Despre noua politică publică de proprietate privată

Contributors.ro, 4 aprilie 2025 09:50

Noua politică publică de proprietate privată, aprobată săptămâna trecută în Parlament, marchează un pas important în direcția îmbunătățirii guvernanței corporative a societăților deținute de stat. Propusă de către Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), în contextul aderării la OECD și implementării PNRR, aceasta stabilește rațiunea și obiectivele statului cu privire la deținerea […] Articolul Despre noua politică publică de proprietate privată apare prima dată în Contributors.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Contributors.ro

Ieri
09:20
              Nu cred că vreuna din temele pe care agenda zilei ne face să le discutăm până la nesaț, clipă de clipă, este cu adevărat importantă. Nici cea despre turma noastră de candidați la președinție (majoritatea lor n-a făcut nimic care să-i recomande pentru înalta funcție), nici cea despre eroul nostru de peste ocean, nici cea […] Articolul 35 de ani. Cine a ctitorit Humanitas? apare prima dată în Contributors.
08:00
Introducere Dezvoltarea nu este altceva decât gradul de satisfacere a cerințelor umane acceptate ca importante într-un spațiu social dat, de câștigare a libertăților fundamentale în domeniile politic, economic, social, de transparență și securitate, în principal (Sen,1999). Una dintre cele mai cunoscute măsurători în acest sens este indicele dezvoltării umane (Ul Haq, 1995), propus la nivel […] Articolul Se poate reduce sărăcia locală fără măsurarea ei? apare prima dată în Contributors.
08:00
Prima barieră în dezvoltarea industriei energetice naționale este Legea achizițiilor publice. Știm că în producția de gaze, Romgazul, cu acționariat majoritar de stat, deține aproximativ 45% din producție iar în producția de energie electrică doar regenerabilele (aproximativ 20%, luând în considerare și mica parte de hidro ce nu aparține Hidroelectrica) nu sunt sub administrarea statului. […] Articolul Ticaloșia legislației din energie  apare prima dată în Contributors.
08:00
Populara serie a Biografiilor romanțate ce face parte din diversificata ofertă de carte a editurii Polirom ne-a făcut cu puțină vreme în urmă surpriza apariției unui volum dedicat Rodicăi Ojog-Brașoveanu. Surpriză mai întâi fiindcă, deși intens savurate de cititori aparținând unor categorii sociale și de vârstă extrem de diferite, romanele polițiste provoacă un interes în […] Articolul O datorie achitată apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Înseamnă o încetinire masivă a economiei globale și, implicit, a economiei României, care este deja vulnerabilizată de ultimele guverne. Momentul acesta ne prinde cu o structură a economiei care nu produce elemente vitale pentru economia globală, iar asta înseamnă că multe firme străine pot începe tăierile de la noi. Momentul acesta ne prinde și cu […] Articolul Ce înseamnă pentru România taxele vamale impuse de Trump? apare prima dată în Contributors.
12:10
Revizionismul avansează rapid și demolează ordinea mondială (Pax Americana) de unde ne-am fi așteptat cel mai puțin. Exact urmașii celor care au construit după 1918 (începând cu Fourteen Points Speech al lui Woodrow Wilson), 1944 (debarcarea de pe Omaha Beach) și 1987 (Mr. Gorbachev, tear down this wall!) lumea liberă – și a valorilor universale […] Articolul „Închis pentru revizie generală”. Trump II răscolește lumea apare prima dată în Contributors.
09:30
A vorbi despre lene, în România, e o întreprindere riscantă. Nici nu știi cum poți activa, din greșeală, complexul muștei pe căciulă. De aceea mă grăbesc să adaug că nu despre accepțiunea pe care o atribuim îndeobște lenei va fi vorba în cele ce urmează. În graba noastră, trecem prea repede peste o distincție esențială: […] Articolul Despre câteva răgazuri apare prima dată în Contributors.
7 aprilie 2025
12:40
Dacă ai merge pe stradă și ai întreba oamenii cu ce asociază imaginația – cu impulsurile sau cu maturitatea? – probabil că cei mai mulți vor asocia imaginația cu impulsurile. Maturitatea este greoaie și antipatică. Impulsurile, în schimb, par autentice și libere. Maturitatea e percepută ca fiind de partea trecutului și refractară la nou, impulsurile […] Articolul Despre timp, maturitate și imaginație – o schiță apare prima dată în Contributors.
