francisc a fost mai mult decât atât, el a fost un patriot român mai mare decât suntem mulți dintre noi. Eram la Gheorgheni în vacanță la începutul lui iunie 2019 și […] Articolul Papa Francisc nu a fost doar un prieten apropiat al poporului român. A fost un adevărat patriot român, mai mare decât mulți dintre noi apare prima dată în Contributors.
©2004—2025 News.yam.md.
Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.