Fascinația dublului

Contributors.ro, 14 iulie 2025 06:40

Multe îi pot fi reproșate teatrului românesc (aud adesea că nu ar fi suficient de sensibil și de conectat la ceea ce se întâmplă azi în lume), numai că nu i-ar fi jucat frecvent piesele norvegianului Jon Fosse, nu. Și asta chiar înainte de 2010, chiar cu vreo 15 ani mai devreme ca scriitorul să […] Articolul Fascinația dublului apare prima dată în Contributors.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Contributors.ro

Acum 12 ore
14:30
 Dacă te vei plimba prin piața Unirii din Oradea, foarte probabil că vei auzi, la oră fixă, marșul dedicat lui Avram Iancu. Și te vei întreba atunci ce-i cu acest erou național al românilor transilvăneni. Acest memento muzical poate fi un bun prilej de reflecție despre lupta pentru egalitatea națională și abolirea iobăgiei. Sau, pur […] Articolul Ia-l și pe Dewey în vacanță! apare prima dată în Contributors.
14:10
De când unele excese ale stângii au schimbat o parte din peisajul politic și cultural al Europei (e adevărat, mai ales în Europa de Vest), la noi a apărut o pătură subțire de intelectuali care se pregătește să abandoneze ideea propriei apartenențe la Vest și să construiască o utopie. Pasămite, marile valori ale vechii Europe […] Articolul Românii, Europa și Vestul! Sau de ce unii intelectuali români se tem de Occident… apare prima dată în Contributors.
13:50
La ora actuală, persistă un blocaj absolut la nivelul relațiilor dintre România și Ucraina pe planul vieții religioase, mai exact există două dispute între BOR și Biserica Ortodoxă a Ucrainei (BOU), respectiv între BOR și statul ucrainean, începând cu 2018, odată cu schisma din interiorul Ortodoxiei ucrainene. O dispută care de atunci și până în […] Articolul Calea dialogului și nu a confruntării – înregistrarea Bisericii Ortodoxe Române de către autoritățile de la Kiev si necesitatea aplicării cadrului european în materia autonomiei religiilor în relațiile dintre România și Ucraina apare prima dată în Contributors.
Acum 24 ore
09:30
„Această intersecție dintre interesele economice și cele de securitate este provocarea sistemică de elaborare a politicilor timpului nostru… Ea domină din ce în ce mai mult agenda de la masa negocierilor nu doar la summit-urile internaționale, ci și în sălile de guvern ale fiecărei țări și chiar în sălile de consiliu ale companiilor”.[1] – Johnathan […] Articolul Pe marginea negocierilor unui nou acord comercial UE – SUA. Întâi de august, punct și de la capăt apare prima dată în Contributors.
06:10
Despre libertate, cea mai recentă carte a istoricului și politologului american Timothy Snyder, a fost scrisă în anul 2023 și a apărut în limba engleză în 2024. Un an mai târziu ea se află și la îndemâna cititorului român, grație editurii bucureștene TREI și traducătorului Gabriel Tudor. Dincolo de faptul că a beneficiat peste Ocean […] Articolul Ce trebuie să înțelegem prin cuvântul libertate apare prima dată în Contributors.
Ieri
10:10
Când psihologul gândește ca un contabil Sunt profesoară de mai bine de 25 de ani. Am spus mereu că am cea mai frumoasă meserie. Lucrez cu copii de gimnaziu și fiecare zi la clasă este pentru mine o bucurie și, deopotrivă, o provocare profesională, intelectuală și umană. Înțeleg că situația economică în care ne aflăm […] Articolul Cele două bănci pe care Ministrul Educației vrea să le adauge în fiecare sală de clasă pentru a salva astfel țara de la dezastrul economic apare prima dată în Contributors.
09:40
În timp ce în Ungaria sau Polonia judecătorii și procurorii au ieșit în stradă să protesteze împotriva reducerii vârstei de pensionare de către guvernele populiste, în România lucrurile se întâmplă astăzi exact invers. Magistrații noștri protestează în fața inițiativei guvernului de a le mări vârsta de pensionare. Dar înainte de a da cu pietre în […] Articolul Vârsta de pensionare a magistraților: armă politică sau armistițiu convenabil? apare prima dată în Contributors.
