Se circulă în condiții de ceață pe drumuri din 11 județe

Jurnalul.ro, 22 octombrie 2024 08:20

Marți dimineața, se circulă în condiții de ceață pe drumuri din 11 județe, avertizează Centrul Infotrafic.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
10:30
Autoritățile au impus marți restricții de circulație pe mai multe autostrăzi din România. Este vorba despre sectoare pe care se desfășoară lucrări.
10:30
Scutecele pentru adulți au devenit o necesitate în viața multor persoane care se confruntă cu diverse probleme medicale sau de mobilitate. Aceste produse sunt concepute pentru a asigura confort și protecție, oferind o soluție practică pentru cei care au nevoie de ele.
Acum 15 minute
10:20
Scandal fără precedent la Ministerul de Externe, după ce o contabilă a instituţiei este bănuită că vreme de 12 ani le-ar fi virat iubitului ei și fiului acestuia salarii lunare, deși cei doi nu au lucrat niciodată la minister. Iubitul contabilei susține că a aflat întâmplător că banii care îi intrau în cont lună de lună erau ai Ministerului de Externe și nu contribuția femeii pentru casa pe care voiau să o ridice împreună.
10:20
Peruşii sunt păsări de companie prietenoase, pline de viață și relativ ușor de îngrijit, ceea ce îi face alegerea perfectă pentru iubitorii de păsări. Cu toate acestea, pentru ca peruşul tău să rămână sănătos și să trăiască o viață lungă alături de tine, este important să urmezi câteva reguli esențiale de îngrijire.
Acum 30 minute
10:10
Râsul este adesea considerat cel mai bun medicament, iar această expresie populară are o bază științifică solidă. Dincolo de faptul că ne face să ne simțim bine în momentul respectiv, râsul are efecte reale asupra sănătății fizice și psihice.
10:10
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Belgia, unde este programată o grevă a personalului aeroportuar de pe aeroportul Bruxelles-Charleroi.
Acum o oră
10:00
Un TIR a luat foc marți dimineața pe DN7, în localitatea Tuțulești, județul Vâlcea. Zece persoane dintr-o pensiune aflată în apropiere s-au autoevacuat.
09:50
Flavonoidele sunt un grup de compuși naturali care se găsesc în numeroase fructe, legume și plante. Ele joacă un rol esențial în menținerea sănătății umane datorită proprietăților lor antioxidante, antiinflamatoare și de protecție a celulelor.
09:50
Cântăreţul britanic Liam Payne, decedat săptămâna trecută după ce a căzut de la balconul unui hotel din Argentina, consumase un cocktail de droguri, conform primelor rapoarte toxicologice făcute publice luni de mass-media americane, informează marţi AFP.
09:40
Longevity Magazine își așteaptă cititorii, în cea mai recentă apariție, cu o vibrație caldă, de toamnă aurie, și cu o varietate de subiecte, articole și fotografii spectaculoase, demne de proverbiala bogăție a anotimpului în care tocmai a văzut lumina tiparului.
Acum 2 ore
09:20
Săptămâna 21-27 octombrie 2024 aduce îmbunătățiri semnificative în relații pentru cinci semne zodiacale. Începând de marți, când Soarele intră în misteriosul și profundul Scorpion, va crește nivelul de vulnerabilitate și transparență în relațiile tale.
09:10
GENEVA - Fiecare perioadă istorică este definită de propriile provocări. După cel de-Al Doilea Război Mondial, Europa a trebuit să găsească o modalitate de a pune capăt crizelor recurente și relativ independente legate de ciclurile pieței, de politica internă și de concurența marilor puteri care au sfâșiat-o timp de decenii. A făcut față acestei provocări prin construirea de state naționale stabile și sisteme eficiente de bunăstare într-un context de cadre europene și internaționale puternice.
09:10
Un adolescent este cercetat de poliţişti, după ce pe o platformă online a fost postat un videoclip în care se observă cum, dintr-un autoturism, o persoană aflată în dreapta şoferului ar executa focuri de armă în Sectorul 5.
