„Oribile acte de violență”. Ciocnire între propalestinieni și proisraelieni, în California

Jurnalul.ro, 2 mai 2024 11:50

O tabără instalată de manifestanții propalestinieni în incinta Universității California (UCLA), din Los Angeles, a fost atacată ieri noapte de simpatizanți proisraelieni. Înregistrări din timpul evenimentelor arată contramanifestanți care atacă tabăra cu bețe și încearcă să dărâme baricadele ridicate în jurul ei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 30 minute
13:50
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Iași, că inflația va coborî sub 5% până la sfârșitul anului.
13:40
Voucherele de vacanță vor fi acordate în acest an după noi reguli. Categoria de angajați care va beneficia prima de 1.600 de lei.
Acum o oră
13:20
Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, anunță toleranță zero pentru dezinformare: „am lansat primul mecanism oficial de raportare a conținutului deepfake din România”.
13:10
Ucraina a fost vizată de un atac aerian în valuri în ultimele 24 de ore. Au fost atacate mai multe regiuni, dar ucrainenii susțin că au doborât toate dronele lansate de ruși. La Harkov alerta de raid aerian a ținut 16 ore, aceasta fiind cea mai lungă de la începutul războiului.
Acum 2 ore
12:50
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat că, după o perioadă de vreme rece și ploioasă, începând din acest weekend, temperaturile vor înregistra o creștere semnificativă.
12:40
Cristian Popescu Piedone a făcut un apel direct către bucureșteni în Piața Obor, criticându-și oponenții politici pentru lipsa de implicare și pentru promisiunile nerespectate. Piedone, care s-a prezentat singur, fără echipă de campanie, a subliniat că a venit să discute cu locuitorii capitalei, fără a se ascunde în spatele sondajelor și a campaniilor orchestrate.
12:40
Cardurile de energie expiră peste câteva zile iar persoanele care nu au folosit banii și nici nu i-au retras riscă să-i piardă.
12:30
Traficul va fi deviat de vineri seara de pe DN1A, în județul Prahova, pentru efectuarea unor lucrări la calea ferată.
12:20
Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se desfășoară la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie, au anunțat cele 12 filme selectate în cursa pentru Trofeul Transilvania.
12:10
Muzeul Municipiului București își menține decizia anunțată la finalul lunii aprilie și se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creșterea salariilor angajaților din domeniu și nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediția din acest an.
Acum 4 ore
11:50
Probabil multe persoane care doresc să-și achiziționeze un scuter se confruntă cu o dilemă și nu știu dacă să aleagă unul pe benzină sau unul electric. Fiecare opțiune are diferite avantaje și dezavantaje, iar inainte de a face o alegere, este important să fie analizate cu atenție acestea, poate mai ales în funcție de nevoile și preferințele individuale, deoarece anumite aspecte ale unui scuter pentru unele persoane pot reprezenta avantaje, în timp ce pentru altele aceleași aspecte pot însemna dezavantaje.
11:50
Berbecii au multe lucruri de făcut, Gemenii socializează, Racii și Peștii au nevoie de disciplină, Balanțele sunt stresate, Scorpionii își simplifică viața, Săgetătorii să fie atenți cu cei dragi, Capricornii să fie mai practici, iar Vărsătorii au îndoieli.
11:40
Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă până la începutul lunii iunie, apoi se vor situa la valori ușor mai mari decât cele specifice, se arată în prognoza pentru următoarele patru săptămâni, publicată vineri de ANM.
11:30
Parlamentarii din Taiwan s-au luat la bătaie în timpul unei ședințe. Incidentul a avut loc vineri. Dezbaterile s-au încins din cauza unui proiect privind reformele parlamentare.
11:20
Un tânăr care s-a drept curier a încercat să ridice, joi, de la un vânzător un colet care conținea un telefon de 4.400 de lei. Aceasta a fost prins de un jandarm și a fost predat polițiștilor din Bacău pentru continuarea cercetărilor.
11:10
Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, este încântată să anunțe participarea sa, în calitate de partener, la ASTROFEST 2024, cel mai mare festival de știință și astronomie în aer liber din România, care se află la cea de-a 10-a ediție. Evenimentul va avea loc în zilele de vineri, 17 mai, și sâmbătă, 18 mai, în Parcul Crângași din Sectorul 6 al Capitalei.
11:00
Jandarmii au intervenit joi seara după ce mambrii familiei unui deținut implicat într-o altercație în penitenciarul din Ploiești s-au strâns în fața sediului și au devenit recalcitranți.
10:50
Marcel Ciolacu a spus vineri, la Iași, că regretă gluma făcută despre Moldova și susține că din funcția de premier nu ar fi trebuit să facă acest lucru.
