Motivele pentru care speranța de viață își frânează creștere. Oamenii nu mai trăiesc atât de mult ca înainte

Adevarul (Romania), 28 octombrie 2024 21:00

Cercetătorii au observat că, deși în trecut oamenii trăiau din ce în ce mai mult, această tendință pozitivă pare să se fi oprit, iar în unele cazuri chiar să se inverseze.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
23:15
Statele Unite nu vor impune noi limite privind utilizarea de către Ucraina a armelor americane dacă Coreea de Nord intră în luptă, a declarat Pentagonul luni.
23:15
„Marinarii“, în subsolul clasamentului, au dat de o pretendentă la titlu, în ultimul meci din etapa a 14-a.
Acum o oră
22:45
Sistemele Iron Beam vor fi integrate în rețeaua de arme israeliene de apărare aeriană în termen de un an.
Acum 2 ore
22:15
Oțetul de mere este un ingredient versatil, bun atât pentru gătit, cât și pentru sănătate.
22:00
Un parc de distracții din Franța lansează un concurs privind căutarea unei săbii de aur de 250.000 de euro.
22:00
Formația madrileană nu va avea niciun reprezentant la un show așteptat de toată planeta.
21:30
Un bărbat de 40 de ani, din județul Arad, a fost arestat preventiv sub acuzația de viol repetat asupra nepoatei sale, în vârstă de 12 ani, pe o perioadă de aproximativ un an și jumătate.
Acum 4 ore
21:15
Președintele din Coreea de Sud, Yoon Suk Yeol, anunță că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina s-ar putea produce mai repede decât se estima.
21:00
Armatele din întreaga lume rulează scenarii de luptă folosind software-ul companiei britanice Slitherine, care a creat un produs destinat pasionaților de jocuri video, dar care a atras apoi atenția Pentagonului, relatează Wall Street Journal.
21:00
Cercetătorii au observat că, deși în trecut oamenii trăiau din ce în ce mai mult, această tendință pozitivă pare să se fi oprit, iar în unele cazuri chiar să se inverseze.
21:00
Democrația și statul de drept sunt în pericol în Republica Moldova, avertizează autoritățile. Crima organizată finanțată de Rusia încearcă să preia controlul asupra țării.
21:00
Agresivitatea în trafic a șoferilor poate fi reclamată, începând din 27 octombrie, direct pe o aplicaţie a Ministerului de Interne. Cunoscutul chef Adi Hădean e de părere că agresivitatea de orice fel se combate tot cu agresivitate și autoritățile au instrumente pentru a face asta.
20:45
Alegătorii vor vota în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea votat, pe buletine de vot separate.
20:15
Actualul președinte al SUA, Joe Biden, a votat anticipat în statul său de reședință la alegerile prezidențiale de la 5 noiembrie.
20:15
Este vorba despre Ibisul chel care a fost văzut în regiunea Occitania. Pasărea este considerată dispărută din Europa Centrală și de Vest de 300 de ani.
20:15
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că nu va susține niciunul dintre cei doi candidați ai turului doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, îndemnând cetăţenii să voteze candidatul pe care-l consideră ei.
20:00
Candidatul USR la prezidențiale, Elena Lasconi, a anunțat că intenționează să-l schimbe pe șeful DNA, Marius Voineag.
20:00
Orice act de amenințare se naște pe credința într⁠-⁠o întâmplare probabilă, adică pe frică.
19:45
Trăim într-o lume agitată, care ne ține mereu în mișcare. De cum deschidem internetul, suntem bombardați cu cele mai noi informații...
19:30
Apple dezvoltă o aplicație mobilă inovatoare, concepută pentru a ajuta persoanele cu prediabet să-și ajusteze obiceiurile alimentare și să adopte un stil de viață mai sănătos.
19:30
A cântat pe versurile lui Alexandru Mandy și Marin Sorescu; a plecat în Canada, dar s-a întors în România iubirilor lui, muzica, poezia și teatrul.
19:30
O femeie din Florida a fost găsită vinovată de crimă, după ce autoritățile au declarat că și-a închis prietenul într-o valiză și l-a lăsat să moară.
19:30
Medicii susțin că organismul copilului este mai pregătit să proceseze alimentele și să stocheze energie dimineața, deoarece anticipează o perioadă de activitate pe parcursul zilei.
Acum 6 ore
19:15
Se apropie Crăciunul și deși pentru mulți britanici asta înseamnă o excursie pe Oxford Street pentru a cumpăra cadouri pentru familia lor, infractorii români au altă preocupare, scrie Daily Mail.
19:15
Premierul Michel Barnier al Franței a fost operat în weekend, a anunţat luni Guvernul, conform Reuters.
