Medic, despre post: De obicei, românul tinde să consume în această perioadă o cantitate mai mare de cartofi, orez care din păcate duc la o creştere a glicemiei şi o creştere în greutate, Cu ce înlocuim lactatele şi carnea şi cum împărţim mesele
Dr. Georgiana Bernea - David, medic specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, a explicat pentru News.ro că în perioada postului, dacă dorim să ne menţinem o bună stare de sănătate, trebuie să avem o alimentaţie variată şi echilibrată. Pentru că în perioada rece imunitatea scade şi suntem predispuşi la viroze, efectele nedorite ale schimbării temperaturii pot fi diminuate printr-o alimentaţie echilibrată nutriţional. Din alimentaţia specifică postului nu ar trebui să ne lipsească supele făcute din diferite combinaţii de legume, ciorbele sau laptele vegetal făcut în casă, din soia sau migdale, de exemplu. Fructele şi seminţele de diferite feluri sunt o alternativă de gustare sănătoasă. Produsele ambalate, de exemplu pateuri de post sau cremvurşti de post, nu sunt recomandate, pentru că pot conţine e-uri dar şi alte ingrediente pe care nu le cunoaştem, spune medicul.
Alte ştiri de News.ro
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.