Adevărul Live de la 13:.00: Dr. Cornelia Preda, despre îngrijirea nou-născuților și terapiile neonatale

Adevarul (Romania), 25 octombrie 2024 10:15

Îngrijirea nou-născuților în cadrul terapiilor neonatale este esențială pentru copiii cu complicații medicale la naștere, precum prematuritatea sau dificultățile respiratorii. Secția de Terapie Intensivă Neonatală (TIN) oferă monitorizare constantă și tratamente avansate cu ajutorul incubatoarelor,

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
11:45
Nicolae Ciucă, liderul PNL, solicită PSD și premierului Ciolacu să sprijine urgent legea pentru corectarea pensiilor militarilor, acuzând întârzieri nejustificate.
11:45
Comisia de Sănătate Publică Lancet cere ca jocurile de noroc să fie considerate la fel de dăunătoare pentru sănătate, precum sunt alcoolul și țigările.
Acum 10 minute
11:30
Fenomenul de „revenge porn”, cunoscut și sub denumirea de „pornografie non-consensuală”, este în creștere. În acest sens a fost creată aplicația „Camdom” pentru a-i proteja pe utilizatori.
11:30
Allan Lichtman, cunoscut pentru predicțiile sale exacte privind alegerile prezidențiale din SUA, a dezvăluit cine este câștigătorul alegerilor de anul acesta. Prognoza sa privind rezultatul electoral a stârnit o serie largă de comentarii ostile și chiar amenințări la adresa sa și a familiei sale.
11:30
Black Friday se apropie cu pași grăbiți și, odată cu el, oportunitatea de a face achiziții inteligente pentru electrocasnicele și aparatele de bucătărie dorite. Dacă ești în căutarea electrocasnicelor care îmbină inovația cu accesibilitatea, brandul Ninja are soluții perfecte.
11:30
Angajații Metrorex ar putea intra în grevă, luna viitoare, după ce negocierile dintre sindicate și conducerea companiei au eșuat.
Acum 30 minute
12:00
„Există diferenţe între (Kamala) Harris şi (Donald) Trump, este evident. Pe termen scurt, va fi diferit. Dar pe termen mediu, pe termen lung, suntem siguri că va fi fundamental diferit?”, a subliniat Michel într-un interviu pentru European Newsroom, potrivit AFP.
12:00
Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, suspectată în cazul uciderii tatălui său, a fost pusă în libertate, joi seară. Femeia a negat toate acuzațiile care i s-au adus și a precizat că intenționează să depună plângere penală în legătură cu decizia de reținere.
12:00
12:00
Temperaturile au început să scadă, iar una dintre provocările sezonului rece este, cu siguranță, valoarea facturii la gaze. Este important să nu facem această greșeală banală, dacă nu vrem să plătim bani mai mulți.
11:15
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, susține că liberalii sunt singura forță capabilă să înfrunte „binomul PSD-AUR” și să păstreze România pe drumul european, avertizând asupra riscului de a lăsa țara „pe mâna lui Marcel Ciolacu și George Simion”.
11:15
Am ajuns să celebrăm câștigarea unei medalii olimpice la gimnastică, după 12 ani. Asta în condițiile în care, pe vremuri, dădeam „ora exactă“ în acest sport.
11:15
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut în mod suprinzător într-un tricou negru pe care e scris un mesaj în stilul campaniei MAGA a lui Trump, atrăgând o reacție de furie din partea purtătoarei de cuvânt a Kremlinului, relatează Business Insider.
Acum o oră
12:15
Prețurile gazelor naturale sunt influențate de o serie de factori, pe lângă cerere și ofertă fiind vorba de reglementări, fiscalitate și alte obligații colaterale.
12:15
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei persoane implicate într-un caz de corupție legat de atribuirea unor contracte la Clubul Sportiv Rapid. Autoritățile vor propune și arestarea preventivă.
12:15
PNL l-a desemnat pe Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, ca director executiv al campaniei prezidențiale, în colaborare cu șeful de campanie, Dan Motreanu, potrivit surselor liberale.
12:15
11:00
11:00
10:45
Un bărbat a fost atacat, vineri dimineaţă, de un urs în satul Lutu Roşu din comuna Bertea, Prahova, autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT.
10:45
Mersul pe jos a cunoscut o creștere a popularității în ultimii ani, datorită unei serii de cercetări care au arătat că este benefic pentru sănătatea generală și longevitatea dumneavoastră.
10:45
O femeie din Baia Mare, în vârstă de 63 de ani, care locuia în cartierul Firiza, a murit într-un accident de mașină în timp ce se afla în vizită la o prietenă în Italia.
Acum 2 ore
10:30
10:30
Două ambarcațiuni au fost implicate vineri dimineață într-un accident naval pe Brațul Sulina, iar una dintre persoanele care a căzut în apă a murit.
10:30
Energia geotermală reprezintă una dintre cele mai fezabile resurse în tranziţia verde, iar sistemele geotermale în buclă închisă sunt o soluţie pentru universalizarea utilizării acestui tip de energie
10:15
Îngrijirea nou-născuților în cadrul terapiilor neonatale este esențială pentru copiii cu complicații medicale la naștere, precum prematuritatea sau dificultățile respiratorii. Secția de Terapie Intensivă Neonatală (TIN) oferă monitorizare constantă și tratamente avansate cu ajutorul incubatoarelor,
10:15
O lovitură aeriană israeliană asupra unui complex pentru presă din Hasbaya, în sud-estul Libanului, a ucis, vineri dimineaţa devreme, cel puţin trei jurnalişti de la posturi pro-iraniene în timp ce aceştia dormeau.
