Rusia duce Ungaria în Africa de Sud

Adevarul (Romania), 23 octombrie 2024 07:15

Ajungem acum tocmai în.... Africa de Sud!

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
09:15
Proiectul de construire a celui mai mare parc fotovoltaic din Europa este blocat de procese intentate de un ONG de mediu, care susţine că specii de păsări ar fi afectate de construcţiile anunţate.
Acum o oră
08:45
După o perioadă mercato, în care Dan Șucu a cheltuit sume incredibil de mari pentru niște jucători supraevaluați, în Giulești a strălucit un fotbalist adus pe ultima sută de metri, liber de contract.
08:45
Băiatul de 13 ani venise în excursie cu colegii la Sovata, în județul Mureș și s-a rătăcit în pădure. Peste 350 de persoane l-au căutat.
08:45
Creșterea salariului minim brut la 4.050 de lei de la 1 ianuarie nu satisface nici pe departe nevoile financiare ale românilor, dacă ținem cont de scumpirea costului vieții.
08:45
Aproape 6,5 milioane de euro, împreună cu vile, terenuri și 23 de mașini, au fost puse sub sechestru după perchezițiile efectuate în județele Bihor și Mehedinți, în cadrul unui dosar ce vizează mafia deșeurilor
08:30
O angajată a unei case de amanet din Hunedoara a fost reținută pentru 24 de ore, după ce ar falsificat mai multe contracte.
Acum 2 ore
08:15
Armata israeliană a confirmat că l-a "eliminat" pe Hachem Safieddine, prezentat drept succesorul lui Hassan Nasrallah la conducerea grupării şiite libaneze Hezbollah, într-o lovitură asupra Beirutului la începutul lunii octombrie.
07:45
Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a afirmat, marţi, în cursul unei întrevederi avute la Tel Aviv cu secretarul de stat american Antony Blinken că ţara sa contează pe sprijinul SUA "după ce atacă Iranul.
Acum 4 ore
07:15
Ajungem acum tocmai în.... Africa de Sud!
07:15
În doar doi ani, dintr-o campioană a României, Farul Constanța, echipa la care „taie și spânzură“ fostul internațional, a devenit ciuca bătăilor. Prăbușirea se leagă de o strategie care a dat rezultate în trecut, dar care s-a dovedit a fi neinspirată acum.
07:00
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo pentru ziua de miercuri, 23 octombrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile se mențin peste valoarea specifică acestei perioade, cu maxime care vor ajunge chiar și la 22 de grade celsius.
06:45
Franța accelerează pregătirile pentru potențiala revenire a lui Donald Trump la Casa Albă în cadrul alegerilor prezidențiale din Statele Unite de luna viitoare.
06:00
Accesul la gazele naturale rusești prin teritoriul Ucrainei va înceta începând cu prima zi a anului viitor, ceea ce poate creea unele probleme de aprovizionare pentru țările UE.
05:45
Analistul financiar Radu Georgescu explică de ce România are un PIB mai mare decât Grecia, iar Bucureștiul decât Viena. Georgescu lămurește și mitul legăturii dintre PIB și nivelul de trai al oamenilor.
Acum 6 ore
05:15
Măsuri precum spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii și evitarea contactului cu alte persoane atunci când manifestăm simptome contribuie semnificativ la limitarea răspândirii virusurilor.
04:45
Migrația și economia se profilează drept unele dintre cele mai importante teme în campania electorală din SUA dar se prea poate ca problemele de politică exteră să decidă în cele din urmă rezultatul, se arată într-o analiză RollingStone.
03:45
Potrivit un studiu Salvați Copiii, din aproximativ 600 de educatori, peste 85% au spus că în clasele lor sunt copii care au fost supuși insultelor sau comportamentului agresiv.
Acum 8 ore
03:15
Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, riscul unei revolte violente, indiferent de câștigător, e unul mare. Asta și deoarece societatea americană a devenit una foarte polarizată, iar nemulțumirile au crescut dramatic.
03:00
Botoșaniul a fost în secolul al XIX lea, al treilea oraș din Vechiul Regat, ca prosperitate și număr de locuitori. O comunitate vie și cosmpolită cunoscută drept micul Leipzig, singurul oraș la est de Carpați cu aspect de burg germanic. Nici astăzi Botoșaniul nu și-a pierdut farmecul de altădată.
02:45
Ramona Coman, profesor universitar la Bruxelles, și Marius Ghincea, cercetător la Zurich, avertizează, într-o analiză pentru „Adevărul”, că România va fi afectată dacă pro-rușii din Republica Moldova vor câștiga în turul 2 al alegerilor prezidențiale, respectiv alegerile parlamentare din 2025.
02:15
Japonia este una dintre cele mai scumpe destinații din Asia. Alături de Singapore și Hong Kong, este adesea percepută ca o destinație de lux. Un cuplu de români, proaspăt întors din Țara Soarelui Răsare, a oferit câteva sfaturi utile pe o rețea de socializare pentru o vacanță memorabilă.
01:45
România rurală duce o lipsă acută de medici de familie, iar motivele sunt dintre cele mai diverse. În primul rând, spun chiar cei care activează în sistem, vorbim despre o specializare care, pentru studenți, nu mai este atât de atractivă.
Acum 12 ore
01:15
Aproape jumătate din companiile active în sectorul imobiliar aveau un grad de îndatorare de peste 75% în 2023, șase din primele șapte companii având legătură cu Nordis, arată economistul Iancu Guda.
01:00
George Becali susține că Viorel Hrebenciuc i-ar fi cerut să îl ajute pe George Simion, liderul AUR, să ajungă în turul 2 la alegerile prezidențiale.
00:45