10:50
FC Botoșani și CS Mioveni vor disputa vineri, 17 mai, de la ora 20:00, primul meci din cadrul barajului pentru menținerea/promovarea în prima ligă. Cel de-al doilea joc din cadrul turului, cel dintre Dinamo și AFK Csikszereda, se joacă luni, 20 mai, de la ora 20:00.
10:40
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București, valabilă vineri. Temperatura maximă va fi de19 - 20 de grade.
10:40
Cea mai ușoară tartă cu căpșuni proaspete și crustă fragedă cu aromă de vanilie.
10:40
Vântul va sufla cu putere, vineri, în Banat, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Rafal puternice vor fi în județul Caraș-Severin.
10:20
Ești gata să descoperi secretele cerești din spatele celor mai muncitori oameni? Nu căuta mai departe decât stelele de deasupra! Astrologia oferă de mult timp perspective asupra personalităților, motivațiilor și comportamentelor noastre, inclusiv abordarea față de muncă și productivitate.
10:10
Primăria Capitalei se alătură evenimentului „Noaptea Muzeelor 2024”, pentru al patrulea an consecutiv, cu un program complex ce cuprinde tururi ghidate ale clădirii, expoziții, muzică live și proiecții de film ce vor avea loc atât în incinta palatului, cât și în curtea interioară a actualului sediu din bulevardul Regina Elisabeta, nr 47.
Acum 6 ore
09:50
Microplasticele sunt tot mai prezente în alimentele pe care le consumăm însă ingerarea lor provoacă grave probleme de sănătate.
09:40
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României propune un protocol pentru medicina viitorului
09:20
Duminica aceasta, de la 20:00, la Antena 1, Delia, Cheloo, Cosmin Natanticu și Cătălin Bordea aleg un concurent care va merge în finală
09:10
Senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș a depus, încă din anul 2021, la Parlament, un proiect de lege prin care să oblige instituțiile publice să-și achite datoriile restante către cetățeni și firme.
09:00
Când privim înapoi la cei 27 de ani scurși de la plecarea lui Puiu Călinescu, nu putem să nu simțim un gol, dar și o recunoștință enormă pentru ceea ce a însemnat marele actor pentru cultura și umorul românesc.
09:00
Naționala feminină de fotbal revine acasă, pe stadionul Arcul de Triumf, pentru cel de-al treilea joc din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de Fotbal Feminin din 2025 (WEURO2025). Tricolorele vor disputa două jocuri în compania selecționatei Bulgariei la sfârșitul lunii mai.
08:50
BYD a lansat noul Shark. Este primul pick-up electrificat al celui mai mare producător chinezesc. Shark este un nou rival pentru modele ca Ford Ranger, Volkswagen Amarok și Toyota Hilux. Noul model măsoară 5.457 de milimetri în lungime, 1.971 de milimetri în lățime și 1.925 de milimetri în înălțime.
08:40
O furtună violentă cu vânturi cu forța unui uragan a lovit joi Houston, omorând cel puțin patru persoane și lăsând aproximativ 800.000 de locuințe fără curent electric, scrie Reuters.
08:30
Mirajul Ligii Campionilor le-a luat mințile echipelor de top din Liga 1 și nu au dat doi bani pe trofeul Cupei României. An de an, la începutul fiecărui sezon, se visează numai la masa bogaților, altceva nu-i mai interesează.  Echipele uită însă că doar una-i norocoasă, iar celelalte rămân cu buza umflată și cu eterna promisiune către suporteri: „Promitem că la anu’ o să mergem în grupele Ligii Campionilor”.
08:20
Vineri, până la ora 15.00, vor fi impuse restricții pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea pentru efectuarea unor lucrări.
08:10
Schimbările climatice agravează inundațiile, secetele și reduc calitatea apei, reprezentând o amenințare tot mai mare pentru sănătatea noastră, potrivit unui raport al Agenției Europene de Mediu.
Acum 8 ore
08:00
Medicul acuzat de ucidere din culpă după ce ar fi uitat o compresă într-o pacientă, ceea ce ar fi dus la moartea victimei, a fost plasat în arest la domiciliu.
07:50
Sezonul estival a-nceput și anul acesta fără să fie atribuite toate contractele pentru concesionarea plajelor, iar amenajarea lor va fi gata după 1 iunie, deși agențiile de turism și hotelierii vând deja vacanțe pe litoral și se străduiesc să atragă un număr cât mai mare de turiști. Au rămas, la jumătatea lunii mai, 86 de sectoare de plajă neatribuite în urma licitațiilor, iar cei care doresc să le administreze mai au de parcurs un lung proces birocratic, după ce câștigă licitațiile organizate de Administrația Națională Apele Române. Singura veste bună este că de acum se vor concesiona pe 10 ani suprafețele licitate, dar abia de anul viitor se va intra în normalitate.