08:50
Spre deosebire de foarte multe medicamente, muzica nu are nici riscuri, nici efecte secundare cunoscute, iar tot mai multe studii arată că poate avea efecte pozitive asupra sănătății. O meta-analiză, prezentată la Congresul Colegiului American al Chirurgilor, weekendul trecut, a constatat că ascultarea muzicii pe un difuzor sau la căști ar putea ajuta pacienții să se recupereze după o intervenție chirurgicală. Cercetătorii americani au descoperit că un hormon ar fi „maestrul invizibil” care orchestrează acest efect terapeutic al muzicii. 
08:50
Procurorii și polițiștii fac marți 261 de percheziții domiciliare la nivel național în cadrul operațiunii Jupiter, în dosare care vizează infracțiuni de corupție, infracțiuni în sectorul economic, infracțiuni de mediu, dar și de tâlhărie calificată sau furt.
08:50
O femeie a fost lovită mortal, marți dimineață, de o mașină al cărei șofer dădea cu spatele într-o piață din Sebeș, județul Alba.
Acum 4 ore
08:30
Unul dintre cele mai frumoase monumente din România se află la Bușteni, unde Nababul (prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino) a găsit, la începutul secolului trecut, cea mai frumoasă priveliște din Carpați și a ales locul ideal pentru a ridica un castel care să poată concura cu Peleșul. Se spune că Nababul îl ironiza pe Regele Carol I, după construirea castelului de la Bușteni, în 1911, spunând că Bucegii se văd mult mai frumos de la balconul lui și regele nu va avea niciodată o asemenea priveliște. Castelul Cantacuzino și-a păstrat aproape intacte picturile interioare, vitraliile și alte decorațiuni, chiar dacă a fost transformat în sanatoriu MAI, după cel de-Al Doilea Război Mondial, când comuniștii au preluat puterea. Secretul conservării monumentului a fost păstrat de angajații spitalului și de localnici, până la retrocedarea clădirii și a domeniului.
08:20
Peste 70 de comisari ai Gărzii de Mediu și peste 600 de angajați ai Ministerului de Interne fac marți dimineața 52 de percheziții în localitatea Mătăsari, județul Dâmbovița, la firme și persoane care colectează deșeuri și dezmembrează mașini.
08:20
Marți dimineața, se circulă în condiții de ceață pe drumuri din 11 județe, avertizează Centrul Infotrafic.
08:10
Până la finele acestui an ar urma să devină operațională Banca de Investiții și Dezvoltare SA (BID), banca de dezvoltare a României, prevăzută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. În prezent, banca se află în plin proces de organizare a activității și odată cu operaționalizarea ea va deveni principalul vehicul prin care statul român va derula noi programe guvernamentale și scheme de ajutor de stat de sprijin al economiei. BID urmează să preia atribuțiile Băncii de Export-Import a României - EXIMBANK S.A privind finanțarea proiectelor de investiții publice pentru dezvoltarea infrastructurii, a utilităților de interes public și a dezvoltării regionale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Finanțelor în vederea reorganizării activității Eximbank. De asemenea, ea urmează să participe la diverse inițiative investiționale dezvoltate la nivel regional.
07:50
După hotelurile din Mamaia și Băile Olănești, SRI a decis să-și reabiliteze și sediul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, cu bani din PNRR. Mai exact, este vorba despre aproape 22,2 milioane de lei care vor intra în derularea unui contract de lucrări și asistență tehnică, atribuit, fără licitație, prin organizarea unei proceduri simplificate de selecție de oferte, unei asocieri de firme care a lucrat și la celelalte două proiecte. De data aceasta, suma este mult mai mică în comparație cu investițiile de pe litoral și de pe malul Oltului, unde proiectele de reabilitare au costat peste 17 milioane de euro.
07:30
Companiile Webuild și Alstom vor primi de la Metrorex SA despăgubiri de peste 40 de milioane de euro, despăgubiri pe care le-au obținut în instanță. Deocamdată administratorul rețelei de metrou din București nu are banii necesari pentru plata acestei datorii, ceea ce face ca în dreptul ei să se acumuleze penalități, existând chiar și riscul blocării conturilor la cererea creditorilor. Salvarea ar urma să vină de la Guvern, care va suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor, acționarul societății Metrorex, cu 200 de milioane de lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziția sa.
