Vremuri barbare

Contributors.ro, 7 iulie 2025 06:10

Un turneu mai amplu, prin câteva orașe ale României, al Teatrului Mihai Eminescu din Chișinău, a prilejuit întâlnirea cu un spectacol pe care, dincolo de orice alte considerații, îl socotesc ca fiind unul absolut necesar. E vorba despre Dosarele Siberiei , montare regizată de Petru Hadârcă, bazată pe un scenariu dramatic întocmit de regizor împreună […] Articolul Vremuri barbare apare prima dată în Contributors.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Contributors.ro

Acum 6 ore
08:40
Au apărut din ce în ce mai des în ultimul timp analize și poziții care susțin, în esență, că: (1) România ar avea, de fapt, prea puțini angajați/funcționari publici, nu prea mulți; (2) cheltuielile publice ale României ar fi mai degrabă mici pe ansamblu, nu excesive și, deci, nu se poate face mare lucru în […] Articolul Câteva „mituri” vehiculate de unele segmente politice și din administrație apare prima dată în Contributors.
08:20
Ce mai freamăt, ce mai zbucium, în ultima vreme, legate de corectarea deficitului bugetar. Au apărut de nicăieri specialiști, comentatori și influenseri din enorm de multe domenii să vă explice în limbaj elegant și sofisticat – folosind informații din surse foarte credibile, grafice pline de ”bubbles”, analize pe puncte (de obicei 10), pornind de la […] Articolul O veste groaznică! Gata, s-a terminat petrecerea – nu mai sunt bani apare prima dată în Contributors.
08:10
În amânata reorganizare teritorială se impune o reorientare care să includă nu numai aspectele financiare ci și pe cale problematice de natură demografică și socială. Economiile la buget contează foarte mult. Acestea vor conta și mai mult dacă se fac pentru rezolvarea problemelor locale. Ar fi foarte bine dacă cei care iau decizii în domeniu […] Articolul Înțelegerea sărăciei demografice locale în reorganizarea administrativă a comunelor apare prima dată în Contributors.
08:00
Citeam recent un articol din The New York Times despre începutul verii și a valurilor de căldură aferente, când am dat peste o declarație a climatologei și autoarei Kate Marvel: „There is no weather that’s happening outside of climate,” adică Nu există niciun eveniment meteo care să se producă în afara climei. Wow! Păi, folosind […] Articolul A venit vara! Șapte narațiuni climatice de top în mass-media apare prima dată în Contributors.
Acum 8 ore
06:00
Excelentă ideea editurii Humanitas fiction de a retipări Sărbătoarea Țapului, unul dintre cele mai consistente, mai complexe,  mai realizate artistic și mai actuale romane ale lui Mario Vargas Llosa. Apărut în anul 2000, dând expresie preocupărilor romancierului pentru tot ceea ce înseamnă puterea politică, pentru mecanismele prin care aceasta se metamorfozează uneori în dictatură, născut […] Articolul Mecanismele dictaturii apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:50
România a intrat pe calea unor ajustări financiare necesare, dar evident dureroase pentru mulți dintre noi. Un prim pachet de măsuri pleacă astăzi la Parlament pentru a fi legiferate prin metoda asumării răspunderii de către Guvern. Dacă nu se depune o moțiune de cenzură, sau dacă moțiunea de cenzură ce va fi depusă nu va […] Articolul Irlanda 1987 vs România 2025 apare prima dată în Contributors.
08:30
Recenta decizie a președintelui Nicușor Dan și a CSAT de a reintroduce Serviciul Român de Informații (SRI) în prima linie a luptei împotriva evaziunii fiscale este un act de o periculoasă semnificație. Prezentată publicului ca un gest de forță, o demonstrație a hotărârii statului de a stăvili o hemoragie bugetară care ne-a adus pe primul […] Articolul Capcana Securitizării: De ce apelul la SRI pentru colectarea taxelor subminează statul român apare prima dată în Contributors.
08:10
Trăim într-o lume în care dezacordul a devenit sinonim cu dușmănia, iar conflictul, în loc să fie un prilej de reflecție și ajustare colectivă, este tratat ca un câmp de luptă. Divizarea socială nu mai e doar ideologică sau politică, ci profund relațională: pierdem, tot mai vizibil, capacitatea de a purta un dialog autentic în […] Articolul Ordinea ca premisă a libertății apare prima dată în Contributors.
