Cine sunt oamenii care îl sfătuiesc pe Mircea Geoanǎ și cu cine ar face echipǎ la Cotroceni

Adevarul (Romania), 23 octombrie 2024 16:30

Într-un interviu pentru Adevărul, candidatul independent Mircea Geoană a spus cu cine se sfătuiește în campanie și cine va face parte din echipa sa, dacă va fi președinte.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
17:45
Mai multe organizații civice condamnă ferm majorarea substanțială a subvențiilor pentru partidele politice, adoptată fără consultare publică, subliniind că această măsură amenință integritatea procesului electoral din România.
17:45
Proiectul ucrainean „Vreau să trăiesc” a publicat un videoclip în limba coreeană, adresat armatei din Phenian. Până acum 3.000 de militari nord coreeni au fost trimiși în Rusia.
17:45
Bugetul UE pentru 2025 se va axa pe cercetare, sănătate, educație și climă. Deputații europeni propun un buget de aproape 201 de miliarde de euro, înainte de negocierile cu statele membre.
17:45
Un bărbat de 58 de ani, sudor de profesie, a decedat în urma unui accident de muncă petrecut în Dana 68 a Portului Constanța.
Acum 15 minute
17:30
Asociația Elite Art, în parteneriat cu Asociația Centrul Popular de Cercetare și Documentare Vizurești (CPCD), invită publicul la lansarea oficială a benzii desenate „Aproape Eroi”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 16:00, în incinta ParkLake Shopping Center.
17:30
Incidente violente au avut loc marţi seara, pentru a doua noapte consecutiv, în mai multe suburbii ale Lisabonei, după moartea unui bărbat de culoare, ucis de poliţie în circumstanţe care au fost denunţate de mişcările antirasiste.
17:30
Toate companiile de petrol, gaze și carburanți din România (producătorii, furnizorii, retailerii) vor plăti anul viitor un impozit suplimentar de 0,5% din cifra de afaceri, potrivit unui proiect.
Acum 30 minute
18:00
Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat miercuri că USR va forma guvernul alături de PNL și UDMR, dar nu cu PNL condus de Nicolae Ciucă. Despre o posibilă colaborare cu PSD, a afirmat că ar fi posibilă doar într-un univers paralel.
17:15
Together X, inițiativa globală a Philip Morris International, a adus vestea unei colaborări inedite cu renumitul DJ și producător muzical, Steve Aoki.
17:15
Autorităţile din Turcia spun că se confruntă cu un atac terorist, după ce în faţa sediului unei mari companii avitice a a vut loc o explozie soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi.
17:15
Cel puțin șapte membri ai Statului Islamic în Irak au fost uciși de raiduri ale forțelor irakiene, a anunțat miercuri Comandamentul Central al SUA, la o zi după ce Bagdadul a informat că liderul grupării a fost ucis într-o operațiune militară, relatează Reuters.
Acum o oră
18:15
Marți 23 octombrie, a început Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), unul dintre cele mai mari și apreciate festivaluri de profil din Europa, ce reunește numeroși scriitori de top, traducători, editori și critici literari de pe tot globul.
18:15
Polițiștii prahoveni au arestat un bărbat de 34 de ani, acuzat de agresiune sexuală şi violenţă în familie, ambele în formă continuată. Victime sunt copiii săi şi fosta soţie.
18:15
În România există aproximativ 3.5 milioane de gospodării care se încălzesc cu lemne de foc, dintre care cca. 80.000 sunt localizate în București și Ilfov, potrivit datelor AEI.
17:00
Serviciile secrete americane au declarat că în spatele videoclipului fals, care îl defăimează pe candidatul democrat la vicepreşedinţia SUA, Tim Walz, se află agenţi ruşi.
17:00
Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, și Atanas Ilkov, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Bulgaria, au avut o întrevedere strategică pe tema Schengen, în cadrul Reuniunii Ministeriale a Forumului Salzburg, organizată de Președinția bulgară.
16:45
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că a decis ca împreună cu președintele Muntenegrului să sprijine antreprenorii din România și Muntenegru prin măsuri concrete.
16:45
Ministerul Transporturilor a anunțat că, începând cu luna noiembrie, se vor efectua lucrări de extindere la 4 benzi a Centurii București.
16:45
Marile grupuri mondiale și miliardarii lumii anunță noi planuri de investiții în România pentru a deschide afaceri sau pentru a le extinde pe cele existente.
16:45
O partidă de mare interes (joi, ora 22.00) din etapa a 3-a a Ligii Europa tocmai a devenit inaccesibilă pentru mulți telespectatori din țară.
16:45
Șeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, Mihai Sebe, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.
Acum 2 ore
16:30
Într-un interviu pentru Adevărul, candidatul independent Mircea Geoană a spus cu cine se sfătuiește în campanie și cine va face parte din echipa sa, dacă va fi președinte.
16:30
Primăria Sectorului 1 al Capitalei este executată silit pentru că nu ar fi achitat facturile către Romprest.
16:15
Fostul jucător al Barcelonei a vorbit deschis, pentru prima dată după despărțire, despre relația sa cu Shakira, într-un interviu acordat CNN.
16:15
Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut o donaţie de 50 de milioane de dolari către Future Forward USA Action, un ONG care sprijină campania candidatei democrate, Kamala Harris.
