Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul împotriva ANI, care îl declarase în conflict de interese și în incompatibilitate

Adevarul (Romania), 22 octombrie 2024 14:30

Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Este vorba de dosarul în care primarul general al Capitalei a cerut să fie declarată ilegală o sesizare în care ANI l-a găsit în conflict de interese și incompatibilitate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
16:15
Parlamentul European a votat marţi în favoarea acordării unui împrumut de până la 35 de miliarde de euro Ucrainei, care va fi finanţat din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate în Europa.
16:15
Institutului „Marius Nasta” din Capitală nu are autorizaţie sanitară de funcţionare valabilă, fiind în aşteaptarea unui punct de vedere de la Direcţia de Sănătate Publică în urma lucrărilor de modernizare efectuate.
16:15
Fostul internațional a câștigat războiul în instanță, dar telenovela gardului continuă.
16:15
Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au emis amenzi tuturor locuitorilor din Sintești, județul Ilfov, pentru arderi ilegale de deșeuri.
16:15
În ciuda victoriei Partidului Libertăţii de extremă-dreapta în alegerile din Austria, preşedintele austriac Alexander van der Bellen a încredințat mandatul de formarea a unui nou guvern liderului Partidului Popular Austriac (ÖVP), cancelarul Karl Nehammer.
Acum 30 minute
16:00
Președintele AUR, George Simion confirmă faptul că a fost cerută suma de 60.000 de euro candidaților la alegerile parlamentare din 2024.
Acum o oră
15:45
De câteva zile, apa Mării Negre are, în unele zone, o culoare brun-roşcată, dată de anumite microalge dintr-o specie potenţial toxică, rezistentă la schimbările de mediu.
15:45
Sirene de raid aerian au răsunat la Tel Aviv și în alte părți din centrul Israelului, după ce Hezbollah a lansat salve de rachete asupra unor obiective militare israeliene în apropiere de Haifa și Tel Aviv, relatează Reuters.
15:30
Adesea, în miez de noapte, suntem tentați să mâncăm, însă preocupările legate de greutate ne fac să rezistăm acestor impulsuri.
15:30
În luna decembrie 2023, imediat după ce Consiliul European a anunţat oficial că Republica Moldova poate demara negocierile de aderare, Preşedintele Maia Sandu a anunţat organizarea unui referendum privind aderarea la UE, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din octombrie 2024.
15:30
Corduneanu fusese condamnat inițial la un an de închisoare, însă achitarea a venit în urma unui acord financiar.
15:30
Compania aeriană Wizz Air va vinde la bordul avioanelor „mămăliga” la plic. Preparatul, preferat de români, va costa doar 2,5 euro, potrivit G4Food.
Acum 2 ore
15:15
Proprietarul Mega Image, Ahold Delhaize, care a înființat o companie de tehnologie în scopul „construirii viitorului” în food retail, angajează 250 de IT-iști până la finalul anului viitor.
15:00
Un articol vechi de ziar m-a pus în fața unei întâmplări cu multe fire. Descrierea amănunțită venea la pachet cu cu acțiunile viitoare ale unui ucigaș necunoscut.
15:00
Una dintre cele mai mari companii de consultanță financiară și audit din lume, prezentă și în România, a anunțat concedieri, după ce a constatat că unii angajați au participat la mai multe cursuri.
15:00
La referendumul care va fi organizat în Capitală odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, bucureștenii vor fi chemați să răspundă, în total, la trei întrebări: două propuse de primarul general, Nicușor Dan, plus una propusă de PSD.
14:45
Comandantul Brigăzii Separate 95 de Asalt Aerian a povestit cum unitatea sa a plecat direct de pe frontul din Torețk pentru a lua parte la incursiunea în regiunea rusă Kursk și a dat detalii despre rolul vehiculelor de luptă Mardar de producție germană, respectiv Bradley, livrate de SUA.
14:45
Un nou sondaj INSOMAR - AVANGARDE îi plasează pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în turul doi la alegerile prezidențiale. La distanță de doar trei procente de liderul liberalilor se află George Simion.
14:45
Un agent de poliție din județul Vâlcea este sub control judiciar pentru operațiuni comerciale ilegale cu lemn, furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic, potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA).
14:45
Fără SUA, Europa nu poate gestiona un conflict din propriul său spațiu, așteptând în continuare busola americană ca să-i arate Brăila, pardon, estul. Și lunile trec, octombrie, noiembrie, decembrie, vine anul 2025.
14:30
Threads, platforma care face parte din grupul Meta, a închis mai multe conturi care prezintă date publice cu privire la zborurile celor mai bogate și cunoscute persoane, scrie Fortune.
14:30
Artista Diana Matei a dezvăluit în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” ce salariu are în cadrul Ministerului Apărării Naționale, unde lucrează de foarte mulți ani.
14:30
Ponderea datoriei guvernamentale brute în PIB în UE a crescut, la finele trimestrului doi din 2024, până la 81,5%, de la un nivel de 81,3% la finalul primului trimestru, potrivit Eurostat.
