Fără compromisuri despre cel care a fost Alin Fumurescu
Contributors.ro,
18 mai 2025 08:00
Nu știu de unde să încep. Nu știu decât începutul. Iar în filozofie niciodată nu începi cu începutul. Mai ales că acum, în acest moment trist, am ajuns la un sfârșit. La sfârșitul vieții unui om, Alin Fumurescu, pe care l-am cunoscut în tinerețe. În tinerețea lui, era elev în clasa a XII-a la Liceul […] Articolul Fără compromisuri despre cel care a fost Alin Fumurescu apare prima dată în Contributors.
• • •
Alte ştiri de Contributors.ro
Acum 24 ore
10:10
„Dacă poziționarea politică devine suverană, filozofia moare” – un interviu cu Wolfram Eilenberger, autorul cărții Vremea magicienilor # Contributors.ro
„Davos poate fi înțeles ca o despărțire de drumuri pentru lumea germanofonă. În esență, a fost o dispută despre moștenirea lui Kant – și, prin urmare, despre inima iluminismului german. Și da, a avut o notă sportivă. Cel puțin pentru Heidegger – acel om scund, dar cu daruri filozofice imense.” Articolul „Dacă poziționarea politică devine suverană, filozofia moare” – un interviu cu Wolfram Eilenberger, autorul cărții Vremea magicienilor apare prima dată în Contributors.
09:00
Orice schimbare legislativă fără o administrație publică eficientă este doar o speranță goală. Marea Reformă începe cu un aparat administrativ responsabil, disciplinat și bine organizat. În momentul de față, statul român se află din punct de vedere financiar într-o situație oarecum dificilă, dar nici pe departe insurmontabilă. Comisia Europeană proiectează un deficit bugetar de 8,6% […] Articolul Marea Reforma a României apare prima dată în Contributors.
08:50
În prima sa intervenție după aflarea rezultatelor de la exit-polluri, candidatul perdant a uluit publicul clamând victoria, dar apoi a rostit un mare adevăr: „Poporul român a fost umilit, mințit și furat!”. Așa este. Doar că n-am fost umiliți, mințiți și furați de străini, nici măcar de Uniunea Europeană, precum și-a clădit întreaga strategie politică […] Articolul Nicușor Dan a câștigat. Marea sa problemă este că George Simion a avut dreptate apare prima dată în Contributors.
Ieri
13:40
În esență, a venit vremea să dovedim că România nu este doar suma artificială, lipsită de credibilitate și relevanță internațională, între o populație dezbinată, în interiorul căreia colcăie ura și dorința de răzbunare, și un stat clientelar și inerțial, ci o națiune în sensul modern, solidar, coerent, creativ, competitiv și avansat al acestui vechi cuvânt. […] Articolul Lucrurile care trebuie făcute. Acum apare prima dată în Contributors.
07:00
În decorurile Palatului Dolmabahce s-a jucat o piesă pentru un singur spectator, Trump # Contributors.ro
Pe țărmul european al Bosforului la mijlocul secolului al XIX-lea, sultanul Abdul Medjid I, mare iubitor al limbii franceze și promotor al reformelor europene cunoscute sub numele Tanzimat, a construit un frumos palat, diferit de cel de la Topkapî, care fusese timp de patru secole centrul politic al Imperiului otoman. Palatul Dohmabahce a fost […] Articolul În decorurile Palatului Dolmabahce s-a jucat o piesă pentru un singur spectator, Trump apare prima dată în Contributors.
06:50
La începutul secolului al XIX-lea, unul dintre părinții fondatori ai studiului modern al războiului, generalul și istoricul militar german Carl von Clausewitz, a comentat despre războaiele napoleoniene: „Cuceritorul este întotdeauna iubitor de pace; ar prefera mult mai mult să intre calm în statul nostru.” Această observație rămâne valabilă pentru majoritatea agresiunilor militare. Totuși, ideea de […] Articolul De ce Washingtonul nu a reușit să pună capăt războiului ruso-ucrainean apare prima dată în Contributors.
