Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată

Adevarul (Romania), 17 aprilie 2024 16:00

Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, cererea lui Radu Mazăre de eliberare condiţionată din Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 9 ani închisoare, primită în anul 2019 în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
00:00
Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în alte zone ale economiei, arată Claudiu Cazacu, analist al XTB România.
Acum 30 minute
23:45
În mijlocul naturii sălbatice, între păduri și lacuri, se ascund locuri magice unde confortul modern se îmbină cu frumusețea naturală. Acestea sunt destinațiile de glamping - o formă de camping de lux, care oferă o experiență interesantă.
23:45
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că Ucraina are nevoie de „o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament de la partenerii săi pentru a le permite forțelorr sale să facă faţă trupelor ruseşti care avansează în mai multe sectoare ale liniei frontului
23:45
Investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii, însă sursele de informare s-au schimbat de-a lungul timpului, precizează analistul eToro Bogdan Maioreanu.
Acum o oră
23:30
Chirurgii din Londra testează, în premieră, operațiile doi în unu, în care pacientele care au născut prin cezariană au fost supuse și unei intervenții chirurgicale pentru a le reduce riscul de cancer ovarian.
23:15
Cele mai recente sondaje de opinie îl plaseazǎ pe primul loc în intenția de vot la Primǎria Capitalei pe Nicuşor Dan, în timp ce locul 2 este disputat de Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone. Sociologul Alfred Bulai susține cǎ voturile decisive ar putea veni de la bucureştenii nehotărâți.
Acum 2 ore
23:00
Regiunea Mării Negre a fost considerată, după încheierea Războiului Rece, o zonă periferică, fără importanță strategică deosebită, dar lucrurile s-au schimbat radical după invadarea Ucrainei de către Rusia.
22:45
Pacienții ar putea beneficia de un nou drept, și anume decontarea cheltuielilor pentru tratamentul împotriva durerii. Este vorba despre un proiect de lege adoptat de Senat și care, dacă va fi votat şi de Camera Deputaților, ne va lua durerea cu mâna mult mai ieftin sau chiar gratuit.
22:30
La solicitarea „Adevărul” ANRE a explicat de ce impune montarea celui de-al doilea contor în instalațiile prosumatorilor.
22:15
Fundătura Ponorului din Hunedoara, numită și „palma lui Dumnezeu” datorită frumuseții sale, a redevenit animată odată cu revenirea localnicilor care au adus animalele în locurile de pășunat. În ciuda drumului extrem de dificil, locul este căutat de tot mai mulți turiști
Acum 4 ore
22:00
Istoria seculară a unei aşezări este sintetizată într-o expoziţie intitulată „Târgul de sub oraş. Mărturii arheologice medievale şi moderne descoperite în Târgu Neamţ“, care a fost vernisată recent
22:00
CS Dinamo Bucureşti a reuşit o calificare spectaculoasă în semifinalele competiţiei masculine de handbal EHF European League, după ce a învins în deplasare cu echipa daneză Skjern Handbold, cu scorul de 38-34 (20-12), marţi seara, în manşa secundă a sferturilor de finală.
21:45
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Bucureștiului și gazetarul Cristian Tudor Popescu și-au împărțit ”amabilități” pe Facebook.
21:45
În aprilie 2022, think tank-ul conservator american Heritage Foundation, în colaborare cu o coaliție largă de 50 de organizații conservatoare, a lansat Proiectul 2025: un plan pentru următorul președinte conservator al Statelor Unite.
21:30
Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce luni a fost operat la Spitalul Militar. Medicii au decis să-l țină sub supraveghere ca urmare a vârstei sale înaintate.
21:15
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat marţi statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze din ele Ucrainei, care aşteaptă mai multe arme pentru apărarea antiaeriană în faţa Rusiei.
21:15
Prima zi a lunii aduce destule probleme pentru câteva zodii. O zodie este nemulțumită de locul de muncă, iar un nativ riscă să intre în conflict cu cei dragi.
20:45
Donald Trump şi-a prezentat liniile unui posibil al doilea mandat, între care se numără asigurarea libertăţii de acţiune pentru statele care interzic avortul, desfăşurarea armatei pentru a-i expulza pe imigranţi, condiţionarea susţinerii militare pentru aliații SUA.
20:30
Piața imobiliară din România trecere printr-un proces de reconfigurare și se îndreaptă tot mai mult către proiecte de locuințe mai eficiente energetic, în zone periurbane și o temperare a cererii.
20:30
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marţi la Praga că, dacă va rămâne în acest post după alegerile europarlamentare din iunie, în viitoarea Comisie Europeană va exista şi un comisar pentru apărare.
Acum 6 ore
20:00
Potrivit raportului preliminar, autoritățile au o primă concluzie cu privire la surparea care a intervenit la Slănic Prahova.
19:45
Loteria Română a anunțat programul agențiilor de sărbători. Joi nu sunt programate trageri, iar sâmbătă, 4 mai 2024, au loc Tragerile Speciale Loto ale Sărbătorilor de Paști.