12:20
Miniștri de externe ai statelor membre NATO s-au întâlnit la Bruxelles în perioada 3-4 aprilie. Înainte de reuniune, Secretarul-General NATO, Mark Rutte, a anunțat pentru presă faptul că investițiile pentru industria de apărare reprezintă un punct cheie pe agenda reuniunii. „Ne vom concentra pe consolidarea apărării noastre colective”, a declarat el, subliniind că „aceasta este […] Articolul Miza întâlnirii Miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO apare prima dată în Contributors.
06:00
Nora, și cea mai celebră, și cea mai jucată scriere ibseniană destinată scenei, intră în repertoriul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț grație unui spectacol cumva atipic conceput și regizat acolo de Ciprian V. Nechita. Atipic chiar și în contextul în care mai toate piesele norvegului  au fost supuse în anii din urmă unor drastice operațiuni […] Articolul O “Noră” atipică apare prima dată în Contributors.
6 aprilie 2025
20:50
Totul, dar cu adevărat totul, este interpretare și uitare Cuvânt înainte :  Autorul textului care urmează  nu este nici jurnalist, nici politolog, și nici istoric. Om de rând, ca milioane de alți oameni, scopul lui în viață a fost crearea unei familii și a unei cariere profesionale. Dar marea istorie l-a urmărit. Iată povestea acestei nenorociri, […] Articolul File dintr-un jurnal. Angela, Gerhard și Vladimir: Cum s-a scris tăcut destinul Europei apare prima dată în Contributors.
08:30
              De curând, am avut șansa de a vedea expoziția „Caravaggio 2025” de la Roma, deși pe aceea consacrată pictorului și contemporanilor lui, de la Timișoara, n-am apucat-o. Apreciat pentru coloritul pânzelor sale și pentru tehnica contrastului dintre umbră și lumină, neliniștitul artist italian de la cumpăna anului 1600, s-a făcut celebru mai ales prin […] Articolul Ochiul nu se satură de câte vede – Caravaggio 2025 apare prima dată în Contributors.
5 aprilie 2025
14:20
Din punct de vedere extern, decizia fără precedent de anulare a alegerilor prezidențiale din 2024 a legat ireversibil imaginea internațională a României de ordinea internațională liberală. Acest act nu a fost doar un motiv de contestare, ci și unul de recunoaștere pentru țară. Articolul România: de la beneficiar, la producător regional al ordinii internaționale liberale în epoca suveranismului apare prima dată în Contributors.
10:30
Ne împăcăm cu gândul că o criză profundă paște omenirea. Orice criză aduce în prim plan două fenomene surori: pentru cei curajoși se ivesc oportunități nebănuite, pentru cei slabi de înger o teamă imposibil de reprimat. Individual, fie într-un caz, fie în celălalt angoasa este atotprezentă. În jurul nostru, însă, iarna pleacă chiar dacă face […] Articolul Zori de lume nouă. O cronică în fragmente apare prima dată în Contributors.
09:50
Inspirat de decizia președintelui Trump de a redenumi Golful Mexic în “Golful Americii”, un deputat regional rus propune ceva și mai și: schimbarea numelui Mării Negre în “Marea Rusă”. Știrea o găsiți aici. În jurul Mării Negre, greșelile de ortografie pot cauza evenimente politice, drept care se cer câteva precizări lingvistice, ne avertizează istoricul Charles […] Articolul Rușii vor să redenumească Marea Neagră. Pe model Trump apare prima dată în Contributors.
4 aprilie 2025
10:50
Ce profesor are ”performanțe” mai mari, cel ai cărui elevi dintr-o clasă de top ai unui colegiu național de top au rezultate de top la concursurile școlare și la evaluările naționale sau cel care reușește să urce o clasă ”de sacrificiu” dintr-un liceu industrial ponosit la un nivel decent de promovabilitate? Eu unul nu am nicio ezitare în a da răspuns. Articolul Plata profesorilor ”în funcție de performanță”: O utopie? Un clișeu propagandistic? apare prima dată în Contributors.