06:00
Nu îmi pot aminti în ruptul capului nici când, nici cum am revăzut ultima oară Elvira Madigan, filmul din anul 1967 al regizorului suedez Bo Widerberg în care rolul principal feminin era deținut de o debutantă. Debutanta în chestiune, pe nume Pia Degermark, fusese până atunci complet necunoscută în atât de efervescenta lume a filmului. […] Articolul Scufundarea în Infern apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:40
Alegerile prezidențiale din mai 2025 constituie un exemplu concret și foarte puternic despre faptul că societatea noastră este ordine spontană, iar această ordine are o trăsătură esențială: adaptabilitatea. Această trăsătură este posibilă la nivelul societății pentru că avem o minte al cărei temei este în ordinea spontană. Asta ne-a salvat. Chiar dacă nu conștientizăm asta, […] Articolul Cum ne-am salvat apare prima dată în Contributors.
16:10
Întrebări Cum a câștigat Nicușor Dan (ND) turul al doilea al alegerilor prezidențiale din mai 2025? Răspunsul pe care îl dăm este limitat, aici, la relațiile esențiale care au structurat votul la nivel de comunitate locală (unități administrativ teritoriale UAT). Materialul continuă discuții anterioare asupra aceleiași teme, considerată la nivelul primului tur de scrutin. Discuția, […] Articolul Relații între votul comunitar și determinanții săi la alegerilor prezidențiale apare prima dată în Contributors.
19 mai 2025
15:40
România a traversat, cu aceste ultime alegeri, un moment crucial, care a determinat un vot ce nu a fost, pentru mulţi, pentru un candidat sau altul, ci, după cum s-a tot spus, o confruntare între furie şi frică. S-a pus în discuţie regimul democratic de la noi, în termeni de democraţie de subzistenţă, de supravieţuire. […] Articolul Democraţia de subzistenţă şi viitoarele provocări ale democraţiei consensuale apare prima dată în Contributors.
08:20
Pentru prima ei descindere în calitate de regizor invitat la Compania Mihai Raicu a Teatrului de Nord din Satu Mare, impetuoasa Leta Popescu a optat pentru un text al Ralucăi Cârciumaru. O scriitoare tânără cunoscută mie până mai deunăzi în calitate de posibil și începător critic de teatru și care pare-se că a optat și […] Articolul Putea să fie altfel… apare prima dată în Contributors.
18 mai 2025
08:40
Iuliu Maniu nu a fost un salvator mesianic,iar tenacitatea curajului său a fost dublată de politeţea intransigentă a unui gentleman ce refuză invectiva. În secolul rătăcirilor, Iuliu Maniu a ilustrat, până in clipa sacrificiului său, o idee despre politica la scară umană: demnitatea individului şi libertatea au fost valorile pe care nu le-a abandonat, niciodată. […] Articolul Iuliu Maniu sau despre politica la scară umană apare prima dată în Contributors.
08:00
Nu știu de unde să încep. Nu știu decât începutul. Iar în filozofie niciodată nu începi cu începutul. Mai ales că acum, în acest moment trist, am ajuns la un sfârșit. La sfârșitul vieții unui om, Alin Fumurescu, pe care l-am cunoscut în tinerețe. În tinerețea lui, era elev în clasa a XII-a la Liceul […] Articolul Fără compromisuri despre cel care a fost Alin Fumurescu apare prima dată în Contributors.
07:30
Răul se află în fiecare dintre noi. Da, și în tine! Chiar dacă toți credem că imaginea pe care o vedem în fiecare zi în oglindă este a unui om bun, undeva răul te urmărește. Cam așa cum ne spuneau părinții când eram mici, că pe un umăr avem un înger bun și pe celălalt […] Articolul Împuternicirea răului sau de ce trebuie respins extremismul apare prima dată în Contributors.
17 mai 2025
09:10
Scrisoare către un compatriot de cealaltă parte Cu câteva sătămâni în urmă s-a-ntâmplat să mă întorc în țară luând avionul de pe un aeroport din Spania. Oarecum de așteptat, toți cei care au urcat în respectivul avion erau români. Media de vârstă era undeva în jurul a 30 – 40 de ani (exceptând câte o […] Articolul Să ne luăm viața înapoi! apare prima dată în Contributors.
09:00
„Cine nu are de lucru, își face!” – E o zicală la care m-am tot gândit în ultimele zile. Pentru că, deși am avut destule de făcut, tot am găsit să-mi mai iau „de lucru”. Totul a pornit de la o simplă curiozitate: „Ce se va întâmpla duminică?”. În loc să aștept și să speculez […] Articolul Ce se poate întâmpla duminică? apare prima dată în Contributors.