09:10
În urmă cu doi ani, am așteptat 6 ore ca să traversăm podul dintre Ruse și Giurgiu. Anul acesta, așteptarea a durat doar 2 ore. Este un progres, dacă îi putem spune așa. Dar văzând la firul ierbii potențialul colosal pe care l-ar avea, economic și politic, un coridor rutier de autostradă continuă București – […] Articolul Așteptându-l pe Godot, varianta bulgărească apare prima dată în Contributors.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:10
Comportamentul tinerilor din cadrul festivalului trebuie plasat în contextul în care s-a manifestat: nu la școală, nici în vacanță la bunici, ci la un festival. Această mențiune nu scuză excesele săvârșite. Însă, nu toți cei prezenți pe scenă și-au înjurat țara și au îndemnat tinerii la consumul de substanțe interzise. Articolul Beach, Please! – o lecție pentru părinți apare prima dată în Contributors.
11:50
         Cuvinte pentru istorie „Viitorul țărilor noastre, fundamentul pe care poate și trebuie să se construiască uniunea Europei, atuul cel mai puternic al libertății lumii, este cel al respectului, încrederii, prieteniei reciproce a popoarelor francez și german” – Charles de Gaulle, 19 septembrie 1963 Reconcilierea postbelică franco-germană, un subiect vast, ne poate reaminti anumite momente, […] Articolul 20 ianuarie 1983: Discursul lui François Mitterrand în fața Bundestag-ului apare prima dată în Contributors.
08:50
Cum arată o lume în care preferințele sunt anticipate, iar realitatea este livrată în funcție de un profil digital? Cultura a mai cunoscut transformări majore – de la tipar la fotografie, de la vinil la cinema 3D. Dar ceea ce definește epoca actuală nu este doar ritmul amețitor al schimbării, ci și capacitatea tehnologiei de a putea […] Articolul Cultura Algoritmică: Estetica alegerii automate apare prima dată în Contributors.
08:30
Sensul vieții era, la Constantin Noica, cultura mare, Kultur. Sens în care s-a investit cu dedicația și evlavia credincioasei întru Hristos devenită, mai apoi, sfîntă. Iar asta, pentru el, a însemnat filozofia, sens pe care a încercat, cu îndîrjirea pe care doar iubirea și credința în adevăr se pot constitui în motivație, să-l dea mai departe discipolilor săi. Articolul Despre moarte, numai de bine apare prima dată în Contributors.
08:20
Agresații de azi – învinșii de mâine? Raportul prezentat de ministrul Daniel David cu privire la „stadiul” înățământului românesc este necesar și bine venit. Documentul prezintă realități din sistemul de educație, oferă și unele explicații și propune soluții. Apar în document și semnalări îngrijorătoare. Faptul că „În învățământul preuniversitar, educația este ineficientă, generând absolvenți cu […] Articolul XQ, o sesizare la fel de necesară ca raportul prezentat de ministrul educației apare prima dată în Contributors.
06:40
Multe îi pot fi reproșate teatrului românesc (aud adesea că nu ar fi suficient de sensibil și de conectat la ceea ce se întâmplă azi în lume), numai că nu i-ar fi jucat frecvent piesele norvegianului Jon Fosse, nu. Și asta chiar înainte de 2010, chiar cu vreo 15 ani mai devreme ca scriitorul să […] Articolul Fascinația dublului apare prima dată în Contributors.
12 iulie 2025
11:00
Secolul XX a fost, înainte de toate, secolul totalitar. Ingineria  utopică s-a servit de crimă şi de planificare spre a imagina un viitor din care trecutul să fie eliminat. Crimele şi barbaria totalitare nu sunt un accident de parcurs şi nu sunt nici  efectul unor rătăciri individuale. Ele  sunt maniera în care această politică a […] Articolul Totalitarismul şi politica la scară umană sau de ce  demnitatea oamenilor nu se poate negocia apare prima dată în Contributors.
11 iulie 2025
08:50
Sincer să fiu, nici să mă pici cu ceară nu-mi amintesc prea multe despre Superman-ul din 1978, regizat de Richard Donner și în care rolul principal era deținut de Christoher Reeve. Care, în pofida faptului că îi avea alături pe câțiva monștri sacri ai cinematografiei mondiale, precum Gene Hackman sau Marlon Brando, a atras atenția […] Articolul Superman și politica externă apare prima dată în Contributors.