07:10
Nicușor Dan a ajuns la mâna parlamentarilor PNL, în încercarea disperată de a-și finanța referendumul local pe care îl va organiza în 24 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Ieri, Consiliul General i-a aprobat proiectele de organizare a acestei consultări populare, adăugând o a treia întrebare pe buletinele de vot. Primarul general vrea însă să folosească infrastructura electorală de la scrutinul prezidențial, lucru interzis de Legea 3/2000. Pentru asta, a cerut Guvernului să adopte o ordonanță de urgență. Imposibil însă, deoarece există o decizie a CCR din 2016 prin care o ordonanță similară a fost declarată neconstituțională. Ca urmare, singura șansă pe care o mai are Nicușor este ca parlamentarii PNL să inițieze rapid un proiect de lege cu aceeași temă. Însă, dacă proiectul nu va trece de Parlament, „pofta de a deveni împăratul Bucureștiului”, exprimată de Nicușor Dan, va costa bugetul Capitalei 7 milioane de lei.
06:50
Născut în febra anului 1891 (13 martie, la Vaslui) și mort în 12 decembrie 1962, la București, răpus de un cancer galopant la creier, F. Aderca (F, nu Felix - n-a semnat niciodată astfel; de altfel numele real era Zelic Froim Aderca) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori interbelici. Hai să rumegăm și argumentele (de mai jos)!
Acum 6 ore
06:30
Istorie, istorie, istorie - căci fără cunoașterea ei, am fi nevoiți să repetăm greșelile din trecut.
06:10
Atât fasolea-pastă fermentată, cât și soia păstrată astfel conțin din belșug compușii bioactivi genisteină și daidzeină, cruciali în combaterea celulelor adipoase, dar și în procesul de activare a mecanismelor de apărare a sănătății.
Acum 12 ore
01:30
01:10
Les Films de Cannes à Bucarest și Les Films de Cannes à Timișoara aduc în prim-plan oportunități de excepție pentru actorii români prin programul Managing Talents, care revine în această toamnă cu două ediții speciale. Programul le oferă actorilor șansa de a concura pentru roluri principale într-un film românesc regizat de Ioana Uricaru, ce va fi turnat în 2025.
00:50
Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, a dezvăluit că a făcut deja primii pași pentru a deveni antrenor. Iniesta s-a retras la vârsta de 40 de ani după o carieră plină de trofee pentru Barcelona și Spania. Fostul câștigător al Balonului de Aur își planifică următorii pași de peste un an.
00:30
Horoscop zilnic, 23 Octombrie 2024: Taurii caută armonie în viața lor, Leii acordă mai multă atenție familiei, iar
00:10
Primul tur al alegerilor prezidențiale se apropie cu repeziciune, iar lucrurile par să se cristalizeze din ce în ce mai mult în sondajele de opinie, în legătură cu modul în care va arăta turul al doilea. Două case de sondare au realizat, până la jumătatea lunii octombrie, trei cercetări sociologice cu privire la intenția de vot la alegerile din data de 24 noiembrie, rezultatele arătând că finala se va da între liderul PSD, Marcel Ciolacu, și conducătorul AUR, George Simion. Procentele acestuia din urmă au crescut ușor față de luna septembrie, odată cu decizia Curții Constituționale de eliminare din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă. În schimb, predicțiile sociologice legate de intenția de vot la alegerile parlamentare arată că, după data de 21 decembrie, va fi foarte greu, dacă nu imposibil, de alcătuit o altă majoritate parlamentară decât între PSD și PNL.
21 octombrie 2024
23:50
Lufthansa a anunțat extinderea suspendării zborurilor către Tel Aviv până pe 10 noiembrie, în contextul conflictului din Gaza și Liban, scrie AFP.
23:40
Iulia Navalnaia, soţia fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Nanalnîi, a declarat că într-o zi va reveni în Rusia şi va candida la preşedinţie când liderul de la Kremlin Vladimir Putin nu va mai fi la putere, relatează BBC luni, preluată de Reuters.
23:40
Pe 22 octombrie 2024, două zodii norocoase experimentează o abundență extraordinară. Ziua de marți vine cu o explozie de energie cosmică. Nu doar planetele sunt cele care influențează evenimentele, ci și ploaia de meteori Orionide adaugă un strat suplimentar de magie.