14:30
Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Este vorba de dosarul în care primarul general al Capitalei a cerut să fie declarată ilegală o sesizare în care ANI l-a găsit în conflict de interese și incompatibilitate.
Acum 4 ore
14:15
Mega Image se angajează să cesioneze 87 de magazine din 44 de localități în care activitățile Mega Image și Profi se suprapun și pot reduce posibilitățile de alegere ale consumatorilor.
14:15
O tânără a înregistrat un mesaj manifest după referendumul din Republica Moldova, trecut la limită, cu doar câteva mii de voturi.
14:00
Cu patru zile înainte de alegerile parlamentare din Georgia, Bidzina Ivanișvili, președintele de onoare al partidului de guvernământ Visul Georgian și-a reiterat promisiunea de a interzice principalele forțe de opoziție dacă va obține majoritatea constituțională în parlament.
14:00
13:45
Este bine să ştim ce ne aşteaptă după alegerile din perioada următoare, să evaluăm cum e mai bine să votăm.
13:30
Amendamentul PNL pentru organizarea referendumului din București odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale a fost aprobată de comisia juridică a Camerei Deputaților.
13:30
Cristian Cioacă, soțul avocatei Elodia Ghinescu, pentru uciderea căreia a executat zece ani de închisoare, se pregătește să publice o carte biografică scrisă în pușcărie, în care sunt așteptate dezvăluiri legate de cazul misterioasei crime, a cărei victimă nu a fost găsită niciodată.
13:30
Populaţia Ucrainei s-a diminuat cu peste 10 milioane de locuitori după invazia rusă din februarie 2022, a anunţat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru populaţie (UNFPA), citând date furnizate de autorităţile ucrainene, relatează AFP.
13:15
O femeie din Olt a fost victima unui act de violență domestică, fiind agresată fizic de soțul ei chiar în propria locuință.
13:00
Serviciile secrete americane au avertizat autoritățile maghiare cu privire la o acțiune armată la 23 octombrie. Mai mulți tineri au fost arestați într-un pub din Budapesta.
12:45
Trei TIR-uri au fost implicate, marţi, într-un accident Autostrada A0, între Berceni şi Bragadiru, iar unul dintre ele s-a răsturnat. O persoană este încarcerată.
12:45
Gruparea Hezbollah a ascuns sute de milioane de dolari în numerar și aur într-un buncăr construit sub un spital din Beirut, a declarat luni armata israeliană, adăugând că nu va lovi unitatea, pe măsură ce continuă atacurile împotriva activelor financiare ale mișcării, relatează Reuters.
12:45
O femeie a fost găsită carbonizată într-un incendiu care i-a cuprins, marţi, casa, în localitatea Mera din județul Cluj. În același incendiu a fost rănită și o tânără, care a suferit arsuri pe faţă.
12:45
Alegerile din Republica Moldova și Georgia trag un semnal de alarmă pentru Uniunea Europeană, care se află din ce în ce mai mult pe picior greșit în lupta cu influența rusă, relatează Politico.
12:30
12:30
După eliminarea din cursa prezidențială, Diana Șoșoacă are emoții și în ceea ce privește candidatura sa la Senat, fiind formulată o contestație împotriva sa.
Acum 6 ore
12:15
Un subiect care ne „mănâncă“ zilele, de câțiva ani, a fost comentat și de premier.
12:15
Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a explicat luni că a fost nevoit să îşi anuleze călătoria în Rusia pentru summitul BRICS din cauza unui accident domestic neprevăzut.
12:15
Violeta, fiica lui Ștefan Bănică și a Andreei Marin, se pregătește să își depună dosarul la o universitatea din Statele Unite, acolo unde și-a propus să studieze.
12:15
Bărbatul în vârstă de 41 de ani este acuzat că și-a strangulat fosta parteneră în parcarea de lângă stația de gară din orașul italian Civitavecchia.
12:15
CRBL le-a dezvăluit fanilor și urmăritorilor său din online că va recurge la bisturiu. Artistul s-a hotărât să se supună unei intervenții estetice în zona din jurul ochilor.
12:00
Două dintre marile combinate chimice ale României au fost scoase din nou la vânzare, prin negociere directă cu investitorii, pentru a exploata potențialul economic al acestora.
11:45
Coreea de Sud ia în considerare trimiterea de personal militar și de informații în Ucraina, după ce Coreea de Nord a trimis trupe pentru a sprijini Rusia, scrie Newsweek.
11:30
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat marți că România produce suficiente gaze naturale pentru a acoperi consumul chiar și în zilele de iarnă și că depozitele de gaze sunt deja pline.
11:30
O contabilă este bănuită că vreme de 12 ani le-ar fi virat iubitului ei și fiului acestuia salarii lunare, deși cei doi nu au lucrat niciodată în diplomați.
11:30
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2023-2024.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.