09:50
Noua politică publică de proprietate privată, aprobată săptămâna trecută în Parlament, marchează un pas important în direcția îmbunătățirii guvernanței corporative a societăților deținute de stat. Propusă de către Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), în contextul aderării la OECD și implementării PNRR, aceasta stabilește rațiunea și obiectivele statului cu privire la deținerea […] Articolul Despre noua politică publică de proprietate privată apare prima dată în Contributors.
06:10
Unul dintre principalele merite ale filmului Operațiunea Black Bag constă în faptul că repune în drepturi depline filmul cu spioni. Vedem în acțiune oameni reci, calmi, veșnic stăpâni pe sine, chiar și atunci când se găsesc în situații cum nu se poate mai dificile ori când au a-și spune unul altuia lucruri dintre cele mai […] Articolul Șapte zile apare prima dată în Contributors.
3 aprilie 2025
13:10
România traversează o perioadă de turbulență politică și economică. Suprapuse cu incertitudinea actuală pe plan intern sunt problemele structurale mai profunde, generate de schimbările economice și politice globale, care necesită tot mai mult atenția și reacția factorilor de decizie locali. Acest articol sintetizează principalele concluzii ale unui studiu diagnostic asupra economiei românești la începutul anului […] Articolul ANALIZĂ România la 80%: priorități pentru o nouă realitate economică apare prima dată în Contributors.
2 aprilie 2025
11:20
Printre numeroasele curiozități ale noii abordări americane a războiului ruso-ucrainean se numără presupunerea că alegerile anticipate din Ucraina ar putea fi utile sau chiar decisive în încheierea luptelor. În special, afirmația că o schimbare rapidă la vârful Ucrainei, și anume un nou președinte, ar putea contribui la obținerea păcii este susținută în prezent nu numai […] Articolul Chiar dacă ar avea loc, alegerile din Ucraina nu ar pune capăt războiului ruso-ucrainean apare prima dată în Contributors.
10:20
Sunt cu soția, vrem să mergem acasă. Comandăm un Uber. Ne preia o Skoda Octavia neagră, cu un interior elegant, fin odorizat. La postul de radio știri. Putin refuză condițiile de pace propuse de americani. Nu îmi pot abține un comentariu către Dana, despre amuzamentul cu care Putin îl joacă pe degete pe Trump. Intervine […] Articolul SRI-ul să meargă cu taxiul! apare prima dată în Contributors.
07:50
Au trecut aproape 7 ani de la apariția în limba română, la editura ieșeană Polirom, a cărții lui Paul Lendvai, Ungaria lui Orbán. Lendvai, ziarist de meserie, stabilit după Revoluția din 1956 la Viena, comentator politic experimentat al spațiului politic est-european (așa cum au mai fost, de pildă, cam în aceeași vreme Victor Meyer sau […] Articolul Nesigurul Orbán apare prima dată în Contributors.
1 aprilie 2025
08:20
Europa trebuie să investească în securitatea și apărarea continentului, în timp ce continuă să susțină Ucraina să facă față agresiunii Rusiei. Pentru a aborda eficient aceste provocări, "Cartea Albă" subliniază câteva direcții de acțiune: (i) închiderea lacunelor de capabilități, cu un accent pe capabilitățile critice identificate de statele membre; (ii) sprijinirea industriei de apărare europene prin cerere agregată și achiziții comune; Articolul După optzeci de ani. Reînarmarea Europei apare prima dată în Contributors.
31 martie 2025
19:40
În lumea noastră mică totul pare neschimbat. Cumpărăm lapte de la același magazin, plătim facturi la același ghișeu, facem duminica aceiași mici la grătar și lunea mergem la servici în același trafic. Aparent nimic nu se schimbă, dar, în realitate, dincolo de orizont, se strânge un mare tsunami care va mătura tot ceea ce ne […] Articolul Zeitgeist 2025 apare prima dată în Contributors.
14:00
Avem două mari probleme la nivelul bugetului Primăriei Generale. Prima, o scădere a veniturilor din pixul Guvernului Ciolacu care taie banii Primăriei Generale și favorizează sectoarele. Aceasta este însă cuplată cu o capacitate foarte limitată a municipalității de a atrage venituri din alte surse. A doua problemă, cheltuielile enorme cu subvenționarea marilor servicii publice, aflate […] Articolul Cum a rămas Primăria București fără bani și cu investițiile blocate. Din nou apare prima dată în Contributors.
