60 de europarlamentari solicită CE să renunţe la ora de vară şi cea de iarnă. Țara care se opune iniţiativei

Adevarul (Romania), 26 octombrie 2024 19:15

Un grup de 60 de europarlamentari au semnat o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care solicită adoptarea unei legi europene pentru renunţarea la ora de vară şi ora de iarnă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
20:45
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă de reprezentativa Elveţiei, scor 36-27 (16-16), în al doilea meci din cadrul Trofeului Carpaţi.
Acum 30 minute
21:00
Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver a făcut un apel la fanii săi iubitori de brânzeturi să-i ajute pe poliţişti în identificarea unor escroci care au înșelat o fabrică de produse lactate din Londra cu cheddar englezesc și galez în valoare de peste 300.000 de lire sterline.
20:15
România a fost ocupată în 1944 de trupele sovietice, iar din acel moment au urmat 14 ani apocaliptici pentru populație. Istoricul Stelian Tănase a descris această perioadă în „Zvonuri despre sfarsitul lumii. Bucuresti, 1944-1953” și spune că soldații ruși aveau ordine să răsândească teroarea.
Acum o oră
21:15
O șoferiță din oraşul Agnita, județul Sibiu, a intrat cu maşina pe care o conducea în zidul unei clădiri. Cinci persoane au fost rănite în urma impactului.
20:00
Experiența relatată de un angajator român în căutare de muncitoare a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. Antreprenorul s-a plâns că nu a reușit să își găsească angajate, chiar dacă este sunat de o mulțime de femei care par, la început, interesate de serviciul oferit.
19:45
Horoscopul săptămânii 26 octombrie - 1 noiembrie 2024 aduce vești mari pentru patru zodii, care vor scăpa de probleme și vor fi mai fericite ca niciodată după trecerea la ora de iarnă. Lorina, astrologul Click!, are predicții pentru toate semnele zodiacale.
Acum 2 ore
19:30
Serverele Primăriei Sectorului 5 din Capitală au fost sparte, sâmbătă, şi hackerii au lăsat un mesaj prin care cer 5 milioane de dolari în schimbul datelor pe care le-au furat.
19:15
Prețul shaormei, una dintre cele mai populare mâncări de tip fast-food din România, a crescut în ultimii ani, iar unii români au calculat câte shaorme ar putea fi achiziționate dintr-un salariu minim pe economie.
19:15
Un grup de 60 de europarlamentari au semnat o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care solicită adoptarea unei legi europene pentru renunţarea la ora de vară şi ora de iarnă.
19:15
Toate platformele de monitorizare a calităţii aerului din Capitală arătau, sâmbătă, la prânz, valori extrem de ridicate ale nivelului de poluare, potrivit ProTV.
19:00
Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pe numele unui medic de la Spitalul Judeţean Sibiu, care s-a urcat băut la volan şi a produs un accident spectaculos, smulgând din pământ un stâlp de iluminat şi oprindu-se în containerele de reciclabile.
18:45
Petrolul Ploiești a învins, sâmbătă, pe teren propriu, echipa Poli Iași, scor 3-1, în etapa cu numărul 14 din Superligă și a urcat provizoriu pe locul 2 în clasament.
Acum 4 ore
18:30
Agresivitatea şoferilor în trafic poate fi reclamată, începând din 27 octombrie, direct pe o aplicaţie a Ministerului de Interne. Aflaţi care sunt manevrele considerate agresive şi cum trebuie completată sesizarea.
18:15
Doar două luni ne mai despart de Revelion, iar artiștii și-au făcut deja planurile pentru prestațiile pe care le vor susține în noaptea dintre ani. Mihai Trăistariu păstrează „rețeta” de succes pe care o aplică de câțiva ani și știe exact ce câștiguri îi va aduce Anul Nou.
18:00
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va rămâne independent politic în următorii trei ani pentru a facilita colaborarea între cele opt partide din Consiliul General al Bucureștiului
17:45
Sâmbătă, liderul PNL Nicolae Ciucă și primarul Capitalei, Nicușor Dan, au prezentat „viziunea pentru București, Capitala României”, un proiect ce vizează modernizarea urbană a orașului.
17:30
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunţat data la care va intra în circulaţie primul tren electric din România, Alstom Coradia Stream, dar şi prima rută a acestuia.
17:15
Un accident tragic a avut loc sâmbătă dimineață din județul Vrancea, unde un autoturism a căzut de pe un pod. Șoferul a murit, iar o fetiță aflată în mașină a reușit să se autoevacueze.
17:00
Cursa pentru Casa Albă rămâne strânsă. Un nou sondaj CNN/SSRS a arătat că 47% dintre alegătorii americani o susțin pe candidata democrată Kamala Harris și același număr (47%) îl susțin pe candidatul republican Donald Trump.
17:00
Momentul impactului violent produs pe o șosea din Sibiu de tânărul drogat care furase o mașină a fost surprins în imagini de camera de bord a unui autoturism oprit în trafic de polițiști. Accidentul a stârnit controverse, iar apariția înregistrării a fost urmată de noi explicații ale autorităților.
16:45
UTA Arad a învins-o pe Gloria Buzău cu scorul de 1-0 (1-0), după autogolul marcat de brazilianul Diego Ferraresso, sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 14-a a Superligii de fotbal.
16:45
O nouă tragedie a avut loc, sâmbătă dimineață, pe DN2, șoseaua supranumită sinistru „Drumul Morții”, din cauza numeroaselor accidente rutiere produse aici. Autoritățile au în plan extinderea măsurilor de siguranță și anunță implementarea sistemului 2+1.