16:15
FMI cere Turciei să evite o nouă majorare a salariilor, argumentând că inflația a ajuns la peste 75% în luna mai, după ce salariile au fost majorate cu 49% din luna ianuarie.
16:00
Ucraina a atacat cu drone marți patru distilerii din Rusia folosite pentru a produce combustibil și explozibili, relatează Newsweek.
16:00
Premierul maghiar Viktor Orban a acuzat miercuri oficialii Uniunii Europene că încearcă să răstoarne cabinetul său și să instaleze un „guvern marionetă” în Ungaria, la fel ca Uniunea Sovietică în urma Revoluției din 1956.
15:45
Televiziunea Română va reflecta, din 28 octombrie, campania electorală pe toate posturile din portofoliu, şi este dispusă să organizeze o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi la prezidenţiale.
Acum 4 ore
15:30
Halloween-ul este o petrecere specială care are loc în fiecare an pe 31 octombrie. În această noapte, copiii se îmbracă în costume amuzante și înfricoșătoare, precum vrăjitoare, vampiri sau supereroi.
15:15
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat miercuri că procesul de furnizare a agentului termic pentru încălzire a început conform programului stabilit și se va face treptat.
15:15
Actorul Mugur Mihăescu a depus, miercuri, 23 octombrie 2024, jurământul în calitate de consilier județean. Formațiunea pe listele căreia a candidat a obținut în județul Olt cinci mandate de ales județean, din 32. Mihăescu se află și pe lista pentru Camera Deputaților.
15:15
Rusia a propus înfiinţarea unei burse de cereale între statele membre ale grupului BRICS, care ulterior ar putea fi extinsă prin tranzacţionarea altor materii prime, a declarat Vladimir Putin.
15:15
Jeleuri care conțin muscimol, o toxină halucinogenă care se găseşte în ciupercile Amanita muscaria („buretele muștelor”), au fost vândute la automate de dulciuri.
14:45
Un adolescent de 17 ani şi un bărbat de 36 de ani au fost răniţi în Galaţi, într-o bătaie pe stradă în care agresorii au folosit bâte şi arme albe.
14:45
Coreea de Nord a trimis în Rusia încă 1.500 de militari, iar numărul nord-coreenilor implicaţi în războiul împotriva Ucrainei a ajuns astfel la 3.000, a afirmat miercuri deputatul Park Sun-won, membru al comisiei pentru informaţii al parlamentului de la Seul.
14:45
Elena Lasconi a anunțat miercuri că rămâne în cursa prezidențială, răspunzând astfel propunerii lui Nicolae Ciucă de a se retrage pentru a susține „proiectul de dreapta”.
14:30
Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, ucis în atentatul de la Arad din 29 mai 2021, a fost săltată și dusă la audieri.
14:15
WhatsApp a anunțat marți o nouă funcție care va permite utilizatorilor să salveze contactele în cadrul aplicației. Aceasta înseamnă că, chiar dacă vă pierdeți telefonul sau adăugați un nou dispozitiv la numărul dvs. principal, veți vedea toate contactele în spațiul de stocare în cloud al WhatsApp.
14:15
Acțiunea de miercuri se realizează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.
14:15
Mircea Geoană a detaliat, la Adevarul live, care au fost motivele care l-au făcut sa candideze la alegerile prezidențiale 2024.
14:00
Un incendiu care s-a manifestat cu degajări mari de fum a cuprins un bloc din Slatina, miercuri, în jurul prânzului. Focul ar fi fost pus intenționat. Zece persoane și cinci animale de companie au fost evacuate, folosindu-se inclusiv scara pentru intervenție la înălțime.
14:00
Oraşul francez Marsilia a recurs la folosirea dihorilor pentru a scăpa de şobolanii care invadează parcurile, cu o nouă experimentare a acestei metode "blânde şi ecologice" pe care speră să o perpetueze până în vara anului 2025 , a anunţat marţi municipalitatea.
14:00
Asia se așteaptă la o creștere a insolvențelor pe măsură ce economia Chinei încetinește, ceea ce poate avea efecte în cascadă asupra mediului de afaceri din România, potrivit analiștilor Atradius.
14:00
O atmosferă tensionată în jurul alegerilor american s-a intensificat în mod semnificativ în urma articolului editorului Atlantic, Jeffrey Goldberg, potrivit căruia Donald Trump a spus într-o conversație privată în timpul președinției: „Am nevoie de genul de generali pe care i-a avut Hitler”.
13:45
Alexia Eram pare să fi găsit rapid o nouă iubire după despărțirea de Mario Fresh.
Acum 6 ore
13:15
Cu un videoclip filmat în exotica Dominicană, Fly Project lansează în toamna asta o piesă care să ne dea doza perfectă de optimism, dar și de nostalgie și emoție.
13:15
Monica Bîrlădeanu a apărut pentru prima dată la TV după nunta cu Valeriu Gheorghiță, însă a evitat să discute despre viața personală, concentrându-se pe proiectele profesionale și planurile pentru vacanța de iarnă.
13:00
La trei ani și jumătate de la atentatul care a îngrozit Aradul, anchetatorii sunt pe cale să elucideze misterul asasinatului produs la comandă.
13:00
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu se simte în largul său să se descrie în engleză, deoarece nu cunoaște foarte bine limba.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.