16 mai 2025
21:10
Așteptarea a fost lungă cât o viață de om, dar în ultimele trei decenii am votat mereu. Uneori cu speranță și frustrare, alteori am votat răul cel mai mic. Poate că, pe alocuri, mi-am făcut doar datoria. Nu am lipsit de la vot până în 2000, în România, și nici după stabilirea în Canada, unde […] Articolul Un vot mare cât diaspora apare prima dată în Contributors.
21:10
Un român stabilit la Paris de 20 de aniScriu aceste rânduri din grădina Ambasadei României de la Paris, același loc în care, în2014, ne băteam cu jandarmii francezi urlând din toți rărunchii: „Vrem să votăm!”. 11 ani mai târziu, votăm logistic-civilizat, de-a lungul a trei zile, dar oare știm ce facem?E timpul să vorbim deschis, […] Articolul E timpul ca România să își salveze diaspora! apare prima dată în Contributors.
20:50
Am scris săptămâna trecută un articol despre dreptul la vot al cetățenilor români care trăiesc în afara granițelor României pentru că, așa cum am presupus, mulți vor acuza diaspora că ar fi mai bine să se abțină de la a-și da electoral cu părerea. Am explicat acolo de ce diaspora trebuie să-și exprime opinia electoral. […] Articolul Săptămâna Speranței și un strop de adevăr despre Diaspora apare prima dată în Contributors.
11:40
Mărturisesc că ideea de a scrie acest articol o datorez unei distinse doamne profesor universitar, dar și unui fost coleg, nemulțumit de modul în care a fost „tratat” de unul dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale din turul al II-lea. Doamna profesoară îmi sugera că informațiile din unele publicații nu ar trebui luate în […] Articolul Alegere de comandant apare prima dată în Contributors.
11:10
Animalele pădurii au hotărât să-și pună un rege așa că s-au oprit la numele cel mai energic promovate în poieni și luminișuri: șacalul și acvila. Și-au trimis solii la cei doi candidați, ca să afle ce isprăvi are de gând să facă fiecare, de îndată ce va urca pe tronul domnesc. Șacalul a fost greu […] Articolul Șacalul și acvila apare prima dată în Contributors.
10:10
Următorul pachet de politici economice trebuie să ofere mediului de afaceri o perspectivă credibilă că, pe termen mediu, inflația se va reduce și ratele dobânzilor vor scădea. Pentru ca aceasta să se întâmple, trebuie să existe un pachet fiscal care să garanteze că guvernul își va plăti datoriile fără probleme și fără a distorsiona stimulentele […] Articolul O soluție elegantă și eficientă de a reduce deficitul bugetar apare prima dată în Contributors.
10:10
„Nu am cu cine vota” este fraza-refugiu a tot mai multor oameni educați, lucizi, de bună-credință, care privesc scena politică românească cu un amestec de dezgust, epuizare și resemnare. Și nu doar în România – tendința e vizibilă peste tot în Europa: o parte din cei mai informați aleg să nu mai aleagă deloc. Este […] Articolul Refuzul de a vota: ultima iluzie a lucidității apare prima dată în Contributors.
09:40
Introducere Am încercat, într-un material anterior, să fac predicția votului comunitar pentru turul I al prezidențialelor din 4 mai 2025, din România. În urma discuției cu parte din cititori[1] am realizat că se poate lucra și mai bine. Asupra acestui „mai bine metodologic” revin, aici. Este vorba de măsurarea condiționării urbane a votului. În analiza […] Articolul Votul depinde de „urban-rural” sau de urbanizare? apare prima dată în Contributors.
06:40
Shadow Force, film regizat și scris (în colaborare cu Leon Chills) de Joe Carnahan (binecunoscut spectatorilor din România în principal datorită serialului Afaceri de Stat) a intrat în cinematografe la scurtă vreme (cel mult două sau trei săptămâni) după Amatorul. Producție în care vedeam că este pe deplin posibil ca în ierarhia CIA să se […] Articolul Filmul Coca Cola apare prima dată în Contributors.