23:30
Ultima dată când Rapid București a marcat minimum patru goluri în Superligă a fost în luna martie, împotriva lui FCSB (4-0). Luni seara, giuleștenii au încheiat turul sezonului regulat al Superligii cu o victorie categorică, 5-0, împotriva Farului Constanța.
23:20
Versiunea poloneză a romanului Grădina de sticlă (Szklany ogród) de Tatiana Țîbuleac, în traducerea lui Kazimierz Jurczak, a fost distinsă cu Premiul „Natalia Gorbanevskaia” în cadrul Galei Premiului Literar al Europei Centrale ANGELUS, desfășurată la Wrocław în data de 19 octombrie. Prestigiosul premiu reprezintă alegerea cititorilor care au avut ocazia să voteze romanul preferat online, în perioada 1-18 octombrie.
23:10
Rezultatul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu s-a dovedit un mare succes pentru autoritățile de la Chișinău. Conceput de echipa Maiei Sandu, referendumul se poate întoarce acum chiar împotriva inițiatorilor săi, estompând serios imaginea proeuropeană a moldovenilor și a conducerii Republicii Moldova.
23:10
Aparatamentele vechi din Capitală sunt în continuare preferate de cei care vor să locuiască într-o zonă bună ori să se afle aproape de metrou.
22:50
Regele Charles a fost huiduit de senatoarea indigenă Lidia Thorpe la Casa Parlamentului din Australia. Aceasta i-a spus lui Charles: „Aceasta nu este țara ta” și a cerut un tratat după ce a acuzat coroana că fură pământurile aborigenilor, potrivit The Guardian.
22:40
Secretarul de stat american Antony Blinken va pleca luni în Orientul Mijlociu, a anunțat Departamentul de Stat, în timp ce Washingtonul face presiuni pentru a demara negocierile de încetare a focului pentru a pune capăt războiului din Gaza, după moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, scrie Reuters.
22:30
Un spital din Beirut este evacuat luni, anunță directorul instituției. Evacuarea se face la solicitarea armatei israeliene. Armata susține că sub spital se află un buncăr Hezbollah cu milioane de dolari și aur.
22:20
Renumitul ansamblu Violoncellissimo, aflat în plin turneu național Clasic la puterea a III-a, va susține un concert extraordinar la Ateneul Român din București, în data de 26 octombrie 2024, începând cu ora 19:00.
22:10
Trei tineri s-au îmbrâncit după un scandal în trafic, iar unul dintre ei a pulverizat spray lacrimogen. Toți trei au fost amendați, iar unul dintre scandalagii a ajuns la spital.
21:50
Fumatul lasă urme în oasele umane care pot fi detectate chiar și la sute de ani după moarte. Arheologii au identificat 45 de caracteristici moleculare specifice fumătorilor. Descoperirea sugerează că fumatul afectează structura osoasă mai profund decât se credea.
21:40
În cazul zborurilor cu decolare din România, sâmbăta și duminica, după ora 18.00, pot fi găsite cele mai ieftine bilete de avion, arată o analiză recentă.
21:40
Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la UE desfăşurate duminică, conform declaraţiilor făcute luni de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează EFE.
Acum 24 ore
21:20
Anumite semne zodiacale au un impuls de neoprit care le ajută să treacă peste provocări și obstacole cu o hotărâre remarcabilă. Aceste zodii au o capacitate naturală de a persevera și de a rămâne concentrate asupra obiectivelor lor, indiferent ce le rezervă viața.
21:10
O asistentă de la Spitalul Municipal Mangalia este cercetată penal pentru delapidare după ce şi-ar fi însuşit din gestiunea unităţii medicamente şi instrumente medicale pe care, ulterior, le-ar fi comercializat.
20:50
Biden este „profund îngrijorat” în urma scurgerii de informații secrete americane, afirmă un oficial american, citat de CNN. În acest context, secretarul de stat american Antony Blinken a efectuat luni o nouă vizită în Orientul Mijlociu.
20:50
Lady Gaga se pregătește să lanseze vineri primul single al celui de-al șaptelea album, „Disease”.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.