08:20
Cântecelul ,,Un elefant se legăna pe o pânză de păianjen/ Și pentru că nu se rupea a mai chemat un elefant…” din anii copilăriei mele pleca de la un paradox tipic pentru ingenuitatea primilor ani ai vieții omului. Spațiul, fragilitatea, dimensiunea creației văzute cu măsura inocenței și a bucuriei de a petrece împreună căpătau în […] Articolul Un elefant fără pânză de păianjen apare prima dată în Contributors.
08:10
Președintele UDMR, Kelemen Hunor a propus comasarea unor instituții asigurând că astfel dispar zeci de posturi de conducere, altele de la cabinetele demnitarilor și personal auxiliar. Una din cele două propuneri ale președintelui UDMR a vizat comasarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu Avocatul Poporului, cealaltă, comasarea Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu Autoritatea […] Articolul Declientizarea și reprofesionalizarea unor instituții prin comasare: cazurile CNCD și CNA apare prima dată în Contributors.
10 iulie 2025
14:10
„Poziția mea politică constă in faptul că singura salvare pentru Republica Moldova – mai bine spus pentru oameni, pentru că într-un final fiecare țară înseamnă simplii cetățeni – este uniunea cu Federația Rusă. (…) Această uniune trebuie să fie strânsă, de încredere și veșnică. Pentru că avem tradiții comune, istorii comune, o înțelegere comună a […] Articolul Republica Moldova prinsă în confruntarea dintre imperialismul rus și blocul european apare prima dată în Contributors.
13:50
Lucrez, în medie, 45 de săptămâni pe an. Câte 10 ore pe zi, în timpul săptămânii. Și cel puțin două weekenduri pe lună, dedicate grupurilor de formare, supervizării sau activităților logistice care nu pot fi făcute „în timpul programului”. Adunând toate orele, ajung la aproximativ 2.490 de ore de muncă efectivă pe an. Articolul Între pacienți, facturi și flori: jurnalul unui antreprenor în sănătatea mintală apare prima dată în Contributors.
9 iulie 2025
08:40
Au apărut din ce în ce mai des în ultimul timp analize și poziții care susțin, în esență, că: (1) România ar avea, de fapt, prea puțini angajați/funcționari publici, nu prea mulți; (2) cheltuielile publice ale României ar fi mai degrabă mici pe ansamblu, nu excesive și, deci, nu se poate face mare lucru în […] Articolul Câteva „mituri” vehiculate de unele segmente politice și din administrație apare prima dată în Contributors.
08:20
Ce mai freamăt, ce mai zbucium, în ultima vreme, legate de corectarea deficitului bugetar. Au apărut de nicăieri specialiști, comentatori și influenseri din enorm de multe domenii să vă explice în limbaj elegant și sofisticat – folosind informații din surse foarte credibile, grafice pline de ”bubbles”, analize pe puncte (de obicei 10), pornind de la […] Articolul O veste groaznică! Gata, s-a terminat petrecerea – nu mai sunt bani apare prima dată în Contributors.
08:10
În amânata reorganizare teritorială se impune o reorientare care să includă nu numai aspectele financiare ci și pe cale problematice de natură demografică și socială. Economiile la buget contează foarte mult. Acestea vor conta și mai mult dacă se fac pentru rezolvarea problemelor locale. Ar fi foarte bine dacă cei care iau decizii în domeniu […] Articolul Înțelegerea sărăciei demografice locale în reorganizarea administrativă a comunelor apare prima dată în Contributors.
08:00
Citeam recent un articol din The New York Times despre începutul verii și a valurilor de căldură aferente, când am dat peste o declarație a climatologei și autoarei Kate Marvel: „There is no weather that’s happening outside of climate,” adică Nu există niciun eveniment meteo care să se producă în afara climei. Wow! Păi, folosind […] Articolul A venit vara! Șapte narațiuni climatice de top în mass-media apare prima dată în Contributors.
06:00
Excelentă ideea editurii Humanitas fiction de a retipări Sărbătoarea Țapului, unul dintre cele mai consistente, mai complexe,  mai realizate artistic și mai actuale romane ale lui Mario Vargas Llosa. Apărut în anul 2000, dând expresie preocupărilor romancierului pentru tot ceea ce înseamnă puterea politică, pentru mecanismele prin care aceasta se metamorfozează uneori în dictatură, născut […] Articolul Mecanismele dictaturii apare prima dată în Contributors.
