Odă ceaușistă pentru Lipă, la 60 de ani: șefa sportului românesc, sărbătorită ca pe vremea comunismului

Adevarul (Romania), 28 octombrie 2024 10:30

Din păcate, trăim într-o țară în care vechile obiceiuri dispar foarte greu. Sau nu dispar!

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
13:15
Problemele economice și lipsa resurselor umane îl pot forța pe președintele rus Vladimir Putin să ia decizii importante cu privire la modul în care să folosească resursele pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care este purtat războiul pentru a păstra stabilitatea regimului său.
13:15
Luni dimineața, centrala telefonică a Primăriei Sectorului 5 a fost atacată cibernetic de hackeri.
13:15
Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficiente energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei, a anunțat luni ministrul Mediului, Mircea Fechet.
13:15
Rețeaua de mituire a alegătorilor moldoveni, realizată prin intermediul unei bănci ruse de oamenii oligarhului fugar Ilan Șor, a fost elaborată de serviciile speciale rusești, anunță șeful Procuraturii Generale din Republica Moldova, Ion Munteanu.
13:15
123Credit.ro anunță extinderea portofoliului său de servicii financiare cu lansarea unei noi divizii specializate în finanțarea leasing-urilor auto și a creditelor pentru companii.
Acum 30 minute
13:00
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat luni că avizul Guvernului asupra proiectului de lege privind pensiile militare nu a fost unul negativ, ci în document se spune că este "decizia Parlamentului".
13:00
Au fost vânduți deja 1,5 milioane metri cubi de lemn anul acesta gospodăriilor care încă mai folosesc acest mod tradițional de încălzire, transmite ministrul Mediului, Mircea Fechet, la un eveniment de specialitate, potrivit Agerpres. Printre altele, a vorbit și despre renunțarea la lemn ca resursă
13:00
Cuba s-a confruntat vreme de mai multe zile cu pene de curent în toată insula. Guvernul s-a străduit să repună în funcțiune rețeaua electrică, care a cedat de mai multe ori. Cubanezii se tem că nu vor mai avea alimente, apă și sunt îngrijorați cu privire la viitorul țării, scrie The Guardian.
Acum o oră
12:45
Data alegerilor parlamentare pentru alegerea reprezentaților la Camera Deputaților și Senat a fost stabilită de Guvernul României pentru duminică, 1 decembrie 2024, chiar de ziua Națională a României.
12:30
Peste două treimi dintre români ar prefera ca viitorul președinte al țării să fie mai degrabă un candidat pro-occidental decât unul anti-occidental. Peste 70% dintre cei intervievați își doresc ca acesta să fie o persoană cu experiență, conform un sondaj realizat de INSCOP Research.
12:30
Termoenergetica anunță lucrări în sectoarele 3, 4 și 6 ale Capitalei până pe 29 octombrie, iar în alte zone, până la 1 noiembrie.
Acum 2 ore
12:15
Un student francez și-a luat viața după ce a apelat la serviciile unui fals chirurg pentru un implant de barbă. După operație bărbatul a aflat că „medicul” era de fapt agent imobiliar.
12:15
Premierul Marcel Ciolacu a reiterat, luni, faptul că TVA nu va crește, subliniind că prin reducerea cheltuielilor bugetare în continuare și o mult mai bună colectare a veniturilor se pot îndeplini angajamentele negociate.
12:00
Forţele ruse care luptă în Ucraina au extras cu succes un cetăţean american din estul Ucrainei care le-ar fi ajutat în secret să atace ţinte ucrainene timp de cel puţin doi ani, a relatat luni, 28 octombrie, presa de stat din Rusia.
12:00
„Tu crezi că, dacă dispare cuvântul moarte din dicționare, moartea moare?”, îl chestionează Făt-Frumos pe învățatul său cal, Eduard. Este o întrebare-cheie, al cărei răspuns este povestea însăși.
12:00
Trofeul acordat de revista „France Football“ va fi decernat în cadrul unei ceremonii, la Paris.
12:00
Jerry Hicks, un maestru tâmplar din Banner Elk, a găsit o bancnotă de 20 de dolari în parcarea magazinului şi a cheltuit-o pe un bilet de loterie răzuibil.
11:45
Preţurile la gaze şi energie electrică nu vor fi mai mari iarna aceasta, în raport cu perioada similară precedentă, schema de compensare-plafonare fiind în vigoare până la 1 aprilie 2025, a declarat, luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
11:30
Orașul din România căruia comuniștii i-au schimbat numele pentru că „era prea țărănesc” este intens vizitat astăzi, iar zeci de mii de oameni trăiesc aici.
11:30
Livrările de arme ale Coreei de Nord către Rusia pentru a fi utilizate în războiul acesteia împotriva Ucrainei se ridică la 5,5 miliarde de dolari, se arată într-un studiu publicat de Fundaţia Friedrich-Naumann.
Acum 4 ore
11:15
Aragazele pe gaz provoacă anual 40.000 de decese în Europa, eliberând poluanți periculoși care afectează sănătatea inimii și plămânilor.
11:15
Rusia transportă soldați nord-coreeni către linia frontului cu ajutorul unor camioane cu numere de înmatriculare civile, a informat agenția de informații militare a Ucrainei (HUR) pe 27 octombrie.
11:15
Antrenorul de 53 de ani a lămurit un subiect de mare interes, în lipsa fotbalului de calitate.
11:00
Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a fost prezent duminică la un miting electoral în Madison Square Garden din New York, care a început cu o serie de afirmații vulgare și rasiste din partea unor susținători ai fostului președinte.
11:00
10:45
Șoferul unei ambulanţe private, care trebuia să transporte bolnavii la dializă, a fost depistat de poliţişti sub influența alcoolului, după ce a pierdut controlul asupra volanului și a provocat un accident rutier.
10:30
Gérard Depardieu, 75 de ani, trebuia să se prezinte luni la procesul său pentru agresiune sexuală. Avocatul său a anunţat însă, pentru FranceInfo, că acesta nu va fi prezent la audiere şi că actorul a cerut amânarea procesului „pentru a putea fi prezent”
10:30
Din păcate, trăim într-o țară în care vechile obiceiuri dispar foarte greu. Sau nu dispar!
10:30
Şase cetăţeni din Republica Moldova, cu vârsta între 10 şi 47 de ani, au fost expulzaţi din România după ce au fost depistaţi stând ilegal pe teritoriul ţării, în cadrul unei acţiuni de control a poliţiştilor de imigrări din Vrancea.
10:00
SUA şi Coreea de Sud preconizează pentru săptămâna aceasta o întâlnire la nivelul miniştrilor de externe şi ai apărării la Washington, pe fondul creşterii tensiunilor generate de informaţiile privind desfăşurarea de trupe nord-coreene în Rusia.
10:00
Parlamentarul britanic Mike Amesbury a fost suspendat de Partidul Laburist după ce mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere l-au arătat lovind cu pumnii un bărbat în stradă.
09:45
O femeie arestată preventiv ar fi fost trimisă pe nedrept la o închisoare numai pentru bărbați și obligată să rămână acolo peste noapte pentru că avea „trăsături masculine”.
Acum 6 ore
09:15
Mai multe despăgubiri pentru vaccinul Covid ar putea fi acordate la mii de persoane „rămase cu handicap” în urma vaccinării cu AstraZeneca. În Marea Britanie se va înființa un nou program pentru plata compensațiilor celor care suferă de afecțiuni cauzate de această vaccinare.
09:15
Muncitorii de la uzinele Volkswagen AG din Germania vor înceta luni lucrul pentru a se alătura protestelor faţă de planurile echipei manageriale vizând închideri fără precedent de uzine în Germania.
08:45
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat luni componenţa consorţiului care va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.
08:15
08:00
Un sat din Hunedoara devenise faimos la începutul secolului XX pentru nucile cultivate de localnici. În Sibișel, nucile au mai puțină căutare în prezent, însă dealurile sale sunt împânzite de vestigii antice și medievale.
08:00
Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite se va reuni, luni pentru a discuta despre atacul Israelului asupra Iranului, a anunţat duminică Elveţia, care deţine preşedinţia Consiliului.
07:45
Fostul șef al securității lui Mohammed Al Fayed a dezvăluit că omul de afaceri obișnuia să se refere la Prințul Philip ca fiind „Asasinul” și că era obsedat să trăiască mai mult decât regretatul Duce de Edinburgh.
07:30
Un „grup armat” a încercat să treacă frontiera dintre Ucraina și Briansk, afirmă guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz.
Acum 8 ore
07:15
De curând, presa din Ungaria s-a arătat deranjată și a comentat pe larg un articol al nostru publicat acum câteva săptămâni și numit Filmul despre Iancu de Hunedoara, soft power-ul unguresc și visul lui Viktor Orban, disponibil aici.
07:15
Cercetător la Institutul Universitar European din Italia, Veronica Anghel explică, pentru „Adevărul, ce soluții ar avea România dacă SUA vor continua pivotarea spre Indo-Pacific, iar prezența americană în Europa va fi redusă.
07:15
07:00
În ziua de 28 octombrie, se naște miliardarul Bill Gates, care va schimba cursul tehnologiei și cunoscutul actor Ilarion Ciobanu.
07:00
Câteva mii de persoane au manifestat duminică în Insulele Canare împotriva imigraţiei ilegale din acest arhipelag spaniol, care se confruntă cu o creştere a numărului de sosiri ilegale de ambarcaţiuni pe ţărmurile sale.
06:45
Preşedinta Georgiei a declarat, duminică, că nu recunoaşte rezultatele alegerilor parlamentare din weekend, care, potrivit oficialilor electorali, au fost câştigate de partidul de guvernământ, adăugând că ţara a fost victima unei „operaţiuni speciale ruseşti”.
06:45
Experiența unei turiste din SUA a adus in atenție un aspect important pentru iubitorii de călătorii, unde să ne ținem pașapoartele
06:45
Potrivit prognozei meteo de azi, 28 octombrie 2024, vremea continuă să se încălzească. Gradele din termometre vor fi peste cele normale perioadei.
06:30
Elena Lasconi candidata USR la alegerile prezidenţiale, a declarat, despre faptul că l-a lăudat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că nu vrea să se mărite cu el şi nu l-a aplaudat pe Traian Băsescu pentru că a colaborat cu Securitatea, pentru că detestă securiştii.
06:15
Câteva așezări pastorale din Carpați, localitățile din ținutul lui „Dracula” ori din vecinătatea mănăstirilor medievale din nordul Moldovei și satele de pescari din Delta Dunării au devenit primele sate turistice ale României comuniste, într-un plan menit să stimuleze turismul în zona ruralǎ.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.