15 mai 2025
12:00
În competiția electorală pentru președinția României s-a ajuns la invocarea lui Nicolae Ceaușescu ca model politic pentru viitorul președinte al României. Înțeleg că schimbarea de generație la 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 determină ștergerea memoriei istorice despre ceea ce a însemnat regimul autoritar al dictatorului Nicolae Ceaușescu. În demografia istorică, 35 […] Articolul Despre suveranismul lui Nicolae Ceaușescu pe înțelesul lui George Simion apare prima dată în Contributors.
07:50
Întâmplarea a făcut să recitesc zilele acestea celebrul roman al lui William Golding, Împăratul muștelor. A fost scris după Al Doilea Război Mondial și este o parabolă distopică despre conviețuire și supraviețuire. Subiectul este desigur bine-cunoscut, însă simt nevoia să redau puțin povestea, fiindcă mi s-a părut tulburător de actuală. Un avion se prăbușește într-o […] Articolul Votați-l pe Ralph! apare prima dată în Contributors.
07:40
Ne vom da jos din pat și luni dimineața. După votare. În ce țară? În România. Se scrie, se vorbește enorm în aceste zile despre cei doi candidați la președinție. După anularea primului tur din noiembrie 2024, acest tur doi de acum va face și mai clară, disperant de clară, diferența de timp istoric în care trăiesc, […] Articolul Ce ne facem noi cu noi? apare prima dată în Contributors.
14 mai 2025
20:40
Iluzoria pace din Ucraina – despre dificultatea extremă de a da satisisfacţie atât agresorului cât şi victimei. Conexiunea cu alegerile prezidențiale din țara noastră # Contributors.ro
Războiul Rusiei contra Ucrainei nu pare că se apropie rapid de final, în niciunul dintre scenariile clasice – înfrângere, armistițiu, sau acord de pace. Cu toate că ritmul cu care rușii reușesc să mai ocupe noi teritorii ucrainene este unul de melc, iar Kievul rezistă încă cu destul succes. Ambele armate suferă pierderi grele, în […] Articolul Iluzoria pace din Ucraina – despre dificultatea extremă de a da satisisfacţie atât agresorului cât şi victimei. Conexiunea cu alegerile prezidențiale din țara noastră apare prima dată în Contributors.
11:20
Cornul care le răsare în frunte celor atinși de rinocerită, întărirea agresivă a minții, ca un semn că mintea nu mai gândește, ci atacă, este imaginea cea mai bună pentru ceea ce se întâmplă în ziua de azi. Populismul contemporan este o patologie ideologică epidemică, un fel de Covid ideologic. Simptomele acestei boli le-a descris […] Articolul Video. Theodor Paleologu despre patologiile puterii, demagogie și George Simion apare prima dată în Contributors.
08:30
Despre scriitor nu se poate vorbi decât folosind un prezent al relecturii: moartea autorului însuşi este, în ordinea literaturii, un detaliu înscris în devenirea imaginaţiei sale. Actul scrisului este, prin chiar revolta împotriva trecerii şi a timpului, o înfruntare a uitării şi a amneziei. Iar Mario Vargas Llosa este parte din acest continuum de […] Articolul Mario Vargas Llosa sau despre tenacitatea imaginaţiei apare prima dată în Contributors.
08:20
Un personaj cunoscut mai ales ca șef de galerie de fotbal, lipsit de apetența muncii, implicat în schimb în numeroase scandaluri, nu doar că a avut tupeul să candideze la cea mai înaltă poziție de reprezentare a statului, ci chiar a obținut de două ori mai multe voturi decât celălalt candidat, medaliat cu aur la […] Articolul Șansele unui tandem al decenței: Nicușor Dan și Ilie Bolojan apare prima dată în Contributors.
08:10
România, sub zodia antreprenoriatului politic – Între ingineria schimbării metodice și falimentul din fașă # Contributors.ro
Sistemul politic românesc a fost zguduit din temelii în urma acestui sezon electoral prelungit. Partidele devenite tradiționale, partide care, într-o formă sau alta, s-au cartelizat sub tutela unei adevărate stabilitocrații, au încasat lovituri peste lovituri din partea unui electorat din ce în ce mai mobilizat. Sub stindardul unei politici managerialiste, o politică izolată de piața […] Articolul România, sub zodia antreprenoriatului politic – Între ingineria schimbării metodice și falimentul din fașă apare prima dată în Contributors.