05:20
Cândva, în vremea în care literatura dramatică europeană era luată cu asalt de valul de revoltă al celor numiți tinerii furioși, Arnold Wesker scria o piesă intitulată Bucătăria. Probabil că o făcea cu gândul de a provoca o breșă în ceea ce se chema visul american, pătrunzând într-un mod deloc amabil în ceea ce se […] Articolul Povești din hypermarket apare prima dată în Contributors.
30 martie 2025
07:50
În desfășurarea non-kinetică a războiului său, Moscova utilizează un argument pseudo-democratic pentru a obține sprijin internațional pentru destabilizarea internă a Ucrainei. Noile evoluții semnificative din Statele Unite din ultimele două luni indică faptul că a doua inaugurare a lui Donald J. Trump ca președinte al SUA, în ianuarie 2025, deschide o nouă eră în istoria […] Articolul Solicitarea Kremlinului ca Ucraina să organizeze alegeri nu are vreo legătură cu democrația apare prima dată în Contributors.
29 martie 2025
11:30
Reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai “Coaliției celor binevoitori” privind securitatea în Ucraina a avut loc pe 27 martie la Paris, sub leadershipul președintelui francez Emmanuel Macron și al prim-ministrului britanic Keir Starmer. La reuniune a participat și președintele interimar al României, Ilie Bolojan. Lideri din peste 31 de  țări –  nu numai […] Articolul “Coaliția celor binevoitori”: care sunt următorii pași? apare prima dată în Contributors.
09:00
Şi nu este nevoie de un an comemorativ spre a  ne aduce aminte ce cei care, asemeni lui Iuliu Hossu, au ales curajul , credinţa şi demnitatea umană în anii în care laşitatea şi abjecţia păreau a fi unicul drum al supravieţuirii. Şi nu  doar un an comemorativ, oricât de încărcat de emoţie, ne poate […] Articolul Iuliu Hossu şi curajul demnităţii umane apare prima dată în Contributors.
28 martie 2025
12:10
Origine sănătoasă. Decreței. Orfelinatele groazei. Pentru generația mea, acestea nu au fost doar niște cuvinte, niște vorbe goale; au fost fapte, au fost realități, au fost părți din viață. Umilitoare, ce e drept: când mi s-a spus prima oară că am „origine sănătoasă”, am știut clar că am fost insultat, dar n-aș fi putut spune […] Articolul S-au crezut zei apare prima dată în Contributors.
08:50
Pe data de 12 martie 2025, Academia Română a organizat Sesiunea Omagială ,,Centenar Solomon Marcus (1925-2025)”. Titlul sesiunii este oarecum înșelător fiindcă profesorul Solomon Marcus, născut pe 1 martie 1925, a plecat dintre noi pe 17 martie 2016. În cadrul acestei sesiuni au fost prezentate unsprezece alocuțiuni prin care a fost omagiată personalitatea multidimensională a […] Articolul Solomon Marcus. Despre matematică și limba română apare prima dată în Contributors.
08:40
Finalul de an 2024, marcat de criza de pe marginea anulării scrutinului prezidenţial, a lăsat în urmă nu numai o populaţie extrem de polarizată, cu o încredere scăzută în ceea ce priveşte legitimitatea alegerilor, dar şi multe întrebări fără răspuns şi o democraţie slăbită. Deşi motivele care au stat la baza anulării scrutinului prezidenţial au […] Articolul Starea democraţiei în România: cu ce rămânem după tumultuosul final de an 2024 apare prima dată în Contributors.
04:10
Cleaner, thriller purtând subtitlul Atentat la înălțime, este un film de o valoare medie. Nu este nici pe departe un film de Oscar, însă scenariștii Simon Uttley, Paul Andrew Williams, Matthew Orton și regizorul Martin Campbell au folosit cam toate ingredientele de care era nevoie pentru ca cele mai bine de 90 de minute pe […] Articolul Împușcând doi iepuri cu un singur foc de armă apare prima dată în Contributors.
27 martie 2025
09:20
Lucrurile nu arată bine, trebuie să fim lucizi și realiști. Dincolo de optimismul și triumfalismul declarațiilor Administrației Trump II, care ne tot anunță cât de „bine merg discuțiile” și că echipa noului președinte face „o treabă grozavă”, „fantastică”, „măreață”, nimeni altcineva din afara echipei MAGA, a trumpiștilor și a Rusiei lui Putin nu vede și […] Articolul În Rusia lui Putin nu avem încredere. America lui Trump se îndepărtează de Europa. Ce ne va spune finalul războiului din Ucraina apare prima dată în Contributors.
