Ce ne-ar aștepta dacă Rusia lui Putin nu va fi oprită la timp. Stelian Tănase: „Ar fi cea mai proastă situație pentru România“

Adevarul (Romania), 27 octombrie 2024 21:00

Ucraina se află într-o situație delicată, iar frontul riscă să se prăbușească dacă rușii pun mâna pe Pokrovsk. Din acel moment, Putin ar fi mai greu de oprit. Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul”, istoricul Stelian Tănase explică ce s-ar întâmpla cu România dacă rușii ar câștiga războiul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
23:15
23:15
În ultimele trei luni, roiuri de până la 150 de drone ucrainene au zburat sute de kilometri în adâncimea Rusiei, lovind spații de depozitare a rachetelor, rezervoare strategice de combustibil, aerodromuri și uzine militare, se arată într-o amplă analiză Wall Street Journal.
Acum o oră
22:45
Forțele rusești au recuperat aproape jumătate din terioriile ocupate în timpul ofensivei sale transfrontaliere în regiunea Kursk a Rusiei în această vară, în contraatacuri ce pun sub semnul întrebării capacitatea ucrainenilor de a menține aceste teritorii în perioada următoare,
Acum 2 ore
22:15
Conservatorii conduşi de fostul premier Boiko Borisov s-au clasat primii la alegerile legislative organizate duminică în Bulgaria, potrivit exit-poll-urilor, dar incertitudinea persistă cu privire la posibilele combinaţii pentru formarea unui guvern stabil, după şapte alegeri în trei ani şi jumătate
22:00
Fostul preşedinte bolivian Evo Morales a declarat că duminică asupra maşinii în care se afla s-au tras cel puţin 14 focuri de armă, susţinând că tentativa de asasinat a fost pusă la cale de actualul şef al statului şi principalul său contracandidat la alegerile din 2025, Luis Arce.
21:45
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a îndemnat duminică autorităţile electorale din Georgia să investigheze „neregulile” din alegerile legislative câştigate sâmbătă de partidul pro-rus de guvernământ, un rezultat contestat de opoziţia pro-europeană.
21:30
La Adevărul Live, psihologul Aloma Odogwu explică despre cum să ne vindecăm și cum să înțelegem singurătatea?
Acum 4 ore
21:15
Necesarul de instalații aferente panourilor fotovoltaice depinde de consumatorii din casă și de consumul lunar, dar și de suprafața locuinței sau a încăperilor care necesită încălzire.
21:15
Un bărbat a fost bătut cu bestialitate, duminică, în apropiere de Bucureşti, când, după ce l-a urmărit cu maşina din Dâmboviţa, un şofer beat, împreună cu doi amici, a reuşit să-l blocheze.
21:15
Zodia Gemeni atrage noi începuturi, iar nativii din Fecioară sunt nevoiti să facă unele compromisuri. Lorina, astrologul Click!, are predicții complete pentru luni, 28 octombrie, în cazul tuturor semnelor Horoscopului.
21:00
Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a prezentat duminică o propunere pentru un armistiţiu de două zile în Fâşia Gaza pentru eliberarea a patru ostatici deţinuţi pe teritoriul palestinian.
21:00
Ucraina se află într-o situație delicată, iar frontul riscă să se prăbușească dacă rușii pun mâna pe Pokrovsk. Din acel moment, Putin ar fi mai greu de oprit. Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul”, istoricul Stelian Tănase explică ce s-ar întâmpla cu România dacă rușii ar câștiga războiul.
20:45
Echipa naţională feminină de handbal a României a pierdut, duminică, ultimul meci din cadrul Turneului Carpaţi, cu Brazilia.
20:45
Se apropie Crăciunul, perioada din an în care oamenii cheltuie cel mai mult pe cadouri, exploatată la maximum de rețelele de cerșetorie.
20:30
Mircea Bravo și-a cumpărat o casă în cel mai scump oraș din România, Cluj. Și asta nu este tot. Vila comediantului este mai mult decât generoasă. Are două etaje și este situată într-un cartier de lux clujean. Imaginile au devenit virale la scurt timp.
20:15
Rusia transportă soldați nord-coreeni pe front în camioane cu numere de înmatriculare civile, au informat duminică serviciile de informații militare ale Ucrainei (HUR), relatează Kyiv Independent.
20:00
Rezultat neaşteptat în meciul Oţelul Galaţi - Unirea Slobozia din etapa a 14-a a Superligii de fotbal, unde Slobozia a câştigat, în deplasare, în faţa Oţelului, la o diferenţă de două goluri, gazdele nereuşind să marcheze niciun gol.
20:00
Un expert britanic în relaţii, Kate Mansfield, declară că o diferenţă mare de vârstă între parteneri ar putea să constituie formula magică pentru o relaţie de durată şi dă ca exempu câteva cupluri celebre de la Hollywood.
19:45
Ana Wagner vine la Adevărul Live. Împreună cu Ana intrăm în culisele artei contemporane
Acum 6 ore
19:00
O tânără murit, iar un bărbat și un copil au rămas încarcerați, duminică, într-o mașină spulberată de un tren, în Dolj. Circulaţia feroviară este temporar oprită pe ambele fire de circulaţie între Jianca şi HM Leu.
18:30
Cineva care prepară pizza cu aluat tradițional - care necesită dospire - poate fi sceptic la vestea că există și alternative gata în doar cinci minute. Și nu vorbim de produse congelate.