06:30
Cea mai recentă carte a profesorului Adrian Cioroianu, apărută la finele anului 2024 la editura bucureșteană Curtea veche, poartă titlul Noul Război Mondial al vechilor orgolii (în care vom cădea cu toții prizonieri). Un subcapitol din consistenta prefață a volumului, volum care este, înainte de orice, o pledoarie defel patetică în favoarea scrisului și a cititului, și nu oricum, […] Articolul Istorie și geopolitică apare prima dată în Contributors.
13 mai 2025
19:20
Situația actuală economică este destul de sumbră. În cele ce urmează analizez un set de măsuri pentru un viitor guvern, orice culoare ar avea el, care ar putea oarecum îmbunătăți situația. Aceste măsuri nu sunt originale, nu îmi aparțin, ceea ce fac eu este doar să le sistematizez într-un pachet și să vedem unde am […] Articolul Victoria nu va fi un triumf, ci un duș rece. Economia după alegeri apare prima dată în Contributors.
08:50
Clujul a avut mulți ani un primar naționalist feroce, dar singurul lucru pe care l-a realizat a fost că a vopsit băncile din parcuri în roșu, galben și albastru. După plecarea lui, fantasticele oportunități ale orașului și zonei au fost fructificate inteligent: accentul pe învățământul superior, stimularea investițiilor, românești și străine, atragerea fondurilor europene. Articolul Alegeri cruciale. Hai să alegem în cunoștință de cauză! apare prima dată în Contributors.
08:10
În zilele acestea tensionate în care se pune în discuție însăși salvgardarea democrației liberale a României, lipsesc din conversația națională tocmai cele fără de care această concepție rămâne goală de conținut: partidele politice. Personal, socotesc drept iluzorie și contraproductivă orice încercare de modernizare națională care să ignore imperativul modernizării partidelor politice tradiționale, îndeosebi PSD și […] Articolul Poate național liberalismul să scoată România din gheara fascismului? apare prima dată în Contributors.
02:20
Furia asta electorală am mai văzut-o, acum 25 de ani. Îi știm și cauza. Alegerile precedente, din 1996, produseseră prima schimbare democratică de putere, și cu asta un enorm val de entuziasm. În imaginația votanților noii puteri se încheiase „perioada de tranziție”, urma să aibă loc o schimbare fundamentală, o guvernare cinstită și competentă coordonată […] Articolul De unde vine furia electorală apare prima dată în Contributors.
12 mai 2025
16:00
Am avut de curând un dialog sincer cu un prieten foarte drag. Am vorbit despre votul de duminica. El alege GS. Eu ND. Ne leagă multe – ani de prietenie, admirație reciprocă, o relatie umană construită pe încredere și respect. Ne despart, însă, viziuni foarte diferite asupra lumii. El este un om profund credincios, care […] Articolul După vot: ne mai putem vorbi? apare prima dată în Contributors.
14:30
Fac parte din generația născută într-o Românie suverană, când laptele se dădea pe cartelă. Nu m-a întrebat nimeni. Am supraviețuit grație rudelor din Germania, care îi trimiteau mamei cu poșta lapte praf. La grădiniță, pe când aveam doar vreo cinci ani, am fost făcuți Șoimi ai patriei și băgați în uniforme portocalii. Nu ne-a întrebat […] Articolul Ai șansa să fii întrebat(ă). Ce răspunzi? apare prima dată în Contributors.
06:10
Pare-se că în stagiunea ce se încheie, lui Shakespeare nu i-a mers defel rău pe scena orădeană. După un interesant, provocator, deși nu tocmai egal valoric Richard III la Teatrul Regina Maria, la Teatrul Szigligeti se joacă Cum vă place. Scriere shakespeariană fanion care, pentru teatrul din România (și nu doar pentru cel de limbă […] Articolul Un comic derivat din tragic apare prima dată în Contributors.