18:30
Corinna Kopf, o influenceriță cunoscută pentru fotografiile și videoclipurile pe care le posta pe OnlyFans, a luat o decizie neașteptată.
18:30
Incident într-un mall din Cluj, unde un agent de securitate a avut, duminică, o altercație cu o hoață, dar nimeni nu a intervenit.
18:15
Aderarea României la spațiul Schengen cu frontierele terestre reprezintă un interes mai mare Ungariei decât țării noastre, conform Peter Szijjarto, șeful diplomației maghiare.
18:15
Dronele fără pilot care trec „ilegal” frontiera de stat a României vor putea fi distruse sau neutralizate, dacă zborul acestora nu va putea fi „luat sub control” de către forțele militare române sau ale NATO.
17:45
Rețeaua de socializare X, deținută de Elon Musk, a devenit un vehicul pentru răspândirea teoriilor conspirației legate de frauda electorală, cu ajutorul programului bazat pe inteligență artificială Grok, o funcție la care au acces doar utilizatorii premium.
17:45
Împrumutul va fi acordat de Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA), prin intermediul fondului Băncii Mondiale.
17:45
Vremea se răcește și vin ploile la începutul lui noiembrie. Ce spun meteorologii?
17:30
Un elev de clasa a 6-a din Iași a reușit să șteargă nota pusă de un profesor de muzică în catalog, după ce a mers împreună cu părinții în instanță.
Acum 8 ore
17:15
Mai multe surse ucrainene au relatat că trupele ruse controlează o parte semnificativă a orașului Selidovo , dar nu ocupaseră complet localitatea luni, 28 octombrie.
17:15
Blocul ARO-Patria, clădire emblematică pentru arhitectura modernă din perioada interbelică, va fi consolidat cu fonduri naţionale nerambursabil
17:00
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță că luni s-au desfășurat probe pe rețeaua feroviară modernizată de pe Coridorul IV Pan-Europea pentru circulația reală a trenurilor.
17:00
Statul are datorii restante de aproape un an către furnizorii de energie, a spus luni Dana Dărăban, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).
17:00
Într-o seară magică pe scena din Las Vegas, vocea puternică a lui Adele a fost întreruptă brusc de o emoție copleșitoare.
16:45
Din cauza structuriii din lemn, flăcările s-au extins rapid asupra întregii clădiri.
16:30
Constănțeanca de 33 de ani are patru înfrângeri în cinci partide disputate după suspendarea pentru dopaj.
16:30
Cum a ajuns chirurgia minim invazivă să facă parte din rutina zilnică a medicului. Ce este de dorit pentru viitorul chirurgiei robotice și secretul unei bune colaborări cu pacientul.
16:30
Elena Lasconi, președinte USR și candidat la alegerile prezidențiale, a declarat la dezbaterea electorală organizată de Antena 3 CNN că Mircea Geoană s-a întâlnit, recent, cu o persoană care „conduce o divizie de hackeri care au manipulat alegerile în peste 30 de ţări din lume".
16:15
Fosta primă doamnă Michelle Obama a intrat sâmbătă în campania electorală pentru a o sprijini pe Kamala Harris, făcând apel să fie votat un „un adult la Casa Albă” și lansând un atac extraordinar asupra lui Donald Trump, pe care l-a acuzat de minciuni, gesturi copilărești și declin moral.
16:15
Preţurile energiei electrice din piaţa de echilibrare au ajuns exagerat de mari față de cele din Piaţa pentru Ziua Următoare, devenind insuportabile pentru producătorii din sectorul regenerabilelor.
16:00
Un fost deținut rus trimis pe front și-a împușcat zece camarazi în timp ce dormeau și a dezertat, în regiunea Zaporojie, raportează canalul de Telegram „Spy Dossier”
16:00
Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a fost eliberat din funcție.
16:00
Washingtonul şi Bruxellesul cer o anchetă cu privire la posibile fraude electorale, după victoria Partidului prorus Visul Georgian în alegerile legislative de sâmbătă din Georgia, relatează AFP.
15:45
Ministerul Sănătății a anunțat eliberarea dr. Cătălin Apostolescu din funcția de manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Decizia a fost luată din cauza existenței unor restanțe de plată pentru o perioadă de trei luni consecutive, care depășesc termenul scadent.
15:30
Doi bărbaţi suspectaţi că la începutul lunii august au omorât o persoană vârstnică în județul Prahova, peste care intraseră în casă cu scopul de a-i fura banii, au fost arestaţi preventiv după aproape trei luni.
15:30
Patru bărbați au fost arestați în Vâlcea după ce au provocat un scandal uriaș la un botez, fiind acuzați de încăierare, distrugere și alte infracțiuni.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.