7 iulie 2025
08:50
România a intrat pe calea unor ajustări financiare necesare, dar evident dureroase pentru mulți dintre noi. Un prim pachet de măsuri pleacă astăzi la Parlament pentru a fi legiferate prin metoda asumării răspunderii de către Guvern. Dacă nu se depune o moțiune de cenzură, sau dacă moțiunea de cenzură ce va fi depusă nu va […] Articolul Irlanda 1987 vs România 2025 apare prima dată în Contributors.
08:30
Recenta decizie a președintelui Nicușor Dan și a CSAT de a reintroduce Serviciul Român de Informații (SRI) în prima linie a luptei împotriva evaziunii fiscale este un act de o periculoasă semnificație. Prezentată publicului ca un gest de forță, o demonstrație a hotărârii statului de a stăvili o hemoragie bugetară care ne-a adus pe primul […] Articolul Capcana Securitizării: De ce apelul la SRI pentru colectarea taxelor subminează statul român apare prima dată în Contributors.
08:10
Trăim într-o lume în care dezacordul a devenit sinonim cu dușmănia, iar conflictul, în loc să fie un prilej de reflecție și ajustare colectivă, este tratat ca un câmp de luptă. Divizarea socială nu mai e doar ideologică sau politică, ci profund relațională: pierdem, tot mai vizibil, capacitatea de a purta un dialog autentic în […] Articolul Ordinea ca premisă a libertății apare prima dată în Contributors.
06:10
Un turneu mai amplu, prin câteva orașe ale României, al Teatrului Mihai Eminescu din Chișinău, a prilejuit întâlnirea cu un spectacol pe care, dincolo de orice alte considerații, îl socotesc ca fiind unul absolut necesar. E vorba despre Dosarele Siberiei , montare regizată de Petru Hadârcă, bazată pe un scenariu dramatic întocmit de regizor împreună […] Articolul Vremuri barbare apare prima dată în Contributors.
6 iulie 2025
09:30
Mă pune naiba să-i cer o informație lui ChatGPT. În corespondența cu el i-am dat numele Belze, prescurtare de la Belzebut, numele motanului negru care s-a aciuiat de câțiva ani în grădinița din spatele casei mele. Într-un text intitulat „Pisicile din Cotroceni” (publicat în  volumul colectiv Ce vrăji a mai făcut pisica mea), am povestit […] Articolul O alunecare de picior. Dialog cu Belze apare prima dată în Contributors.
08:00
După ce am explorat în articolul anterior modul în care blockchain-ul poate funcționa ca infrastructură pentru memoria colectivă, revenim acum cu o privire mai atentă asupra unui fenomen care a stârnit atât entuziasm, cât și controverse: NFT-ul. Ce este, de fapt, un NFT, dincolo de hype-ul financiar? Poate el deveni un garant al autenticității culturale […] Articolul Aura digitală: despre unicitate, rețea și viitorul culturii apare prima dată în Contributors.
4 iulie 2025
08:30
„Sfârșitul istoriei s-a dovedit a fi o iluzie, o iluzie care a fost spulberată definitiv când Rusia a invadat brutal Ucraina. Suntem pe cale să luăm decizii care vor duce la o creștere fără precedent a cheltuielilor noastre colective pentru apărare și la un nou echilibru financiar în alianța noastră. Ambele sunt urgente. Ambele sunt […] Articolul Daddy Trump la Haga apare prima dată în Contributors.
08:20
A circulat o vreme, în pestrițul nostru peisaj mediatic, un clip publicitar ceva mai aparte. Pornind de la o realitate medicală incontestabilă (prevalența îngrijorătoare a hipertensiunii arteriale și aderența scăzută la tratament), clipul cu pricina încerca să conștientizeze în rândul publicului larg importanța unui diagnostic și a unui tratament corect. Pe fondul inflației de reclame […] Articolul Și doctorii spun (uneori) lucruri trăsnite apare prima dată în Contributors.