06:10
Un turneu mai amplu, prin câteva orașe ale României, al Teatrului Mihai Eminescu din Chișinău, a prilejuit întâlnirea cu un spectacol pe care, dincolo de orice alte considerații, îl socotesc ca fiind unul absolut necesar. E vorba despre Dosarele Siberiei , montare regizată de Petru Hadârcă, bazată pe un scenariu dramatic întocmit de regizor împreună […] Articolul Vremuri barbare apare prima dată în Contributors.
6 iulie 2025
09:30
Mă pune naiba să-i cer o informație lui ChatGPT. În corespondența cu el i-am dat numele Belze, prescurtare de la Belzebut, numele motanului negru care s-a aciuiat de câțiva ani în grădinița din spatele casei mele. Într-un text intitulat „Pisicile din Cotroceni” (publicat în  volumul colectiv Ce vrăji a mai făcut pisica mea), am povestit […] Articolul O alunecare de picior. Dialog cu Belze apare prima dată în Contributors.
08:00
După ce am explorat în articolul anterior modul în care blockchain-ul poate funcționa ca infrastructură pentru memoria colectivă, revenim acum cu o privire mai atentă asupra unui fenomen care a stârnit atât entuziasm, cât și controverse: NFT-ul. Ce este, de fapt, un NFT, dincolo de hype-ul financiar? Poate el deveni un garant al autenticității culturale […] Articolul Aura digitală: despre unicitate, rețea și viitorul culturii apare prima dată în Contributors.
4 iulie 2025
08:30
„Sfârșitul istoriei s-a dovedit a fi o iluzie, o iluzie care a fost spulberată definitiv când Rusia a invadat brutal Ucraina. Suntem pe cale să luăm decizii care vor duce la o creștere fără precedent a cheltuielilor noastre colective pentru apărare și la un nou echilibru financiar în alianța noastră. Ambele sunt urgente. Ambele sunt […] Articolul Daddy Trump la Haga apare prima dată în Contributors.
08:20
A circulat o vreme, în pestrițul nostru peisaj mediatic, un clip publicitar ceva mai aparte. Pornind de la o realitate medicală incontestabilă (prevalența îngrijorătoare a hipertensiunii arteriale și aderența scăzută la tratament), clipul cu pricina încerca să conștientizeze în rândul publicului larg importanța unui diagnostic și a unui tratament corect. Pe fondul inflației de reclame […] Articolul Și doctorii spun (uneori) lucruri trăsnite apare prima dată în Contributors.
08:00
Evenimentele politice din ultima vreme din România relevă pierderea încrederii cetățeniilor în stat, în instituțiile sale și în politicieni. Fenomenul este complex, iar cauzele sunt multiple: corupția și scandalurile politice; instabilitatea politică; slaba administrare a crizelor economice, creșterea lentă a economiei și inflația; calitatea slabă și accesibilitatea redusă a serviciilor publice, mai ales ale celor […] Articolul Banca Națională și recâștigarea încrederii în stat apare prima dată în Contributors.
06:40
Cu un buget considerabil –vreo 200 de milioane de dolari-, cu o distribuție consistentă, conținând mulți actori care chiar sunt stăpâni pe meserie, fllmul F 1-The Movie-  scris de Ehren Kosinski și Joseph Kosinski și regizat doar de cel de-al doilea -reușește cumplita performanță de a proba o originalitate zero. Dacă facem abstracție de imensa […] Articolul Profit cinematografic minim apare prima dată în Contributors.
3 iulie 2025
09:50
Sistemul de învățământ românesc preuniversitar, hipercentralizat din punct de vedere birocratic, haotic și tulbure în practică, este atât de fragmentat și inegal din punct de vedere al calității, dezechilibrat total ca eficiență (care și cum o definim sau măsurăm în mod real, nu după indicatorii fantomă existenți, care vorbesc de șanse egale la educație și […] Articolul Labirintul Domnului David apare prima dată în Contributors.