26 martie 2025
15:10
Theodor Paleologu și-a făcut doctoratul despre gandirea lui Carl Schmitt, un teoretician politic important și foarte controversat, care a facut parte la un moment dat din Cel de-al Treilea Reich. Interviul de mai jos pleacă de la întrebarea cât de relevant este Carl Schmitt astăzi pentru înțelegerea Trumpismului? Care sunt riscurile și aspectele provocatoare ale […] Articolul Despre trumpism, prin lentila ideilor lui Carl Schmitt. Interviu cu Theodor Paleologu apare prima dată în Contributors.
06:40
Un număr de 20 de cercetători, într-un fel sau altul profesional legați de Facultatea de Teatru în limba maghiară a Universității de Arte din Târgu Mureș (e vorba despre cadre didactice, actuali sau foști doctoranzi și studenți) și-au reunit eforturile și au publicat în 2024, grație colaborării dintre editurile UArtPress și Presa Universitară Clujeană, o […] Articolul Analize apare prima dată în Contributors.
25 martie 2025
07:40
„Dacă (…) admitem că sectele își programau adepții să îndeplinească anumite acțiuni considerate, din punctul de vedere al bunului simț, drept aberante, imorale, scandaloase, distructive ori primejdioase pentru ordinea statelor, atunci trebuie să admitem și că orice altă instanță și instituție – să zicem Statul, ori Biserica – programează și ea indivizii, la scară de […] Articolul Fagocitoză apare prima dată în Contributors.
24 martie 2025
19:20
Şase săptămâni. Doar atât a trecut de la discursul Secretarului de Stat al Apărării Pete Hegseth de la Bruxelles în care anunţa o nouă abordare a Administraţiei Trump referitor la legătura transatlantică, precum şi implicarea SUA în cadrul NATO şi în războiul din Ucraina. Sase săptămâni care par a egala opt decenii scurse din momentul […] Articolul “Negocieri de pace” pentru încetarea focului – un “măr otrăvit” folosit de Federaţia Rusă apare prima dată în Contributors.
07:00
Pe afișul curent al Teatrului Nottara a apărut de relativ puțină vreme spectacolul cu piesa Bădăranii de Carlo Goldoni. Despre care suntem înștiințați că a fost tradusă în românește de Sică Alexandrescu. Un clasic al regiei românești, un self made man căruia teatrul românesc, atât din perioada interbelică cât și din anii imediat următori, îi […] Articolul Confuzii de persoane? apare prima dată în Contributors.
23 martie 2025
19:30
Nu vei ajunge niciodată la destinație dacă te opreștisă arunci cu pietre în fiecare câine care te latră.Winston Churchill (trad. pers.) Pe 4 aprilie 2014 am publicat primul meu articol pe această platformă – Gasland sau puterea manipulării, prima luare de poziție publică a unui specialist din România împotriva diabolizării fracturării hidraulice și a extragerii gazelor de […] Articolul Când istoria se repetă… Ceainicul lui Russell este un bisturiu epistemologic, nu un baros ideologic apare prima dată în Contributors.
19:30
Nu este o simplă înșiruire turistică de localități, sunt orașele în care au existat sau mai există fabrici, uzine și combinate care formau coloana vertebrală a industriei de apărare a României. Vorbim despre apărare în Uniunea Europeană din februarie 2022, cu o lejeritate dezarmantă, daca permiteți licența, așa cum nu s-a mai vorbit de multă […] Articolul Când ați fost ultima data la Victoria? Sau la Filiași, la Plopeni, la Sadu, la Mija, la Tohan, la Făgăraș? Când ați fost ultima data la Cugir? apare prima dată în Contributors.
21 martie 2025
09:40
Institutul Național de Statistică, Eurostat sau Divizia de Statistică ONU sunt numai câteva instituții sau organizații internaționale ce oferă suficiente date statistice sau care pun la dispoziție publicului analize pentru evaluarea evoluțiilor demografice din România. Câteva exemple de publicații ce permit evaluarea caracteristicilor declinului demografic din România, fenomen ce se încadrează într-un tabloul demografic negativ […] Articolul Îmbătrânirea populației României – fenomen greu de oprit apare prima dată în Contributors.