08:00
Evenimentele politice din ultima vreme din România relevă pierderea încrederii cetățeniilor în stat, în instituțiile sale și în politicieni. Fenomenul este complex, iar cauzele sunt multiple: corupția și scandalurile politice; instabilitatea politică; slaba administrare a crizelor economice, creșterea lentă a economiei și inflația; calitatea slabă și accesibilitatea redusă a serviciilor publice, mai ales ale celor […] Articolul Banca Națională și recâștigarea încrederii în stat apare prima dată în Contributors.
06:40
Cu un buget considerabil –vreo 200 de milioane de dolari-, cu o distribuție consistentă, conținând mulți actori care chiar sunt stăpâni pe meserie, fllmul F 1-The Movie-  scris de Ehren Kosinski și Joseph Kosinski și regizat doar de cel de-al doilea -reușește cumplita performanță de a proba o originalitate zero. Dacă facem abstracție de imensa […] Articolul Profit cinematografic minim apare prima dată în Contributors.
3 iulie 2025
09:50
Sistemul de învățământ românesc preuniversitar, hipercentralizat din punct de vedere birocratic, haotic și tulbure în practică, este atât de fragmentat și inegal din punct de vedere al calității, dezechilibrat total ca eficiență (care și cum o definim sau măsurăm în mod real, nu după indicatorii fantomă existenți, care vorbesc de șanse egale la educație și […] Articolul Labirintul Domnului David apare prima dată în Contributors.
2 iulie 2025
13:00
Pe câteva site-uri obscure, cunoscute pentru vehicularea teoriilor conspirației și a propagandei rusești, circulă zilele acestea un articol cu o mulțime de idei false și manipulatoare despre energie. Acestea sunt menite să întoarcă opinia publică din România împotriva UE, Moldovei și Ucrainei, mai ales în perioada în care se liberalizează piața și cresc prețurile din […] Articolul Dezinformarea în energie: câteva minciuni la care să vă așteptați în următoarele zile apare prima dată în Contributors.
08:00
Ilie Bolojan, nu-mi vine sa cred ce au făcut ăștia cu banii din taxele, impozitele și contribuțiile pe care le-am plătit cu punctualitate nemțească, lună de lună, trimestru de trimestru, an de an. Intuiam, bănuiam și așteptam ceva rău, dar nu mi-am imaginat că poate fi atât de rău.   Am primit sute de Kühlschränke […] Articolul Ilie Bolojan, You Got This! apare prima dată în Contributors.
07:50
Austeritate brutală  aplicată, într-o țară care are nevoie de echilibru si subtilitate, nu de lozinci reciclate România a încheiat anul 2024 cu un deficit bugetar estimat între 8,7 și 9,3% din PIB, cel mai mare din Uniunea Europeană. Pentru 2025, guvernul este obligat să inițieze o corecție fiscală accelerată, sub presiunea Comisiei Europene și a […] Articolul Dacă trebuie doi castraveți, degeaba tăiem în două un castravete apare prima dată în Contributors.
07:30
Fructele mâniei (1939), romanul emblematic al lui John Steinbeck, nu este doar o narațiune socială, ci și o declarație politică profundă despre injustiție structurală, despre natura capitalismului sălbatic și despre relația dintre stat, muncă și demnitate umană. Dacă ar fi să descriem politic situația redată în roman, am vorbi despre o criză sistemică a capitalismului […] Articolul Fructele mâniei și criza instituțiilor. Pentru o lectură neoinstituțională a României de azi pornind de la romanul lui John Steinbeck apare prima dată în Contributors.
07:20
În colecția Biografiilor romanțate a editurii ieșene Polirom a apărut cu puțină vreme în urmă volumul Maiorescu. Confesiunile unui stoc, semnat de universitarul băcăuan Adrian Jicu. Am citit-o și cu interes, și punându-mi numeroase întrebări. Ceea ce, la urma urmei, nu e rău defel. Adrian Jicu a gândit volumul sub forma unui monolog pe care […] Articolul Să fi fost chiar astfel Maiorescu? apare prima dată în Contributors.
1 iulie 2025
18:40
Istoria României pare un lung șir de „proiecte de țară” ambițioase și modernizări incomplete, de la 1848 până la integrarea europeană din 2007. Parțial reușite, fiecare cu câte ceva bun, dar esențialmente ratate, tocmai fiindcă aceste modernizări nu au reușit niciodată să ducă lucrurile la bun sfârșit și „au uitat ceva” pe dinafară. Ca o […] Articolul Modernizările incomplete ale României ne trag acum înapoi apare prima dată în Contributors.
