Admirația lui Trump pentru Hitler și dictatori, ultima carte a democraților

Adevarul (Romania), 23 octombrie 2024 14:00

O atmosferă tensionată în jurul alegerilor american s-a intensificat în mod semnificativ în urma articolului editorului Atlantic, Jeffrey Goldberg, potrivit căruia Donald Trump a spus într-o conversație privată în timpul președinției: „Am nevoie de genul de generali pe care i-a avut Hitler”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
16:30
Într-un interviu pentru Adevărul, candidatul independent Mircea Geoană a spus cu cine se sfătuiește în campanie și cine va face parte din echipa sa, dacă va fi președinte.
16:30
Primăria Sectorului 1 al Capitalei este executată silit pentru că nu ar fi achitat facturile către Romprest.
Acum 30 minute
16:15
Fostul jucător al Barcelonei a vorbit deschis, pentru prima dată după despărțire, despre relația sa cu Shakira, într-un interviu acordat CNN.
16:15
Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut o donaţie de 50 de milioane de dolari către Future Forward USA Action, un ONG care sprijină campania candidatei democrate, Kamala Harris.
16:15
FMI cere Turciei să evite o nouă majorare a salariilor, argumentând că inflația a ajuns la peste 75% în luna mai, după ce salariile au fost majorate cu 49% din luna ianuarie.
Acum o oră
16:00
Ucraina a atacat cu drone marți patru distilerii din Rusia folosite pentru a produce combustibil și explozibili, relatează Newsweek.
16:00
Premierul maghiar Viktor Orban a acuzat miercuri oficialii Uniunii Europene că încearcă să răstoarne cabinetul său și să instaleze un „guvern marionetă” în Ungaria, la fel ca Uniunea Sovietică în urma Revoluției din 1956.
15:45
Televiziunea Română va reflecta, din 28 octombrie, campania electorală pe toate posturile din portofoliu, şi este dispusă să organizeze o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi la prezidenţiale.
Acum 2 ore
15:30
Halloween-ul este o petrecere specială care are loc în fiecare an pe 31 octombrie. În această noapte, copiii se îmbracă în costume amuzante și înfricoșătoare, precum vrăjitoare, vampiri sau supereroi.
15:15
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat miercuri că procesul de furnizare a agentului termic pentru încălzire a început conform programului stabilit și se va face treptat.
15:15
Actorul Mugur Mihăescu a depus, miercuri, 23 octombrie 2024, jurământul în calitate de consilier județean. Formațiunea pe listele căreia a candidat a obținut în județul Olt cinci mandate de ales județean, din 32. Mihăescu se află și pe lista pentru Camera Deputaților.
15:15
Rusia a propus înfiinţarea unei burse de cereale între statele membre ale grupului BRICS, care ulterior ar putea fi extinsă prin tranzacţionarea altor materii prime, a declarat Vladimir Putin.
15:15
Jeleuri care conțin muscimol, o toxină halucinogenă care se găseşte în ciupercile Amanita muscaria („buretele muștelor”), au fost vândute la automate de dulciuri.
14:45
Un adolescent de 17 ani şi un bărbat de 36 de ani au fost răniţi în Galaţi, într-o bătaie pe stradă în care agresorii au folosit bâte şi arme albe.
14:45
Coreea de Nord a trimis în Rusia încă 1.500 de militari, iar numărul nord-coreenilor implicaţi în războiul împotriva Ucrainei a ajuns astfel la 3.000, a afirmat miercuri deputatul Park Sun-won, membru al comisiei pentru informaţii al parlamentului de la Seul.
14:45
Elena Lasconi a anunțat miercuri că rămâne în cursa prezidențială, răspunzând astfel propunerii lui Nicolae Ciucă de a se retrage pentru a susține „proiectul de dreapta”.
Acum 4 ore
14:30
Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, ucis în atentatul de la Arad din 29 mai 2021, a fost săltată și dusă la audieri.
14:15
WhatsApp a anunțat marți o nouă funcție care va permite utilizatorilor să salveze contactele în cadrul aplicației. Aceasta înseamnă că, chiar dacă vă pierdeți telefonul sau adăugați un nou dispozitiv la numărul dvs. principal, veți vedea toate contactele în spațiul de stocare în cloud al WhatsApp.
14:15
Acțiunea de miercuri se realizează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.
14:15
Mircea Geoană a detaliat, la Adevarul live, care au fost motivele care l-au făcut sa candideze la alegerile prezidențiale 2024.
14:00
Un incendiu care s-a manifestat cu degajări mari de fum a cuprins un bloc din Slatina, miercuri, în jurul prânzului. Focul ar fi fost pus intenționat. Zece persoane și cinci animale de companie au fost evacuate, folosindu-se inclusiv scara pentru intervenție la înălțime.
14:00
Oraşul francez Marsilia a recurs la folosirea dihorilor pentru a scăpa de şobolanii care invadează parcurile, cu o nouă experimentare a acestei metode "blânde şi ecologice" pe care speră să o perpetueze până în vara anului 2025 , a anunţat marţi municipalitatea.
14:00
Asia se așteaptă la o creștere a insolvențelor pe măsură ce economia Chinei încetinește, ceea ce poate avea efecte în cascadă asupra mediului de afaceri din România, potrivit analiștilor Atradius.
14:00
O atmosferă tensionată în jurul alegerilor american s-a intensificat în mod semnificativ în urma articolului editorului Atlantic, Jeffrey Goldberg, potrivit căruia Donald Trump a spus într-o conversație privată în timpul președinției: „Am nevoie de genul de generali pe care i-a avut Hitler”.