2 iulie 2025
13:00
Pe câteva site-uri obscure, cunoscute pentru vehicularea teoriilor conspirației și a propagandei rusești, circulă zilele acestea un articol cu o mulțime de idei false și manipulatoare despre energie. Acestea sunt menite să întoarcă opinia publică din România împotriva UE, Moldovei și Ucrainei, mai ales în perioada în care se liberalizează piața și cresc prețurile din […] Articolul Dezinformarea în energie: câteva minciuni la care să vă așteptați în următoarele zile apare prima dată în Contributors.
08:00
Ilie Bolojan, nu-mi vine sa cred ce au făcut ăștia cu banii din taxele, impozitele și contribuțiile pe care le-am plătit cu punctualitate nemțească, lună de lună, trimestru de trimestru, an de an. Intuiam, bănuiam și așteptam ceva rău, dar nu mi-am imaginat că poate fi atât de rău.   Am primit sute de Kühlschränke […] Articolul Ilie Bolojan, You Got This! apare prima dată în Contributors.
07:50
Austeritate brutală  aplicată, într-o țară care are nevoie de echilibru si subtilitate, nu de lozinci reciclate România a încheiat anul 2024 cu un deficit bugetar estimat între 8,7 și 9,3% din PIB, cel mai mare din Uniunea Europeană. Pentru 2025, guvernul este obligat să inițieze o corecție fiscală accelerată, sub presiunea Comisiei Europene și a […] Articolul Dacă trebuie doi castraveți, degeaba tăiem în două un castravete apare prima dată în Contributors.
07:30
Fructele mâniei (1939), romanul emblematic al lui John Steinbeck, nu este doar o narațiune socială, ci și o declarație politică profundă despre injustiție structurală, despre natura capitalismului sălbatic și despre relația dintre stat, muncă și demnitate umană. Dacă ar fi să descriem politic situația redată în roman, am vorbi despre o criză sistemică a capitalismului […] Articolul Fructele mâniei și criza instituțiilor. Pentru o lectură neoinstituțională a României de azi pornind de la romanul lui John Steinbeck apare prima dată în Contributors.
07:20
În colecția Biografiilor romanțate a editurii ieșene Polirom a apărut cu puțină vreme în urmă volumul Maiorescu. Confesiunile unui stoc, semnat de universitarul băcăuan Adrian Jicu. Am citit-o și cu interes, și punându-mi numeroase întrebări. Ceea ce, la urma urmei, nu e rău defel. Adrian Jicu a gândit volumul sub forma unui monolog pe care […] Articolul Să fi fost chiar astfel Maiorescu? apare prima dată în Contributors.
1 iulie 2025
18:40
Istoria României pare un lung șir de „proiecte de țară” ambițioase și modernizări incomplete, de la 1848 până la integrarea europeană din 2007. Parțial reușite, fiecare cu câte ceva bun, dar esențialmente ratate, tocmai fiindcă aceste modernizări nu au reușit niciodată să ducă lucrurile la bun sfârșit și „au uitat ceva” pe dinafară. Ca o […] Articolul Modernizările incomplete ale României ne trag acum înapoi apare prima dată în Contributors.
17:10
Genomica a revoluționat deja numeroase domenii medicale. Vă prezint câteva exemple. Cancer: Tratamentul clasic al cancerului include de obicei o combinație de chirurgie, pentru îndepărtarea tumorii, chimioterapie, care folosește medicamente pentru a distruge celulele canceroase, și radioterapie, ce utilizează radiații pentru a micșora sau elimina tumorile. Genomica a schimbat această abordare, concentrându-se pe mutațiile genetice […] Articolul Cum transformă genomica medicina? apare prima dată în Contributors.
13:00
Prioritatea întâi a guvernării în acest moment a numit-o Ilie Bolojan: scăderea cheltuielilor. Premierul a început-o „cu o structură care ține de guvern – un comitet format din 17 persoane care aveau un venit de 4.000 euro net pe lună. L-am transformat într-un comitet de 5 persoane cu un venit de 1.000 euro net pe […] Articolul Un test de onoare al guvernului Bolojan: desființarea IRRD apare prima dată în Contributors.
10:20
La 1 iulie 2025 începe oficial Președinția Daneză a Consiliului Uniunii Europene, sub sloganul „O Europă puternică într-o lume în schimbare”, axându-se pe creșterea competitivității și sustenabilitate. Ce înseamnă Președinția Consiliului UE? La fiecare 6 luni, statul membru care deține președinția conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuității agendei europene și […] Articolul Prioritățile Președinției Daneze la Consiliul UE apare prima dată în Contributors.
