Românii de peste 45 de ani îşi caută mai rar de muncă. Ce îi determină să nu-și schimbe jobul

Adevarul (Romania), 23 octombrie 2024 10:15

Românii de peste 45 de ani formează categoria profesională cu cel mai scăzut nivel de activitate din punct de vedere al intenției de schimbare a carierei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
12:30
Apropierea alegerilor a scos la iveală o realitate incontestabilă: politicienii pot desface „cutia secretelor“ la nevoie sau o pot „flutura“ pentru a-și descuraja rivalii.
12:30
Donald Trump a depus o plângere legală împotriva Partidului Laburist din Marea Britanie, acuzând „contribuții străine ilegale și interferențe în campanie” pentru a o ajuta pe Kamala Harris în alegerile prezidențiale din SUA, relatează Financial Times.
12:30
În ultimii 24 de ani, de la preluarea concesiunii, compania Apa Nova a investit peste 218 milioane de euro în modernizarea și extinderea sistemului de canalizare din București. Aceste fonduri vor continua să crească odată cu derularea noilor proiecte de infrastructură, a declarat Alexandru Moldovan.
Acum 30 minute
12:15
Mircea Geoană a vorbit, într-un interviu acordat Adevărul, despre în ce constă colaborarea cu firma Sociallite, o firmă care ar fi scris și distribuit la scară largă articole defăimătoare și atacuri la adresa la adresa celorlalți candidați la alegerile prezidențiale 2024.
Acum o oră
12:00
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat luni un decret prin care desființează comisiile de examinare medicală pentru încorporarea militară, după un scandal privind certificate false de invaliditate pentru a evita înrolarea, care a atras după sine demisia procurorului general.
11:45
Ioan Crişan, omul de afaceri care a murit în explozia din parcarea unui supermarket din Arad, care ar fi fost pusă la cale de fiica lui în anul 2021, este fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.
11:45
Procurorii DNA au dispus punerea sub control judiciar a unui comisar șef adjunct de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov, acuzat de trei infracțiuni de luare de mită și divulgarea de informații nepublice. Acesta ar fi primit sume între 10.000 și 30.000 lei.
Acum 2 ore
11:30
Austriacul de 31 de ani și-a agățat racheta în cui după turneul de la Viena.
11:30
Încetarea atacurilor cu rachete și drone de către Rusia asupra infrastructurii energetice și asupra navelor de marfă ar putea fi primul pas către încheierea fazei fierbinți a războiului, a declarat Zelenski.
11:15
PSD conduce în clasamentul intenției de vot pentru alegerile parlamentare, urmat de AUR, PNL și USR, conform unui nou sondaj, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024.
11:15
Polițiștii spun că Laura Crișan, fostă Bîlcea, este cea care ar fi ordonat atentatul cu bombă de la Arad, în care tatăl său, Ioan Crișan a murit în urma exploziei mașinii.
11:15
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a respins acuzațiile PNL privind presupusa susținere pentru George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale, numindu-le „o tâmpenie”.
11:15
Marcel Ciolacu a subliniat că nu își dorește ca George Simion să ajungă în turul doi, pentru a evita ca acesta să devină liderul opoziției, rol pe care îl deține în prezent Nicușor Dan.
11:15
Medicul Bogdan-Alexandru Hagiu a prezentat rezultatele unor studii din care reiese că ne putem feri de boala secolului, dar și de formele grave ale COVID-ului.
11:00
Centralul din Carei a devenit talismanul ibericilor în partide cu adevărat spectaculoase.
11:00
Berlinul a răspuns Rusiei, care a amenințat cu consecințe, după ce Germania a inaugurat luni noul centru de comandament naval în Marea Baltică, destinat să consolideze capacitatea de apărare a NATO în regiune, relatează AFP.
10:45
Cea mai nouă tendință în turism pentru 2025 este „distracția”, afirmă Nathan Lump, redactorul șef al National Geographic. El a vorbit despre lista Best of the World 2025, care va include cele mai captivante experiențe de călătorie ale anului viitor. Lista include și un oraș din România.
10:45
Anul viitor am putea asista la creșterea unor taxe și la impozite mai mari pentru proprietăți, ceea ce va pune o presiune mai mare pe veniturile românilor, consideră reprezentanții unor bănci.
Acum 4 ore
10:30
Internaționalul român s-a întors la Rangers 2, neavând drept de joc la prima echipă până spre finalul lunii.
10:15
Şefii Poliţiei Sibiu se apără după acuzaţiile venite din partea şoferilor, care spun că maşinile lor au fost distruse din cauza operaţiunii poliţiei.
10:15
Românii de peste 45 de ani formează categoria profesională cu cel mai scăzut nivel de activitate din punct de vedere al intenției de schimbare a carierei.
10:15
Polițiștii din București au efectuat miercuri șase percheziții în Timiș, într-un caz de furt calificat. Lovitura s-a dat în septembrie, când dintr-o locuință s-au furat inclusiv ceasuri și un seif cu 200.000 de lei.
09:45
Nicușor Dan a declarat că așteaptă avizele necesare pentru a începe legal lucrările la planșeul Unirii. Dacă există proiectul tehnic, avizele pot fi obținute în 2-3 luni, iar PMB va semna autorizația. Edilul asigură că deranjul de trafic nu va fi semnificativ.
09:45
O parte din terenul fostei fabrici Energomontaj poate fi vândut către Kaufland și Lidl, fiind deja obținute autorizațiile de construire.
09:30
La mai bine de trei ani de la atentatul cu bombă de la Arad, când mașina omului de afaceri Ioan Crişan a explodat, provocând moartea acestuia, anchetatorii sunt pe cale să rezolve cazul.