11 mai 2025
23:10
Votul comunitar la prezidențialele din România, 4 mai 2025: consistența între profilul perceput al candidatului și locul votantului # Contributors.ro
Contextualizarea local-regională și temporală a votului la turul I al prezidențialelor din 4 mai 2025 poate fi utilă, practic și teoretic. Din ambele puncte de vedere putem fi interesați de modul în care votul comunitar (în sensul de vot la nivelul comunelor sau orașelor) se leagă de sărăcie-dezvoltare la nivel spațial sau de tradiția locală […] Articolul Votul comunitar la prezidențialele din România, 4 mai 2025: consistența între profilul perceput al candidatului și locul votantului apare prima dată în Contributors.
16:30
Într-o țară unde orice politician cu gura mare poate poza în salvator, alegătorii ajung, inevitabil, să confunde țipătul cu viziunea. Iar când discursul e bine ambalat în tricolor și lupta anti-sistem, se pot vinde orice iluzii – inclusiv aceea că suveranismul este o formă de curaj patriotic. Nu este. E o strategie globală cu interese […] Articolul Suveranismul nu e patriotism, e strategie globală apare prima dată în Contributors.
16:30
Fuga din rai. România, la răscrucea strategică între două viziuni de politică externă # Contributors.ro
Turbulențele geopolitice în cascadă din vecinătatea României și din întreaga lume obligă România la reconectări imediate, coerente și pe termen lung în sistemul de relații internaționale. Provizoratul actual, generat de prelungirea calendarului electoral, face ca România să rateze importante oportunități succesive de poziționare și acțiune în plan extern. Acest provizorat se va încheia de jure […] Articolul Fuga din rai. România, la răscrucea strategică între două viziuni de politică externă apare prima dată în Contributors.
10 mai 2025
17:20
Ieri, 9 mai, un spectacol regizat la Iași de un foarte cunoscut fost actor a fost suspendat pe motiv de …vreme nefavorabilă. Pe 5 mai, pe Facebook, actorul amenințase: „„turul II vine însă ca un val imens și veți ajunge în canal sau la canal”. Departe de a fi un necunoscut, actorul a avut celebritatea […] Articolul Actorul ca sălbaticul apare prima dată în Contributors.
12:20
Lui George Simion i se aplică uneori eticheta de “huligan” sau “golan”, ceea ce nu este neapărat un apelativ negativ, dat fiind modul cum Nicolae Ceaușescu a catalogat manifestanții de la Timișoara sau cum Ion Iliescu s-a exprimat la adresa manifestanților din Piața Universității din București. În schimb, lui Nicușor Dan i se aplică, oarecum […] Articolul “Tocilarul” apare prima dată în Contributors.
11:40
Motto… luptă, luptă și dă-i, și dă-i și luptă…(O scrisoare pierdută, I. L. Caragiale) Într-o vreme în care amenințări grave apar peste tot în lume, punând în pericol supraviețuirea omenirii și necesitând răspunsuri colective foarte energice, în România, unii politicieni, jurnaliști, analiști și influenceri luptă cu „sistemul”, care după spusele lor, este vinovat de toate […] Articolul Lupta împotriva sistemului apare prima dată în Contributors.
9 mai 2025
14:30
O lectură obligatorie, celebrul roman „Ora 25” al autorului român Constantin Virgil Gheorghiu, deși scris în 1949, ne arată ce se poate întâmpla într-o societate dezumanizată, divizată, care nu reușește să își găsească obiective și valori comune, într-o perioadă de mari tulburări și transformări – așa cum a fost perioada imediat următoare celui de-al Doilea […] Articolul A 25-a oră apare prima dată în Contributors.
09:20
Canadienii au votat la alegerile federale recente cu președintele american în gând și cu furie în suflet. Năucitoarea propunere făcută de Trump – „Canada, cel de-al 51-lea stat” – a revoltat imens spiritul canadian. Pe 28 aprilie, indignarea față de agresiunea Omului Tarif de la Washington a adunat masiv oamenii la urne, aducând la putere […] Articolul Uraganul Trump nu spulberă Frunza de Arțar apare prima dată în Contributors.
07:50
La aproape zece ani de la prima lui apariție pe ecrane, superinteligentul expert în calcule și cifre Christian Wolf, excelent interpretat Ben Affleck, revine. Tot în regia lui Gavin O’Connor. O face pentru a da curs solicitării directoarei adjuncte a Trezoreriei americane pe nume Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robbinson), dornică să rezolve misterul crimei căreia i-a […] Articolul Contabilul revine apare prima dată în Contributors.
©2004—2025 News.yam.md.
Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.