08:30
Motto: Sapă suficient de adânc în orice și vei da de matematică (Go down deep enough into anything and you will find Mathematics) – Dean Schlicter, citat apocrif Am încercat în primul articol din seria ȘTIM, acronim de la Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, să schițez câteva caracterizări ale matematicii cu scopul de a familiariza […] Articolul ȘTIM 2. Diferența între matematică și modele matematice pe înțelesul tuturor apare prima dată în Contributors.
30 iunie 2025
15:30
Devine tot mai evident că Războiul lui Putin împotriva Occidentului ține de capacitatea de a purta lupta pe termen lung. Declanșat în august 2008 prin invazia rusească în Georgia, la doar patru luni după Summitul NATO de la București, la care s-a vorbit (dar, din păcate, nu s-a reușit o decizie) despre aderarea Ucrainei și […] Articolul Cât mai durează Războiul lui Putin. Resursele contează, dar nu e doar atât apare prima dată în Contributors.
10:30
Recunosc, inițial am crezut că oboseala și-a pus amprenta asupra capacității mele de a înțelege sensul unui text. Ulterior s-a confirmat de la cel mai înalt nivel: se dorește mărirea numărului elevilor din clasă. Așadar, după ani de lupte în această privință, ne întoarcem de unde am plecat. Clase supraaglomerate, profesori aflați în imposibilitatea de a acorda atenția cuvenită fiecărui elev. Articolul Reforma sistemului de învățământ preuniversitar: între speranță și realitate apare prima dată în Contributors.
10:10
Deși adesea asociat exclusiv cu criptomonedele, blockchain-ul este, în esență, o tehnologie de încredere distribuită. Dincolo de funcția sa financiară, el oferă o infrastructură capabilă să susțină procese culturale, curatoriale și simbolice. În acest sens, ceea ce mulți percep ca un simplu mecanism economic devine, în realitate, un spațiu de negociere a memoriei colective. GLAM: […] Articolul Cultura, dulapul și timpul sigilat apare prima dată în Contributors.
09:40
Utopia trumpistă trăim. Trump atacă Iranul. Aleargă emigranții în țara emigranților. Se unește cu Musk în susținerea dictatorilor. De ce ni se dă o asemenea utopie? Care-s limitele ei? Utopia unora este distopia altora. S.F.-ul și cyberpunk-ul au coborât, din romane și filme, în stradă. William Gibson – Neuromancer (1984). Imposibil să nu observi că […] Articolul Ion Manolescu – „Trăim deja în Black Mirror.” apare prima dată în Contributors.
08:00
Una dintre curiozitățile vieții noastre teatrale constă în raritatea prezenței în repertoriile post-decembriste a scrierilor unuia dintre cei mai mari dramaturgi ai secolului al XX lea. Eugene O’Neill. Nu mai vedem nici Din jale se întrupează Electra, nici Patima de sub ulmi, nici Fire de poet, nici Dincolo de zare, nici Straniu interludiu.  Asta, deși […] Articolul Deconstrucții apare prima dată în Contributors.
29 iunie 2025
09:10
Noaptea trecută, o nouă rafală de drone Shahed a făcut ravagii în Ucraina. De data aceasta, a fost rândul oraşului Odesa. Dronele iraniene au ţintit un bloc de 21 de etaje, omorând un cuplu şi rănind mai mulţi copii. În fiecare noapte, se repetă acelaşi scenariu: sute de drone sunt trimise simultan în toate regiunile […] Articolul De ce crede Federaţia Rusă că teroarea prin dronele Shahed va duce la capitularea necondiţionată a Ucrainei? apare prima dată în Contributors.
09:10
Cândva dorința de a fi preot putea fi ilustrată suficient prin imaginea slujirii sacre a unei comunități. Clericii din vechime – cel puțin ardelenii – se simțeau chemați să se impună și în chip de tribuni ai comunității, atașând Evangheliei idealuri patriotice, de luminare a oamenilor… Să ai parte de carte, să intri într-o breaslă, […] Articolul Pescarul cu cădelnița apare prima dată în Contributors.