07:30
Fabrica de confecții din incinta Penitenciarului de Femei „Târgșorul Nou” se va transforma într-un nou pavilion de detenție, cu o capacitate de 240 de locuri de cazare noi. Pentru aceasta, unitatea penitenciară a alocat, până în prezent, un buget de 14.414,954,9 lei.
07:10
Cele 29 de Centre Europene ale Consumatorilor au instrumentat anul trecut peste 124.000 de cereri și au recuperat aproape 9 milioane de euro pentru consumatorii implicați într-o reclamație transfrontalieră. Rețeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor (ECC-Net) oferă asistență gratuită pentru toate reclamațiile trimise de consumatori împotriva unui comerciant situat într-un alt stat membru al UE, în Islanda sau în Norvegia. De la ultimele alegeri, Uniunea Europeană a stabilit numeroase drepturi care consolidează și protejează consumatorii, dar cu toate acestea, evoluția obiceiurilor de consum, în special din domeniul digital, impune Europei să definească o nouă legislație care să țină cont de evoluția obiceiurilor de consum. 
06:50
EMC Yudo este un automobil electric urban chinezesc vândut în Italia. Acesta oferă o autonomie de puțin peste 300 km pentru mai puțin de 25.000 de euro. EMC Yudo are o lungime de 4.035 mm - cu 300 mm mai mult decât Sping - o lățime de 1.736 mm și o înălțime de 1.625 mm.
06:30
Dragii mei cu Jurnalul sub braț. Mă aliniez din nou dorințelor voastre. Mi-ați sugerat, ca om care am tot colindat prin lume, să fac o comparație despre cum este văzut și promovat turismul pe alte meleaguri. Subiectul este vast, imposibil de abordat într-o pagină, însă am ales o picătură din acest ocean de situații. Pentru că în ultima lună am fost în două locații, una în Costa Rica și una în România, pot face o descriere proaspătă despre cum încearcă costaricanii să fructifice imensul potențial turistic pe care-l au, și cum facem noi același lucru. 
06:10
Organizația europeană de evaluare a siguranței oferite de vehiculele noi, cu sediul în Louvain, Belgia, a testat și segmentul comercial. Spre deosebire de automobile, autovehiculele comerciale sunt cotate, în funcție de nivelul de siguranță oferit, cu grade denumite după medalii, cum sunt genul bronz, silver, gold și platinum. EuroNCAP a testat atât vehiculele comerciale mici, sub două tone, cât și cele medii, de peste două tone. Azi vedem cum stau în teste furgonetele mici care provin din turisme. În analiză intră VAN-urile de la Stellantis, Mercedes, Volkswagen, Renault și Ford.
Acum 12 ore
01:30
Indicele Dow Jones Industrial Average a trecut pentru prima dată de 40000, o bornă care părea neverosimilă în urmă cu puţin mai mult de doi ani, când Rezerva Federală a început să majoreze ratele dobânzilor pentru a răci o economie supraîncălzită, scrie WSJ, preluat de Ziarul Financiar.
01:10
Piața românească de artă a încheiat anul 2022 pe pierdere, potrivit studiului realizat de o agenție de marketing specializată în industriile culturale și creative, comandat de Scemtovici & Benowitz Gallery.
Acum 24 ore
00:50
Selecționerul echipei naționale a Franței, Didier Deschamps, a dezvăluit joi seară lotul de 25 de jucători care va participa la Euro 2024. Kylian Mbappé, care a ratat execuția decisivă în meciul în care Franța a fost eliminată de la Euro 2020 de Elveția, va avea ocazia de a-și îndrepta eroarea.
00:30
De la portretul reginei Elisabeta a II-a realizat de Andy Warhol la fotografiile realizate de Cecil Beaton cu prințesa Margaret, o nouă expoziție prezintă portretele familiei regale britanice din ultimii 100 de ani.
00:20
Cu toate că analizele și investigațiile medicale sunt esențiale în stabilirea oricărui diagnostic și, implicit, a tratamentului potrivit, nu rare sunt situațiile în care asociațiile de pacienți primesc sesizări de la bolnavi care obțin rezultate cu valori total diferite la aceleași analize medicale, dacă sunt efectuate la laboratoare diferite. Preşedintele Asociației de Acreditare din România - RENAR - spune că românii trebuie să se asigure că laboratoarele de analize medicale au acreditare, pentru a avea garanția că rezultatele sunt corecte, iar mulți pacienți fac deja acest lucru. 
00:10
Președinții Xi Jinping și Vladimir Putin au anunțat joi o „nouă eră” de parteneriat între cei doi cei mai puternici rivali ai Statelor Unite, pe care le-au condamnat într-o declarație comună, scrie Reuters.
00:00
Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate, ceea ce transformă componentele software în elemente esențiale pentru automobile, însă piața auto a avut de-a face cu un început de an dificil, arată o analiză XTB România.
16 mai 2024
23:40
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, spune la ce vârstă este indicat să primească un copil telefon mobil.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.