Ziarul Financiar

Acum 10 minute
15:15
Revoluţii culinare au fost multe şi diverse. Primii au fost burgerii gourmet care au venit să revoluţioneze ideea de fine dining. Apoi au reapărut eclerele care se reinventează în permanenţă pentru a rămâne în prim-planul gastronomiei. Acum a venit rândul unui desert cu aer parizian să cucerească scena gastronomică locală. Choux a la crème.
Acum 30 minute
15:00
Paşii făcuţi de Statele Unite pentru desfăşurarea unui sistem de apărare antirachetă la nivel global subminează stabilitatea strategică, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenţiei Tass.
Acum o oră
14:45
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM–uri (FNGCIMM) lansează o serie de facilităţi destinate beneficiarilor garanţiilor emise – persoane fizice sau juridice eligibile pentru diferite forme de finanţare garantată.
Acum 2 ore
14:15
Camera Deputaţilor vrea să achiziţioneze mobilier pentru „dormitor, camera de zi şi sufragerie”, în valoare de peste 150.000 de lei, potrivit unui anunţ postat de instituţie.
14:00
Guvernul spaniol a ajuns, vineri, la un acord cu Partidul Socialist (PSOE), aflat în opoziţie, pentru a organiza alegeri regionale în Catalonia în luna ianuarie, ca parte a pachetului de măsuri ce vizează suspendarea autonomiei regiunii, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
14:00
Compania Kestral International, specializată în furnizarea de soluţii pentru industrie, a deschis un birou în România în scopul întăririi accesului clienţilor săi pe piaţa din Europa de Sud-Est.
13:45
13:30
Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.
Acum 4 ore
13:15
Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat acordarea unui împrumut intragrup pe termen scurt (linie de credit revolving) către Electrica Furnizare SA, se arată într-un comunicat publicat vineri de Bursa de Valori Bucureşti.
13:15
Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.
13:00
12:30
Gabriel Gheorghe şi-a dat demisia din calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi a renunţat la mandatul de administrator al Romgaz SA, anunţă societatea într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.
12:30
12:15
Gabriel Gheorghe şi-a dat demisia din calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi a renunţat la mandatul de administrator al Romgaz SA, anunţă societatea într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.
12:00
12:00
Oferta publică de vânzare a 25% din Transilvania Broker, primul intermediar din asigurări care vine la bursa românească, va începe pe 24 octombrie, potrivit unui document aflat pe pagina companiei.
12:00
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit până în prezent peste 590 mil. euro fermierilor, bani care reprezintă avansul subvenţiei aferente campaniei agricole 2017şi care au ajuns în conturile a 594.393 fermieri.
12:00
12:00
11:30
Acum 6 ore
11:15
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pe Facebook, că taxa de solidaritate de 2%, la care a făcut trimitere ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, este “tot un fel de impozit pe cifra de afaceri”, afirmând că PNL se va opune legiferării unui astfel de impozit.
11:15
Indicele ROBOR la şase luni, folosit în special în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei, a crescut uşor la 2,02%, de la 2,01%, cât a fost cotat ieri, în timp ce ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,08%, de la 2,06%, valoarea înregistrată joi.
10:45
Skanska, dezvoltatorul suedez care a construit proiectul Green Court (foto) din Barbu Văcărescu, discută cu trei companii pentru prima fază a proiectului Campus 6 amplasat în zona Orhideea, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea cu Iuliu Maniu.
10:45
10:45
Producătorul apei de izvor Calipso a vândut peste 160 de milioane de litri de apă în primele nouă luni ale anului 2017, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut. Avansul a fost susţinut de investiţiile care au fost făcute de companie în ultima perioadă şi care se ridică la două milioane de euro. Investiţiile au fost direcţionate către achiziţia unui utilaj cu ajutorul căruia firma a reuşit să reducă cantitatea deşeurilor de PET cu aproximativ 60 de tone pe an, acesta costând 500.000 de euro.De asemenea, printre celelalte investiţii realizate se aflăşi modernizarea alimentării cu electricitate a fabricii printr-un cablu subteran lung de nouă kilometri, investiţia ridicându-se la 550.000 de euro. Daciana Siderache, director general Calipso, a spus că linia aeriană de electricitate avea prea multe căderi de tensiune, ceea ce ducea, de multe ori, la stricarea componentelor electronice. Astfel, prin această investiţie, întreprinderea poate să economisească aproape 70.000 de euro pe an.„ENEL-ul nu ne-a oferit altă opţiune şi atunci am investit noi”, a subliniat ea.Daciana Siderache estimează pentru acest an o cifră de afaceri mai mare cu aproximativ 22% faţă de anul precedent. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la aproape 50 de milioane de lei (circa 11 mil. euro), conform datelor de pe mfinante.ro. În 2016, businessul companiei a avansat cu 10% faţă de anul precedent. Anul trecut, profitul companiei s-a situat la 5,7 milioane de lei, în timp ce numărul mediu de angajaţi s-a situat la 144, potrivit aceleiaşi surse.
10:15
Coreea de Nord este pe punctul de a dezvolta rachete nucleare capabile să lovească teritoriul american, a declarat Mike Pompeo, directorul CIA, potrivit site-ului postului BBC News.
10:00
România avea, la 31 iulie 2017, un total de 7.905 structuri de cazare turistică (hoteluri, moteluri, cabane, pensiuni etc.), în creştere cu 13,8% faţă de 2016, şi 343.700 de locuri de cazare, cu 4,5% mai multe decât în 2016, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
10:00
În anul 2016, cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au fost de 9 miliarde de lei, reprezentând 1,2% din PIB, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
09:30
Skanska, dezvoltatorul suedez care a construit proiectul Green Court (foto) din Barbu Văcărescu, a semnat contracte head of terms cu trei companii pentru prima fază a proiectului Campus 6 amplasat în zona Orhideea, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea cu Iuliu Maniu.
Acum 8 ore
08:45
Aproximativ trei milioane de cetăţeni americani, în special tineri din sudul SUA, poartă zilnic asupra lor o armă încărcată, conform unui studiu publicat de Jurnalul american al Sănătăţii Publice, citat de Le Figaro.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.