13:45
Alexia Eram pare să fi găsit rapid o nouă iubire după despărțirea de Mario Fresh.
13:15
Cu un videoclip filmat în exotica Dominicană, Fly Project lansează în toamna asta o piesă care să ne dea doza perfectă de optimism, dar și de nostalgie și emoție.
13:15
Monica Bîrlădeanu a apărut pentru prima dată la TV după nunta cu Valeriu Gheorghiță, însă a evitat să discute despre viața personală, concentrându-se pe proiectele profesionale și planurile pentru vacanța de iarnă.
13:00
La trei ani și jumătate de la atentatul care a îngrozit Aradul, anchetatorii sunt pe cale să elucideze misterul asasinatului produs la comandă.
13:00
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu se simte în largul său să se descrie în engleză, deoarece nu cunoaște foarte bine limba.
12:45
În ultimii ani, fermierii români se confruntă cu perioade de secetă prelungită, dar și cu creșterea prețurilor inputurilor agricole, în timp ce UE cere reducerea cu 20% a îngrășămintelor chimice.
12:45
O mare companie specializată în producţia de plăci ceramice şi-a închis fabrica din Ungaria şi a operat deja concedierile, anunţând că își mută întreaga producție în România.
12:45
Anamaria Prodan își răsfață fiica cu daruri extravagante. De ziua sa, Sarah Dumitrescu, fiica cea mică, a primit o vacanță la Ibiza și un Porsche Macan roșu, în valoare de 90.000 de euro. Ea susține că își recompensează copiii pentru succesul și munca lor.
12:45
Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a fost anunțat de procurori că este inculpat în dosarul deschis pentru divulgarea de informații confidențiale.
Acum 6 ore
12:30
Apropierea alegerilor a scos la iveală o realitate incontestabilă: politicienii pot desface „cutia secretelor“ la nevoie sau o pot „flutura“ pentru a-și descuraja rivalii.
12:30
Donald Trump a depus o plângere legală împotriva Partidului Laburist din Marea Britanie, acuzând „contribuții străine ilegale și interferențe în campanie” pentru a o ajuta pe Kamala Harris în alegerile prezidențiale din SUA, relatează Financial Times.
12:30
În ultimii 24 de ani, de la preluarea concesiunii, compania Apa Nova a investit peste 218 milioane de euro în modernizarea și extinderea sistemului de canalizare din București. Aceste fonduri vor continua să crească odată cu derularea noilor proiecte de infrastructură, a declarat Alexandru Moldovan.
12:15
Mircea Geoană a vorbit, într-un interviu acordat Adevărul, despre în ce constă colaborarea cu firma Sociallite, o firmă care ar fi scris și distribuit la scară largă articole defăimătoare și atacuri la adresa la adresa celorlalți candidați la alegerile prezidențiale 2024.
12:00
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat luni un decret prin care desființează comisiile de examinare medicală pentru încorporarea militară, după un scandal privind certificate false de invaliditate pentru a evita înrolarea, care a atras după sine demisia procurorului general.
11:45
Ioan Crişan, omul de afaceri care a murit în explozia din parcarea unui supermarket din Arad, care ar fi fost pusă la cale de fiica lui în anul 2021, este fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.
11:45
Procurorii DNA au dispus punerea sub control judiciar a unui comisar șef adjunct de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov, acuzat de trei infracțiuni de luare de mită și divulgarea de informații nepublice. Acesta ar fi primit sume între 10.000 și 30.000 lei.
11:30
Austriacul de 31 de ani și-a agățat racheta în cui după turneul de la Viena.
11:30
Încetarea atacurilor cu rachete și drone de către Rusia asupra infrastructurii energetice și asupra navelor de marfă ar putea fi primul pas către încheierea fazei fierbinți a războiului, a declarat Zelenski.
11:15
PSD conduce în clasamentul intenției de vot pentru alegerile parlamentare, urmat de AUR, PNL și USR, conform unui nou sondaj, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024.
11:15
Polițiștii spun că Laura Crișan, fostă Bîlcea, este cea care ar fi ordonat atentatul cu bombă de la Arad, în care tatăl său, Ioan Crișan a murit în urma exploziei mașinii.
11:15
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a respins acuzațiile PNL privind presupusa susținere pentru George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale, numindu-le „o tâmpenie”.
11:15
Marcel Ciolacu a subliniat că nu își dorește ca George Simion să ajungă în turul doi, pentru a evita ca acesta să devină liderul opoziției, rol pe care îl deține în prezent Nicușor Dan.
11:15
Medicul Bogdan-Alexandru Hagiu a prezentat rezultatele unor studii din care reiese că ne putem feri de boala secolului, dar și de formele grave ale COVID-ului.
11:00
Centralul din Carei a devenit talismanul ibericilor în partide cu adevărat spectaculoase.
11:00
Berlinul a răspuns Rusiei, care a amenințat cu consecințe, după ce Germania a inaugurat luni noul centru de comandament naval în Marea Baltică, destinat să consolideze capacitatea de apărare a NATO în regiune, relatează AFP.
10:45
Cea mai nouă tendință în turism pentru 2025 este „distracția”, afirmă Nathan Lump, redactorul șef al National Geographic. El a vorbit despre lista Best of the World 2025, care va include cele mai captivante experiențe de călătorie ale anului viitor. Lista include și un oraș din România.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.