17:10
Genomica a revoluționat deja numeroase domenii medicale. Vă prezint câteva exemple. Cancer: Tratamentul clasic al cancerului include de obicei o combinație de chirurgie, pentru îndepărtarea tumorii, chimioterapie, care folosește medicamente pentru a distruge celulele canceroase, și radioterapie, ce utilizează radiații pentru a micșora sau elimina tumorile. Genomica a schimbat această abordare, concentrându-se pe mutațiile genetice […] Articolul Cum transformă genomica medicina? apare prima dată în Contributors.
13:00
Prioritatea întâi a guvernării în acest moment a numit-o Ilie Bolojan: scăderea cheltuielilor. Premierul a început-o „cu o structură care ține de guvern – un comitet format din 17 persoane care aveau un venit de 4.000 euro net pe lună. L-am transformat într-un comitet de 5 persoane cu un venit de 1.000 euro net pe […] Articolul Un test de onoare al guvernului Bolojan: desființarea IRRD apare prima dată în Contributors.
10:20
La 1 iulie 2025 începe oficial Președinția Daneză a Consiliului Uniunii Europene, sub sloganul „O Europă puternică într-o lume în schimbare”, axându-se pe creșterea competitivității și sustenabilitate. Ce înseamnă Președinția Consiliului UE? La fiecare 6 luni, statul membru care deține președinția conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuității agendei europene și […] Articolul Prioritățile Președinției Daneze la Consiliul UE apare prima dată în Contributors.
08:30
Motto: Sapă suficient de adânc în orice și vei da de matematică (Go down deep enough into anything and you will find Mathematics) – Dean Schlicter, citat apocrif Am încercat în primul articol din seria ȘTIM, acronim de la Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, să schițez câteva caracterizări ale matematicii cu scopul de a familiariza […] Articolul ȘTIM 2. Diferența între matematică și modele matematice pe înțelesul tuturor apare prima dată în Contributors.
30 iunie 2025
15:30
Devine tot mai evident că Războiul lui Putin împotriva Occidentului ține de capacitatea de a purta lupta pe termen lung. Declanșat în august 2008 prin invazia rusească în Georgia, la doar patru luni după Summitul NATO de la București, la care s-a vorbit (dar, din păcate, nu s-a reușit o decizie) despre aderarea Ucrainei și […] Articolul Cât mai durează Războiul lui Putin. Resursele contează, dar nu e doar atât apare prima dată în Contributors.
10:30
Recunosc, inițial am crezut că oboseala și-a pus amprenta asupra capacității mele de a înțelege sensul unui text. Ulterior s-a confirmat de la cel mai înalt nivel: se dorește mărirea numărului elevilor din clasă. Așadar, după ani de lupte în această privință, ne întoarcem de unde am plecat. Clase supraaglomerate, profesori aflați în imposibilitatea de a acorda atenția cuvenită fiecărui elev. Articolul Reforma sistemului de învățământ preuniversitar: între speranță și realitate apare prima dată în Contributors.
10:10
Deși adesea asociat exclusiv cu criptomonedele, blockchain-ul este, în esență, o tehnologie de încredere distribuită. Dincolo de funcția sa financiară, el oferă o infrastructură capabilă să susțină procese culturale, curatoriale și simbolice. În acest sens, ceea ce mulți percep ca un simplu mecanism economic devine, în realitate, un spațiu de negociere a memoriei colective. GLAM: […] Articolul Cultura, dulapul și timpul sigilat apare prima dată în Contributors.
09:40
Utopia trumpistă trăim. Trump atacă Iranul. Aleargă emigranții în țara emigranților. Se unește cu Musk în susținerea dictatorilor. De ce ni se dă o asemenea utopie? Care-s limitele ei? Utopia unora este distopia altora. S.F.-ul și cyberpunk-ul au coborât, din romane și filme, în stradă. William Gibson – Neuromancer (1984). Imposibil să nu observi că […] Articolul Ion Manolescu – „Trăim deja în Black Mirror.” apare prima dată în Contributors.
Mai multe ştiri
©2004—2025 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.