19:45
Universitatea Politehnica București va înființa o sucursală într-un județ din Oltenia. Înscrierile se vor putea face din toamna anului viitor, specializările fiind stabilite după discuțiile pe care reprezentanții instituției de învățământ superior le vor purta cu angajatorii din zonă
19:30
China a cumpărat mărfuri în ritm rapid, determinând analiștii să se întrebe cu voce tare dacă Beijingul se pregătește să aleagă "opțiunea nucleară" economică.
19:15
Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură a pregătit un concert în Piața Victoriei vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique.
19:15
Pe data de 29 aprilie a fiecărui an, în România se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război, o categorie de oameni speciali. Din păcate, martorii unor evenimente cruciale din istoria ţării sunt tot mai puţini
19:00
Una dintre cele mai mari operaţiuni de desant aerian din Europa după al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de paraşutişti, va avea loc în cadrul exerciţiului multinaţional SWIFT RESPONSE 24, care se va desfăşura în perioada 5 - 24 mai, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.
19:00
Bolnavii de cancer vor fi ajutați de Patriarhie cu sprijinul CNAS în urma unui protocol încheiat între cele două entități, a anunțat marți Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
18:45
Înţelegerea a fost pusă în practică pe data de 22 iulie 1934, când, în faţa cinematografului Biograpf, din Chicago, este ucis de poliţie John Dillinger. Ana Cumpănaş s-a oferit să se îmbrace în roşu pentru a fi văzută mai uşor de agenţii FBI.
18:45
Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrație
18:30
Judecătorul care supervizează procesul penal al fostului președinte Donald Trump la New York l-a acuzat marți de sfidare a curții pentru că a încălcat un ordin de interdicție care limitează ceea ce poate spune despre cei implicați în acest caz.
18:15
Încă 872 de cazuri de rujeolă au fost raportate de INSP săptămâna trecută. Un bărbat de 42 de ani a murit din cauza pojarului.
Acum 8 ore
18:00
Se circulă bară la bară pe mai multe drumuri din țară, înainte de mini-vacanța de 1 mai și Paște. La intrare în București, pe A1, coloana de mașini se întinde pe 6 kilometri.
18:00
Primul cimitir ecologic din România urmează să fie construit la Brașov. În acesta nu vor putea fi depuse decât sicrie din materiale reciclabile, iar urnele vor trebui să fie și ele biodegradabile
18:00
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă după ce șeful statului a solicitat pensionarea sa, conform presei locale.
18:00
Profesorii pe care elevii îi plac cel mai mult au fost nominalizați și apoi votați în competiția „Profesorii Altfel” de la Brașov. Trei profesori, la tot atâtea categorii, au fost desemnați în 2024
17:45
Un fals preot a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de doi ani și cinci luni de închisoare pentru înșelăciune, după ce a păcălit zeci de credincioși cu ritualuri religioase care să le aducă noroc în dragoste și care să-i scape de boli.
17:45
Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat marţi Legea privind energia eoliană offshore. În 30 de zile, pe data de 30 mai, legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare.
17:30
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care permite devansarea alegerilor prezidenţiale. Astfel, alegerile pentru noul șef al statului pot avea loc cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul președintelui în funcție.
17:30
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori, atrăgând atenția că „cei care nu-şi mută urgent aparatele rămân fără licenţă”.
17:15
Două treimi din cei aproape o sută de cursanți ai centrului educațional Nerdvana au obținut medalii în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică.
17:00
Rusia a declarat, marți, că sistemele sale de apărare aeriană au doborât șase sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) produse de SUA, lansate de Ucraina în ultimele 24 de ore.
17:00
Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.
17:00
AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată în documentele din instanță că vaccinul său anti-Covid poate provoca un efect secundar rar, într-o aparentă răsturnare de situație care ar putea deschide calea pentru o despăgubire legală de mai multe milioane de lire sterline.
17:00
În aparență, conform multor semne externe, puterea lui Vladimir Putin este mai puternică ca niciodată. Dar, în realitate, Rusia lui Putin este vulnerabilă, iar vulnerabilitățile sale sunt ascunse la vedere, relatează Foreign Affairs.
16:45
16:45
Jandarmii și autoritățile locale sunt în stare de alertă în urma semnalării prezenței unui urs brun în afara localității Ghimpați. Viceprimarul localității susține că ar fi vorba despre puiul de urs văzut la Ciolpani (Ilfov), lângă București, potrivit ziarului local Jurnalul Giurgiuvean.
16:45
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că în perioada 30 aprilie - 2 mai sunt anunţate greve ale ofiţerilor Poliţiei de Frontieră din cadrul aeroportului Heathrow.
16:45
Un bărbat din Vaslui și-a rănit mortal fiul pe fondul consumului de alcool și al unor probleme psihice netratate. Băiatul era maltrat de tatăl său de ani de zile, care de multe ori îl bătea fără motiv.
16:45
Guvernul ceh a anunţat marţi că a aprobat o reformă a pensiilor care majorează vârsta de pensionare dincolo de 65 de ani, pentru a face faţă îmbătrânirii populaţiei, informează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.