10:15
Vineri, 25 octombrie, în a cincea zi a operațiunii Jupiter, sunt desfășurate 77 de percheziții în 13 acțiuni operative. Au fost emise șase mandate de aducere în diverse orașe din țară. Prejudiciile sunt uriașe.
10:00
Cercetătorii de la Clinica Mayo au descoperit că timpul în care poți sta pe un picior poate arăta cât de sănătos ești. Cu alte cuvinte, dacă stai echilibrat pe un picior mult timp, înseamnă că ai mușchi, oase și nervi puternici, ceea ce te face mai tânăr din punct de vedere biologic.
09:45
Fostul primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, care în ultima sa zi de mandat a fost dus la audieri, fiind suspect într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti care vizează mai multe fapte, a fost reţinut de anchetatori.
Acum 4 ore
09:30
Elevii din școala generală, dar și liceenii, intră în vacanţă de vineri, 25 octombrie, după terminarea cursurilor, la finalul primului modul, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
09:15
Unii lideri au sperat că Charles ar putea folosi discursul său la Chogm în Samoa ca o oportunitate de a-și cere scuze pentru trecutul colonial al Marii Britanii.
09:15
Rocile spațiale uriașe care urmează să treacă pe lângă Pământ în cursul zilei de vineri ar putea provoca distrugeri de nedescris în cazul în care ar lovi vreodată Pământul sau orice alt corp ceresc din galaxie.
09:15
Curtea de Apel Constanţa se va pronunţa vineri, 25 octombrie, în dosarul în care arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă. Avocații săi au contestat mai multe probe.
08:45
Scandalul provocat de antrenorul PAOK Salonic, după 1-1 cu AEK Atena, l-a implicat într-o poveste urâtă. Joi, a venit și decizia: patru etape din suspendare. Și, la ce campania a pornit împotriva românului, orice derapaj pe viitor îi va fi „fatal“.
08:45
Peste 70 de percheziții au loc vineri, 25 octombrie, la nivel național, în cea de-a cincea zi a operațiunii Jupiter coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române
08:45
O furtună foarte puternică a pus stăpânire, vineri, pe coasta estică a Indiei. Vântul a suflat cu putere, doborând copaci și întrerupând curentul electric în multe zone. Din cauza ploilor abundente, apa a inundat străzile și unele case.
08:45
Europarlamentarul Mihai Tudose, care este președinte al Consiliului Național al PSD s-a întâlnit în urmă cu două luni cu Viorel Hrebeciuc, într-un restaurant de lângă sediul PSD.
08:45
Campania de reduceri generată de Black Friday în acest an pare să fie așteptată cu mare nerăbdare, dat fiind că unii dintre cei mai mari retaileri din România au anunțat că va dura 3 săptămâni.
08:15
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în următoarele ore în mai multe localităţi din 18 judeţe.
08:15
Cererea de radioizotopi - produși în principal cu ajutorul reactoarelor de cercetare sau al acceleratoarelor - continuă să crească, iar numărul de produse radiofarmaceutice utilizate clinic crește rapid.
08:15
Ciocolată Dubai, care a devenit virală pe internet și a provocat o adevărată modă în materie de deserturi, este disponibilă și în multe magazine din țară. Nu toată lumea care o vinde respectă, însă, legislația în vigoare privind etichetarea.
Acum 6 ore
07:15
O nouă acțiune de protest va avea loc vineri, 25 octombrie, între orele 13:00-16:00 în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului României. Revendicările vizează Legea pensiilor. Protestul se intitulează „Aşa nu se mai poate”.
07:15
În materialul de astăzi din proiectul „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a articolului intitulat „Pot țările din Europa Centrală și de Est să urmeze trei rute strategice?”
07:15
Un stat care calcă în picioare drepturile omului și-a propus să-și curețe imaginea, punând pe masă niște sume incredibile. Cu accent pe organizarea evenimentelor sportive. Demonstrativul 6 Kings Slam e un alt exemplu în acest sens.
06:30
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru vineri, 25 octombrie 2024. Vremea continuă să fie ușor mai caldă față de cât ar fi normal în această perioadă. Cerul va fi senin, însã dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.
06:15
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe oficial, vineri, 25 octombrie, dar analiștii politici sunt de părere că electoratul va rămâne la fel de confuz până în preajma alegerilor. „Mulți se vor hotărî (cu cine votează - n.r.) cu o zi, două înainte de vot”, sunt de părere aceștia.
05:45
Rusia a suferit pierderi grave în Ucraina, inclusiv peste 600.000 de victime, estimează Occidentul. Dar un general de top american avertizează că Moscova are încă forțe periculoase care nu au fost afectate de război.
Acum 8 ore
05:15
S-au împlinit 25 de ani de la ridicarea Schitului Straja din Munții Vâlcan, biserica de lemn în jurul căreia s-a dezvoltat stațiunea montană Straja. O întâmplare neobișnuită a schimbat soarta așezării.
04:45
De la fermecătoarele sate alpine la piețele animate ale marilor orașe, târgurile de Crăciun din Europa și, implicit, din România creează o atmosferă de basm, cu luminițe sclipitoare, delicii culinare și meșteșuguri autentice. Iată un ghid al celor mai apreciate târguri de Crăciun din 2024.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.