18:30
Loteria Română organizează duminică, 27 octombrie 2024, noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la extragerile de joi, 24 octombrie 2024, a acordat 21.773 de câștiguri în valoare totală de peste 1,32 milioane de lei.
18:15
Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 29 rănite într-un atac terorist, când un camion a intrat într-o stație de autobuz din apropierea unei baze militare israeliene la nord de Tel Aviv.
18:00
Un tânăr a povestit cum a reușit să-și găsească un loc de muncă bine plătit, într-un timp relativ scurt. Sfaturile sale au devenit virale pe rețelele de socializare, iar mulți dintre cei care aflați în căutarea unui job spun că îi vor urma pașii.
17:45
La Adevărul Live vine Mugurel Mărgărit, Director executiv al Fundației Regale Margareta a României. Împreună cu el intrăm în culisele programului
17:45
Premierul Marcel Ciolacu susține că în construcția bugetul pentru anul 2025 se va ține cont și de o reducere a impozitării pe salarii de 5%, astfel încât veniturile românilor să crească.
17:30
Iarna transformă Europa într-un tărâm de poveste, iar alegerea destinației perfecte poate fi influențată de semnul tău zodiacal.
Acum 8 ore
17:15
Începând de luni, Administraţia Străzilor Bucureşti, prin Trustul de Clădiri Metropolitane, va executa lucrări de reparaţii pe banda dedicată transportului public situată pe Aleea III din Piaţa Unirii.
17:15
Liderul sindicaliştilor de la metrou, Marian Artimon declară că, dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate nici pe 31 octombrie de către Metrorex, vor intra în grevă.
16:45
De la începutul războiului la scară largă dus de Rusia împotriva Ucrainei ANAF a verificat peste 10.500 de persoane fizice și juridice pentru a vedea dacă sunt deținute sau controlate de oameni de afaceri și companii rusești supuse sancțiunilor internaționale
16:30
Documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau prezintă momente-cheie care definesc incendiul din clubul bucureştean cu acelaşi nume, în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa.
16:00
Oana Roman şi fiica sa au avut parte de o surpriză neplăcută la cazarea într-un hotel din Cipru, unde au plecat în vacanţă vineri.
15:45
Implicațiile interferenței Rusiei în alegerile din Moldova și Georgia ar trebui să fie luate cu toată seriozitatea pe care o merită.
15:45
Pieptul de pui se gătește rapid și reprezintă un dintre primele opțiuni pentru cine ține la siluetă, fiind o excelentă sursă de proteină slabă. Inconvenientul cel mai des invocat este acela că preparatele din această carne sunt fade și uscate.
15:30
Halloween-ul 2024 în București aduce o varietate de evenimente pentru toate vârstele, de la festivaluri cu artiști celebri la petreceri tematice și ateliere pentru copii.
Acum 12 ore
15:15
Dan Pierșinaru vine la Adevărul Live într-o ediție dedicată designerilor care au reinventat vechiul meșteșul al pielăriei în arta contemporană.
15:15
La 81 de ani, Rodica Mandach mărturiseşte că nu regretă că i-a furat iubitul prietenei sale, alături de care a avut o căsnicie fericită timp de 13 ani.
15:00
14:00
Oficialii iranieni ar trebui să stabilească cel mai bun mod de a demonstra puterea Teheranului în fața Israelului după atacul împotriva mai multor ținte militare, a declarat duminică liderul suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei, citat de agenția de presă oficială IRNA, transmite Reuters.
14:00
Două persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni care a luat foc, sâmbătă, pe Dunăre, s-au salvat aruncându-se în apă.
13:45
Un șofer în vârstă de 70 de ani a primit o amendă de peste 1.400 de lei după ce, duminică, a pus în pericol siguranța participanților la trafic pe Drumul Expres Craiova-Pitești circulând pe contrasens.
13:30
Toate sondajele îl dau pe Ciolacu viitor preşedinte, şi PSD principal partid câştigător în alegerile parlamentare.
13:15
13:00
Țările din NATO ar avea opțiuni limitate de răspuns după ce Coreea de Nord a trimis soldați în Rusia pentru a lua parte la războiul împotriva Ucrainei, însă acestea ar putea include cel puțin două modalități de răspuns, a relatat Bloomberg, citând surse.
13:00
O urmărire demnă de un scenariu hollywoodian a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Galați. Polițiștii au pornit pe urmele unei mașini conduse de un bărbat, despre care au aflat ulterior că nu deține permis. În goana nebună, fugarul a lovit autospeciala poliției de mai multe.
12:30
Meteorologii au publicat prognoza pentru intervalul 28 octombrie-4 noiembrie.
12:15
Doi dintre cei mai cunoscuți clarvăzători ai lumii, ale căror previziuni s-au împlinit în mare parte, ar fi făcut exact aceeași predicție înfricoşătoare pentru anul 2025.
12:00
La Adevărul Live, medicul specialist urolog, dr. Lucian Bratu îți spune tot ceea este important să cunoști despre adenomul de prostată, cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului
12:00
Un camion a intrat, duminică, într-o staţie de autobuz din centrul Israelului. Zeci de persoane sunt rănite, potrivit echipelor de intervenţie israeliene.
11:45
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă pentru cinci judeţe din Moldova, valabilă până la ora 12.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.