Specialiștii spun că persoanele care țin post intermitent 16/8 au un risc uriaș de a dezvolta boli cardiovasculare. În plus, oamenii de știință au observat că acest tip de post nu reduce riscul de deces la nicio afecțiune. Pe scurt nu are beneficii dovedite din acest punct de vedere.
00:45
Vladimir Putin, gazda summitului BRICS, s-a întâlnit la Kazan, în Rusia, cu numeroşi lideri de stat, printre care preşedintele chinez Xi Jinping şi premierul indian Narendra Modi, doi aliaţi puternici ai Rusiei.
00:15
23 octombrie 1940 este o dată memorabilă pentru fotbalul mondial, pentru că marchează ziua în care s-a născut celebrul fotbalist Pele, singurul jucător care a câştigat trei Campionate Mondiale. Tot într-o zi de 23 octombrie s-au născut şi actorii Dan Bordeianu şi Ryan Reynolds.
00:15
Un studiu recent arată că milioane de oameni care vor să se angajeze se lovesc de feonomenul „paper ceiling„ – absolvenţii facultăţilor găsesc mai uşor un job decât cei fără diplomă, dar cu experienţă
00:00
Etapa a 3-a a avut o partidă fabuloasă, cu o răsturnare spectaculoasă de scor pe Santiago Bernabéu.
22 octombrie 2024
23:45
Candidatul PNL la prezidenţiale Nicolae Ciucă i-a cerut, marţi seara, Elenei Lasconi să se retragă din cursa pentru prezidențiale, promiţând o coaliţie de guvernare de dreapta, după alegeri.
22:45
Înmatriculările de autoturisme noi in România au crescut în perioada ianuarie-septembrie 2024 cu 4,3% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 115.509 unităţi, arată datele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
22:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenţionează pe şoferii de camioane de mare tonaj că, în cursul zilei de miercuri, circulaţia lor pe teritoriul Ungariei este restricţionată.
22:15
O zodie are tendinţa să se victimizeze şi să cadă pradă anxietăţii, iar o alta își debordează de energie şi charismă. Astrologul Click!, Lorina, are predicții complete pentru toți nativii horoscopului.
22:00
Tribunalul Bucureşti a trebuit să decidă marţi cu privire la contestaţia depusă de o fostă membră a partidului SOS privind candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile parlamentare.
21:45
50 de persoane sunt suspecte într-un dosar de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
21:30
Fără banii murdari investiți de Rusia și gruparea Șor, alegerile din R. Moldova s-ar fi consumat din primul tur cu victoria Maiei Sandu cu 52,7%, iar referendumul pro-UE ar fi trecut cu 63,1%.
21:30
Poliţiştii au reuşit să-l identifice şi îl cercetează pe „pistolarul” care a fost filmat, în septembrie, trăgând cu arma în Sectorul 5 din Capitală, în timp ce se plimba cu maşina. Este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani.
21:15
Gheorghe Funar și colegul său, Petru Mîndru, au formulat patru contestații împotriva listelor PNL, PSD și UDMR pentru alegerile parlamentare, invocând teorii ale conspirației. Tribunalul Alba le-a respins cererile, considerând documentele lor absurde.
21:15
SUA „nu își pot permite” un alt război dacă izbucnește un conflict în Asia de Est, a avertizat generalul Charles Flynn. Din Orientul Mijlociu până în Rusia, regimurile autoritare sfidează puterea SUA.
20:45
Guvernul de la Varşovia a dispus închiderea Consulatului Rusiei la Poznan şi a acuzat Moscova că ar fi în spatele unor incendii la obiective strategice nu doar în Polonia, ci şi în alte state aliate.
20:30
Un înalt oficial american a anunţat marţi că Guvernul SUA intenţionează să stabilească un nou pachet de sancţiuni împotriva statelor şi companiilor, fie ele şi terţe”, care livrează armament Rusiei.
20:30
Agenția Europeană pentru Produse Chimice a descoperit substanțe toxice, cum ar fi plumb și cadmiu, în haine și încălțăminte importate din alte state. Uniunea Europeană va implementa o lege pentru a proteja cetățenii.
Acum 24 ore
20:00
Omul de afaceri Dumitru Lamban a murit în urma unui accident de vânătoare petrecut în Iași, când colegul său, Valentin Terciu, l-a împușcat accidental în piept.
19:45
Constantin Cumpănă, unul dintre cei vechi și cunoscuți jurnaliști de investigații, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, în urma unui AVC.
19:45
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTB) a transmis că vor funica apă caldă și căldură în căminele din campusul Regie, peste cinci zile. Studenții au stat două săptămâni fără aceste condiții minime de locuire.
19:15
În cadrul unei ceremonii desfăşurate luni seară la Palatul Regal din București, în sala Tronului, alături de alte personalităţi din diverse domenii, cantautorul Nicu Alifantis a primit din partea Principesei Margareta Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.
19:00
FBI anchetează cum au ajuns documente cu un grad ridicat de clasificare pe platforma publică Telegram. Documentele conțineau planurile Israelului pentru un atac de retorsiune asupra Iranului.
19:00
Rusia, Iranul și China caută să provoace diviziuni în rândul americanilor înainte de alegerile din 5 noiembrie, conform unui oficial american de informații. Totuși, se estimează că aceste țări nu vor reuși să manipuleze competițiile într-o manieră care să afecteze rezultatul alegerii prezidențiale.
18:15
18:00
Mircea Geoană a discutat despre finanțarea campaniei sale la Adevărul Live, subliniind transparența donațiilor, dar refuzând să comunice numele celor mai importanți donatori.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.