09:00
Zgomotul și furia ultimelor două săptămâni sunt îndreptate, cu prioritate, spre cei care au adus România în dezastrul financiar de acum, la un nivel de îndatorare care dă fiori. Cum se vede, se știe, mulți sunt și în noul executiv sau la volanul partidelor. Mașina de partid, retrogradată acum la rang de căruță, a dat […] Articolul Tati, noi suntem la ATI apare prima dată în Contributors.
28 iunie 2025
08:20
„Cred că societatea merită altceva de 35 de ani. Acum, în ce măsură tot echilibrul de putere în care contează cel mai mult votul, evident, dar și presiunea socială pe diferite zone… E un echilibru de putere și o ierarhie de priorități. Prioritatea pentru momentul acesta a fost de a da României un Guvern susținut […] Articolul Anul electoral 2024 și revoluția de centru apare prima dată în Contributors.
08:10
A trecut și Summit-ul NATO de la Haga, iar experții români, marcați de un pesimism patologic, se declară pe rețelele sociale și în platourile televiziunilor, aproape în unanimitate, profund dezamăgiți de rezultatele acestuia. Dacă am ține cont de realitățile curente ale Administrației Trump în jurul cărora gravitează dinamica transatlantică și contracțiile sistemului internațional, atunci „factorii […] Articolul NATO în era Trump 2.0 între pragmatismul american și anxietatea europeană apare prima dată în Contributors.
27 iunie 2025
08:40
Motto: ”Oamenii au început să se simtă mai mult clienți și mai puțin cetățeni, iar consecințele sunt uriașe. Dacă sunt client, vreau să primesc ce-mi doresc, corect? Și sunt convins că am dreptul să primesc ceea ce-mi doresc. Nu contează dacă mai sunt și alții care doresc același lucru, eu vreau să fiu tratat cu […] Articolul Despre unele mituri care bântuie clasa mijlocie românească apare prima dată în Contributors.
08:20
După ce în 2002 a regizat un film intitulat După 28 de zile, multipremiatul și multinominalizatul ba la Oscar, ba la Globul de Aur, ba la premiul Bafta. Danny Boyl, între altele regizorul celebrului Trainspottting, expert certificat în genul horror, semnează După 28 de ani. Film realizat pe un scenariu scris de el în colaborare […] Articolul Un film, două istorii apare prima dată în Contributors.
26 iunie 2025
17:30
Principala măsură de ajustare prevăzută pentru învățământul superior este „Creșterea limitării legale a normei didactice în învățământul universitar, de la 16 la 18 ore convenționale, pentru a susține universitățile să se încadreze în bugetul alocat”, măsură propusă și de președintele Consiliului Național al Rectorilor. În sine, această măsură nu va aduce economii semnificative la buget. Articolul Măsuri de eficientizare economico-financiară pentru învățământul superior? Câteva observații. apare prima dată în Contributors.
11:00
Celebrul campion al extremismului britanic, neobositul eurosceptic Nigel Farage, de 11 ani își construiește în bună măsură campaniile electorale, la fel ca și campania pro-brexit, pe diabolizarea românilor. El a afirmat, între altele, că nimeni nu ar dori să fie vecin cu imigranți din România. Articolul Enigma diasporei (II): Este întoarcerea acasă o soluție? Răspuns lui Gabriel Liiceanu apare prima dată în Contributors.
08:40
Spectaculoasele lovituri aeriene ordonate de Preşedintele Trump împotriva  Iranului au reafirmat, dramatic, valoarea simbolică şi militară a descurajării. Atacul american este o trecere a Rubiconului şi un semnal transmis celor pregătiţi să conteste ordinea internaţională:  perspectiva unui Iran nuclear este îndepărtată, cel puţin pentru anii care urmează.           Pe acest fundal al revigorării descurajării, summit-ul  […] Articolul Rusia, NATO şi descurajarea apare prima dată în Contributors.
25 iunie 2025
08:30
Scriam anul aici trecut despre criza globală ce urma să lovească industria IT, analizând în același timp impactul acestui fenomen asupra pieței românești, ancorată serios în meandrele outsourcing-ului. Spuneam că, la noi IT-ul reprezintă 8% din PIB, o industrie importantă, ce a tot crescut de la an la an, și încă trendul este de creștere, […] Articolul Pică sau nu IT-ul în România. Ediția 2025 apare prima dată în Contributors.