Acum 6 ore
16:15
25 octombrie reprezintă Ziua Armatei Române. Se sărbătorește ca atare din 1959, ca ziua în care a fost eliberat Careiul (25 octombrie 1944), considerat „ultima brazdă de pământ românesc”.
16:15
Comunitatea LGBT a organizat, sâmbătă, începând cu ora 14, un protest în faţa Teatrului Naţional, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, sub sloganul „Tradiţia noastră este iubirea”.
15:45
Lucian Romașcanu, președinte al CJ Buzău, comentează în mod ironic gestul lui Mircea Geoană de a returna ceasurile de lux primite de la Marian Vanghelie, cu ocazia trecerii la ora de iarnă.
15:30
Arcangelo D-Angelo, concurentul de la Vocea României pentru care Tudor Chirilă i-a dat mute lui Smiley în ediția de vineri seara, i-a impresionat și pe ceilalți antrenori.
15:30
Regele Mihai I al României a fost un împătimit al automobilisticii. Nu doar că-i plăcea să conducă și să colecționeze autoturisme, dar era cunoscut și ca un bun mecanic, fiind implicat în recondiționarea a zeci de mașini.
15:00
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, spune că zeci de mii de români s-au înscris deja în programul partidului pentru a cumpăra promisele apartamente cu prețuri începând de la 35.000 de euro.
15:00
Zeci de mii de credincioşi au venit din toată ţara să se închine la moaştele Sfântului Dimitrie, astfel că s-a format o coadă de 2 kilometri pe Dealul Patriarhiei.
14:45
Un medic a sugerat că adăugarea unui aliment la dietă ar putea ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă și a taliei în câteva zile.
14:45
Numărul victimelor atacului rusesc cu rachete care au lovit clădiri rezidențiale și spitalul Mecinikov din orașul Dnipro, vineri 25 octombrie, a crescut la patru morți și 20 de răniți.
14:45
George Simion, candidatul AUR la preşedinţie, neagă orice implicare a sa într-un „blat” cu PSD pentru a-i fi cedate voturi.
Acum 8 ore
14:15
A început campania electorală cu un prim conflict între PSD și AUR, provocat de afișe defăimătoare postate de George Simion.
14:15
Proteinele au un rol crucial în funcția metabolică. Cei care s-au interesat deja cu privire la modalitatea de a pierde în greutate prin exerciții fizice și dietă știu cât de importante sunt proteinele în acest proces și că pâinea nu prea are ce căuta în planul de slăbit. Cu mici excepții.
14:15
Un participant la concursul de angajare din sursă externă organizat de Poliția Română pentru ocuparea unei funcții vacante de agent în cadrul Biroului Rutier din Poliția Babadag a fost prins în timp ce încerca să fraudeze concursul.
13:45
Un clip recent, dedicat Bucureștiului și surprins cu ocazia zilelor Capitalei (21 – 22 septembrie 2024), a stârnit dezbateri intense pe internet despre frumusețea și farmecul orașului.
13:45
Potrivit armatei israeliene, 100 de avioane ale forţelor aeriene israeliene au participat la operaţiune, la aproximativ 2000 de kilometri de Israel.
13:30
Studiile arată că nu doar numărul de pași contează, ci și viteza acestora. Mersul pe jos la un ritm mai alert poate reduce riscurile de deces și boli cardiovasculare
13:15
Pe 24 noiembrie 2024, România va organiza primul tur al alegerilor prezidențiale, la care vor participa 18.994.290 de alegători în 18.968 de secții de votare.
13:15
S-a deschis circulaţia pe Bulevardul Valea Largă din sectorul 6 al Capitalei. De sâmbătă, cei care vin dinspre A1 vor ajunge mai rapid în zona sudică a Capitalei.
12:45
În noaptea de sâmbătă spre duminică, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00 (ora oficială de vară) vor opri în staţiile de parcurs şi vor pleca după noua oră.
12:45
Oamenii de ştiinţă testează prototipul unui dispozitiv, mai ieftin şi mai rapid decât cele existente, care poate depista în numai o oră cancerul.
Acum 12 ore
12:30
Izvoare analitice interne, unele fiind și ditamai experții și moderatorii de televiziune, retransmit și dezbat ”ofensiva nord – coreeană din Donbas”. Toată lumea e serioasă și gravă, prezintând lucrurile ca și cum soldatul Kim a trecut deja Prutul înot, ca soldatul sovietic.
12:30
Israelul a trimis, vineri, 25 octombrie, un mesaj Iranului în ajunul atacului, avertizând Teheranul împotriva represaliilor, scrie Axios, citând trei surse.
12:15
Mihai Onilă, un tânăr talentat în vârstă de 17 ani, a reușit să impresioneze antrenorii și publicul, vineri seara, la „Vocea României” de la ProTv. Sala a explodat după prestația sa.
12:00
11:45
Un incident minor dintr-o călătorie cu avionul i-a adus unei influencere peste 1,8 milioane de vizualizări pe TikTok.
11:45
Aplicațiile de pe iPhone pot colecta date despre activitățile și locația utilizatorilor. Descoperiți cum să dezactivați cele trei setări cheie pentru a vă proteja confidențialitatea.
11:30
Ștergerea datoriilor bancare este, pentru mulți români aflați în situații financiare dificile, ceva la care nici nu îndrăznesc să spere.
11:30
După loviturile aeriene israeliene de vineri noaptea împotriva Iranului, reacțiile internaționale au început să curgă.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.