09:15
Proiectul de construire a celui mai mare parc fotovoltaic din Europa este blocat de procese intentate de un ONG de mediu, care susţine că specii de păsări ar fi afectate de construcţiile anunţate.
08:45
După o perioadă mercato, în care Dan Șucu a cheltuit sume incredibil de mari pentru niște jucători supraevaluați, în Giulești a strălucit un fotbalist adus pe ultima sută de metri, liber de contract.
08:45
Băiatul de 13 ani venise în excursie cu colegii la Sovata, în județul Mureș și s-a rătăcit în pădure. Peste 350 de persoane l-au căutat.
08:45
Creșterea salariului minim brut la 4.050 de lei de la 1 ianuarie nu satisface nici pe departe nevoile financiare ale românilor, dacă ținem cont de scumpirea costului vieții.
08:45
Aproape 6,5 milioane de euro, împreună cu vile, terenuri și 23 de mașini, au fost puse sub sechestru după perchezițiile efectuate în județele Bihor și Mehedinți, în cadrul unui dosar ce vizează mafia deșeurilor
Acum 6 ore
08:30
O angajată a unei case de amanet din Hunedoara a fost reținută pentru 24 de ore, după ce ar falsificat mai multe contracte.
08:15
Armata israeliană a confirmat că l-a "eliminat" pe Hachem Safieddine, prezentat drept succesorul lui Hassan Nasrallah la conducerea grupării şiite libaneze Hezbollah, într-o lovitură asupra Beirutului la începutul lunii octombrie.
07:45
Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a afirmat, marţi, în cursul unei întrevederi avute la Tel Aviv cu secretarul de stat american Antony Blinken că ţara sa contează pe sprijinul SUA "după ce atacă Iranul.
07:15
Ajungem acum tocmai în.... Africa de Sud!
07:15
În doar doi ani, dintr-o campioană a României, Farul Constanța, echipa la care „taie și spânzură“ fostul internațional, a devenit ciuca bătăilor. Prăbușirea se leagă de o strategie care a dat rezultate în trecut, dar care s-a dovedit a fi neinspirată acum.
07:00
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo pentru ziua de miercuri, 23 octombrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile se mențin peste valoarea specifică acestei perioade, cu maxime care vor ajunge chiar și la 22 de grade celsius.
06:45
Franța accelerează pregătirile pentru potențiala revenire a lui Donald Trump la Casa Albă în cadrul alegerilor prezidențiale din Statele Unite de luna viitoare.
Acum 8 ore
06:00
Accesul la gazele naturale rusești prin teritoriul Ucrainei va înceta începând cu prima zi a anului viitor, ceea ce poate creea unele probleme de aprovizionare pentru țările UE.
05:45
Analistul financiar Radu Georgescu explică de ce România are un PIB mai mare decât Grecia, iar Bucureștiul decât Viena. Georgescu lămurește și mitul legăturii dintre PIB și nivelul de trai al oamenilor.
05:15
Măsuri precum spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii și evitarea contactului cu alte persoane atunci când manifestăm simptome contribuie semnificativ la limitarea răspândirii virusurilor.
04:45
Migrația și economia se profilează drept unele dintre cele mai importante teme în campania electorală din SUA dar se prea poate ca problemele de politică exteră să decidă în cele din urmă rezultatul, se arată într-o analiză RollingStone.
Acum 12 ore
03:45
Potrivit un studiu Salvați Copiii, din aproximativ 600 de educatori, peste 85% au spus că în clasele lor sunt copii care au fost supuși insultelor sau comportamentului agresiv.
03:15
Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, riscul unei revolte violente, indiferent de câștigător, e unul mare. Asta și deoarece societatea americană a devenit una foarte polarizată, iar nemulțumirile au crescut dramatic.
03:00
Botoșaniul a fost în secolul al XIX lea, al treilea oraș din Vechiul Regat, ca prosperitate și număr de locuitori. O comunitate vie și cosmpolită cunoscută drept micul Leipzig, singurul oraș la est de Carpați cu aspect de burg germanic. Nici astăzi Botoșaniul nu și-a pierdut farmecul de altădată.
02:45
Ramona Coman, profesor universitar la Bruxelles, și Marius Ghincea, cercetător la Zurich, avertizează, într-o analiză pentru „Adevărul”, că România va fi afectată dacă pro-rușii din Republica Moldova vor câștiga în turul 2 al alegerilor prezidențiale, respectiv alegerile parlamentare din 2025.
02:15
Japonia este una dintre cele mai scumpe destinații din Asia. Alături de Singapore și Hong Kong, este adesea percepută ca o destinație de lux. Un cuplu de români, proaspăt întors din Țara Soarelui Răsare, a oferit câteva sfaturi utile pe o rețea de socializare pentru o vacanță memorabilă.
01:45
România rurală duce o lipsă acută de medici de familie, iar motivele sunt dintre cele mai diverse. În primul rând, spun chiar cei care activează în sistem, vorbim despre o specializare care, pentru studenți, nu mai este atât de atractivă.
01:15
Aproape jumătate din companiile active în sectorul imobiliar aveau un grad de îndatorare de peste 75% în 2023, șase din primele șapte companii având legătură cu Nordis, arată economistul Iancu Guda.
01:00
George Becali susține că Viorel Hrebenciuc i-ar fi cerut să îl ajute pe George Simion, liderul AUR, să ajungă în turul 2 la alegerile prezidențiale.
00:45
Specialiștii spun că persoanele care țin post intermitent 16/8 au un risc uriaș de a dezvolta boli cardiovasculare. În plus, oamenii de știință au observat că acest tip de post nu reduce riscul de deces la nicio afecțiune. Pe scurt nu are beneficii dovedite din acest punct de vedere.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.