07:40
La 30 de ani de la Declarația de la Snagov, moment considerat de mulți drept primul semnal în direcția angajării oficiale a României pe calea integrării europene, s-a reactivat o dezbatere istoriografică cu privire la importanța, înțelesurile și consecințele acestui moment istoric, ajutate și de o serie de evenimente organizate sub auspiciile inițiativei Snagov 30, […] Articolul Snagov 1995: Mit, manevră sau moment fondator? Trei critici și un răspuns apare prima dată în Contributors.
07:40
Am trecut binișor de vârsta de 60 de ani. Or, de la 60 de ani încolo, afirmă Gabiel Liiceanu într-un interviu acordat în 2020 Danei Mischie, interviu antologat în volumul A doua viață a cărților mele (Editura Humanitas, București, 2025) ceva decisiv se întâmplă. Realizezi adevărul spuselor lui Seneca. Cel care susținea că timpul e […] Articolul Reabilitarea interviului apare prima dată în Contributors.
24 iunie 2025
08:10
Guvernul instaurat ieri, condus de Ilie Bolojan, a fost deja introdus în conversația națională ca fiind unul „de sacrificiu”. Având în vedere deteriorarea mediului de securitate de la nivel internațional, acest Executiv nu are luxul de a se ocupa doar de chestiuni interne, precum rezolvarea deficitului sau reforma statului. Avem nevoie de o politică externă […] Articolul Obiectivele guvernului Bolojan în politica externă și de securitate: intenții lăudabile, ambiții moderate și resurse puține apare prima dată în Contributors.
08:10
Pe 21 iunie s-au împlinit 30 de ani de la semnarea Declarației de la Snagov privind aderarea României la Uniunea Europeană, prilej cu care se pregătesc simpozioane elogioase, care transformă acel eveniment într-un mit fondator al integrării României în NATO și UE. Contextul politic actual, cu o guvernare ce se naște greu, după un an […] Articolul “Consensul de la Snagov” sau “Şantajul de la Snagov”? apare prima dată în Contributors.
07:20
Pentru una dintre pozițiile de vicepremier în viitorul guvern Ilie Bolojan, PSD l-a numit pe Marian Neacșu. Puterea acestui fost deputat PSD (2008-2016), vicepremier în  guvernul Marcel Ciolacu începând cu luna iunie 2023 a crescut an de an. În ciuda revoltei electoratului față de corupția arogantă a PSD, a informațiilor scoase la lumină de presă, […] Articolul Marian Neacșu în guvern – aroganța PSD apare prima dată în Contributors.
23 iunie 2025
17:00
Între Teheran și Haga nu e doar legătura contextuală produsă de apropierea Summitului NATO din 24-25 iunie a.c., la doar câteva zile după bombardamentele SUA asupra instalațiilor nucleare ale regimului de la Teheran. Desigur, acesta este planul principal al discuției noastre de astăzi, dar nu este singurul. Elementul comun al celor două evenimente cruciale îl […] Articolul Între Teheran și Haga: ce fel de război, ce fel de pace ne așteaptă? apare prima dată în Contributors.
14:10
”Nemuritorii” – o adaptare forțată a termenului ”The Untouchables”, care provine din jargonul corporatist. ”The Untouchables” se refera la structurile din mijlocul corporațiilor, nivelele 3-4-5-6, poziții și funcții care sunt ocupate de ani, chiar zeci de ani, de aceleași persoane care știu tot ce se învârte în organizație, au instincte uimitoare de supraviețuire și manipulare […] Articolul Nimeni nu poate reforma statul fără să elimine ”Nemuritorii” din instituțiile statului apare prima dată în Contributors.
09:40
Armand Goșu: A fost un fel de Daciadă, fiecare a încercat să-l manipuleze pe celălalt. Trump pe Putin, ca să-i facă culoar lui Netanyahu pentru a distruge capacitățile nucleare ale Iranului, fără să riște un război mondial sau măcar intervenția Rusiei. Putin, la rândul său, a încercat să-l convingă pe Trump să dea Ucraina pe Iran. Dar, dacă e să fac un clasament, cel mai abil manipulator a fost Netanyahu. Articolul Un război lung între SUA și Iran ar fi cadoul perfect pentru Vladimir Putin. Interviu cu analistul Armand Goșu apare prima dată în Contributors.
Mai multe ştiri
©2004—2025 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.