09:00
După o ultimă lună extrem de intensă din punct de vedere electoral, marcăm depășirea perioadei de înscriere în cursa prezidențială și avem în sfîrșit cei 11 jucători de pe terenul electoral. Spuneam într-un text anterior că pînă pe 20 martie vom asista la un show în care putem să stăm relaxați pe canapea în timp ce […] Articolul Calcule pentru Palatul Cotroceni apare prima dată în Contributors.
08:50
Desființarea USAID, concedierea a zeci de ofițeri de informații ai CIA, cruciade împotriva “gangsterilor guvernamentali”, excluderea profesioniștilor din ecosistemul de securitate națională din conversațiile internaționale cu miză mare și bagatelizarea conceptului de expertiză la nivelul guvernului federal – sunt doar câteva din deciziile recente ale administrației Trump ale ultimei luni. Privite împreună, acestea pot confirma […] Articolul Statecraft Anti-stat: noua politică de stat a administrației americane și răspunsul României apare prima dată în Contributors.
06:20
Brazilia. Rio de Janeiro. Începutul anilor ’70.  Aparent totul e ok, iar viața cotidiană decurge pe făgașurile normalității. Marile bulevarde din oraș sunt luminate a giorno, magazinele, indiferent de profil, nu au nici cea mai mică problemă în a-și îndeplini rostul. Poți asculta și dansa oricând, ce și cum vrei, fără să ai parte de nici […] Articolul Certificatul de deces apare prima dată în Contributors.
20 martie 2025
07:50
Contributors: Discuția telefonică între președinții Putin și Trump s-a încheiat de ore bune. Avem două comunicate contradictorii, cel american și cel al Kremlinului. Fiecare vorbește despre altceva. Convorbirea telefonică avea ca obiectiv încheierea unui acord de încetare a focului. Președintele ucrainean Zelenski a acceptat o încetare a focului necondiționată, săptămâna trecută. Ce a răspuns Putin? […] Articolul „Putin a preluat inițiativa, iar acum mingea e în curtea lui Trump”. Interviu cu analistul Armand Goșu apare prima dată în Contributors.
19 martie 2025
06:50
În urmă cu câteva luni, apărea la editura ieșeană Polirom, romanul lui Pablo Maurette intitulat Transmigrație. O carte despre un tânăr care își abandonează pe neașteptate studiile doctorale  spre a se dedica cercetării misterelor morții savantului de origine română Ioan Petru Culianu. Un deces despre care a aflat cp ar exista oarecare indicii că ar […] Articolul Secretele lui Mircea Eliade apare prima dată în Contributors.
18 martie 2025
08:20
Problema terorismului este una dintre cele mai grave probleme ale Turciei, principala problemă de securitate internă a țării. Flagelul terorismului este asemeni unei răni care nu se poate cicatriza nicidecum. Apariția Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK – clasificată drept organizație teroristă de către Ankara și aliații săi occidentali) și lupta acesteia împotriva statului turc din […] Articolul Pace prin dezarmare? Depunerea armelor de către PKK – implicații pentru securitatea și stabilitatea Turciei apare prima dată în Contributors.
17 martie 2025
08:30
Curtea Constituțională a publicat motivele respingerii contestației lui Călin Georgescu la decizia Biroului Electoral Central de respingere a înregistrării candidaturii acestuia la alegerile prezidențiale din 2025. Nici un cunoscător al cadrului constituțional nu se putea aștepta ca d-l Georgescu să aibă câștig de cauză la CCR (judecând după calitatea surprinzător de slabă a contestației depuse, […] Articolul Analiza Hotărârii 7/2025 CCR (candidatura lui Călin Georgescu) apare prima dată în Contributors.
06:30
Un sunet monoton și persistent ce se va dovedi a fi cel produs de vântul. Scena sălii Studio a Teatrului.Maghiar de Stat din Cluj Napoca învăluită în ceață. Transformată de scenograful Bocskai Gyopar  într-o cameră de spital parcă din alte vremuri. Dacă nu cumva chiar din alt secol. Cameră cu ferestre sparte și ziduri coșcovite […] Articolul Ultima vizită apare prima dată în Contributors.
Mai multe ştiri
©2004—2025 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.